Actualitate

Reparații pe DN 17 între Mureșenii Bârgăului și Piatra Fântânele

Pe Drumul Național 17, între Mureșenii Bârgăului și Piatra Fântânele, pe porțiunile deteriorate care au devenit chiar un pericol pentru șoferi, se fac lucrări de reparații.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, structura teritorială a CNAIR, lucrările presupun reparații asfaltice cu mixtură caldă.

Mai mulți șoferi care și-au distrus mașinile în craterele de pe DN 17 au cerut despăgubiri.

Alexandru Slavita, șeful Secției Bistrița a DRDP Cluj, a spus în recenta ședință de Colegiu Prefectural că problemele sunt unele de profunzime. ”Principala problemă pe care o avem este degradarea îmbrăcăminții asfaltice pe DN 17 de la Mureșenii Bârgăului în sus, de la km 90 la 94, zona Tureac. Drumul a fost reabilitat acum 15 ani, lucrări de anvergură nu s-au făcut pe el decât un șlam bituminos, iar acum avem probleme de profunzime. La vremea aceea, îmbrăcămintea a fost din beton cu ciment, iar acum, sub beton, apar probleme. De urgență va trebui să intervenim pe 4000 de mp de unde să scoatem dala de beton afară la 1,5 metri adâncime, să facem blocaje din bolovani și piatră, niște drenuri. Avem și vreo 7000 mp de tasări, niște degradări de adâncime mai mică. Mai avem în program, de la Mureșenii Bârgăului până la limita de județ, să aplicăm în primă fază un covor asfaltic. Licitațiile sunt făcute, avem contracte cu prestatorii”. Potrivit acestuia, s-au făcut și intervenții cu mixtură stocabilă la rece, dar acestea nu au rezistat: ”În urma deszăpezirii, sare materialul din groapă și avem, din păcate, nu una, vreo cinci solicitări de despăgubire pentru degradarea cauciucurilor, îndoirea jenților. Le-am trimis la DRDP, dar probabil că numai în instanță se vor soluționa. Sunt șoferi din județ, din Suceava, din Neamț”.

4 comentarii

 • probabil ca numai in instata se voe solutiona(intre ghilimele) zise bossu.Traduc ati rupr pivoti,capete de bara,bucse,ti-ai spart cauciurile si ti_ai indoit sau rupt jantele?! asta e,se-ntampla.Vrei despagubiri?!ce despagubiri,pentru ce?eu nu cunosc termenul.Dar daca chiar nu o lasi balta atunci dute in instanta,ca nu ma intereseaza,oricum eu nu platesc nimic.Nei umbla prin instanta,iar la final daca vei avea castig de cauza ti se vor plati despagubiri din taxele pe care tot tu le_ai platit.

  9
  1
 • Ar trebui voi să plătiți din banii vostrii, dacă tot va pus partidul acolo, altfel plătim tot din buzunarul nostru. Fiindcă acest sistem al vostru când avem noi probleme nu merge cu avertisment, și direct amendă. Așa că trebuie să răspundeți și voi.

  11
 • Interesant.Politia doarme?!sau….De o luna politia trebuia sa-i amendeze pe cei ce raspund de portiunea de drum de pe Tihuta.Au facut-o?sa vi noaptea de la Poiana Stamei la Pr.Bargaului e un act de curaj si dexteritate.

 • Nici și chiar dacă ar fii din buzunarul nostru nu știm să facem ceva durabil ! Pentru că banii ne rup gătul îmbogățirea peste noapte jeep și vilă !

  6
  0
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS