Actualitate

Reparațiile pe 3% din axele turistice, ”acum după proceduri corecte”

Reparațiile pe axele turistice realizate pe banii constructorului care a lucrat la proiectul cu bani europeni ”Regenerarea urbană a centrului istoric Bistriţa”, se termină în această lună.

Încă nu am recepționat lucrările de reparații, trebuie să le finalizeze. După cum se vede, acum lucrările sunt făcute după proceduri corecte, acolo unde se face rectificasrea o săptămână sau zece zile nu se circulă. Anul trecut, cum se terminau, a doua zi erau cu roțile pe ele, era și normal să se strice. Lucrurile intră în normal, totul se face pe banii constructorului, avem și scrisoare de garanție în caz că se întâmplă ceva, dar lucrurile au intrat pe un făgaș normal. Până la sfârșitul acestei luni se vor închide toate lucrările. S-ar putea să avem locuri unde să mai ținem câteva zile ca să se întărească, dar în mod normal la 1 mai trebuie să fie gata toate. Cam 3% din lucrările proiectului au trebuit refăcute. Sigur, nu s-au stricat undeva după un colț, unde s-a stricat în mijlocul drumului era la vedere” – primarul Ovidiu Crețu

Lucrările din proiectul de aproape 5 milioane euro bani europeni ”Regenerarea urbană a centrului istoric Bistriţa, Axa turistică 1, 2, 3” au fost realizate de firmele SC TCI CG SA Cluj, SC Iasicon SA Iași, SC Drum Construct SRL Sălaj, SC Ianus SRL Zalău, SC Elenmarc Impex SRL Dej în asociere și subcontractantul SC Proinstal 302 G SRL Bistrița.

Recepția la lucrările pe axele pasajelor s-a făcut la finalul anului trecut ”cu o anexă destul de consistentă”, iar în 15 martie au început lucrările de remediere.

5 comentarii

 • Dar de disconfortul creat cetatenilor ce ziceti domn premar? Cine plateste pentru acest fapt?
  Proasta administrare a proiectului a creat toate aceste probleme si pentru asta e raspunzator doar Cretu. Ziua de 5 iunie va schimba pentru totdeauna lucrurile iar Cretu va merge linistit la pensie. Sau poate nu asa de linistit…

  • Du-te la culcare omule ! Si acasă dacă zugrăvești ai disconfort , dar rezultatul îți place ! Pe cei ca si tine nu ii mulțumește nimic si niciodată . Poate primarul sa muncească 25 de ore pe zi ca pt tine e prea puțin !

 • In mandatul lui Cretu, deviza este: „Doi incarca, doi descarca-noi muncim cu drag”. Si asta pentru ca de cativa ani acest primar intoarce pietrele din centrul orasului de pe o parte pe alta neglijand total alte cartiere.
  Nu-i singurul loc in care lucrarile de reparatii executate in centrul istoric pe asa-zisele axe turistice se prezinta execrabil.
  Este suficient sa faci o plimbare prin Centrul Istoric proaspăt modernizat care ar trebui să facă plăcere oricărui bistriţean sau turist, însă din păcate la investiţia recent finalizată lucrarile au fost făcute de mântuială şi cu materiale de proastă calitate. Încă de la început, la proiectul european de 10 milioane de euro accesat pentru refacerea Centrului Vechi, primarul Cretu si-a bagat coada alegand un pavaj scump din import, dar de proasta calitate dintr-o roca friabila care se sfarama. Si asta, in timp ce la Magura Ilvei , intreprinderea „Andezitul SRL” produce pavaje de foarte buna calitate din andezit, o roca din familia granitului foarte rezistenta la uzura.
  Asadar , din cauza unui individ care crede ca el le stie pe toate, în reabilitarea Centrului Vechi al orașului au fost probleme cu pavajul de proasta calitate, care nici macar nu a fost montat corect şi se mişca. De asemenea, capacele de canal au ruginit, coşurile de gunoi – care au rezistat distrugerilor – la fel. Dupa nici măcar o vară și o iarnă ușoară toată investiția din bani europeni a fost compromisa, iar acum, piatra cubică se sfărâmă de-a dreptul, bucăţile de pavaj cu emblema oraşului s-au fisurat, multe coşuri de gunoi au fost distruse şi stâlpişorii de beton s-au înclinat şi nu mai au mult până cad cu totul. Bistriţenii care trec zilnic prin Piaţa Mică, fie pe jos sau cu maşina, spun că pe zi ce trece dalele se mişcă tot mai tare şi că mai nou acest lucru se simte chiar şi sub roţile maşinilor. Si cu toate astea, primarul Cretu se lauda cu ceva timp in urma ca a supravegheat personal lucrarile si se declara multumit de calitatea acestora in ptoportie de 95%. Probabil prin ochelarii sai se vede altfel decat vad bistritenii.
  In orice caz cu inca un mandat „Cretu” la primarie, se alege praful de Bistrita.

 • De ce ”acum după proceduri corecte” domn primar?
  Doi ani de zile n-ai avut vreme sa verifici cum lucreaza trepadusii la proiect?
  Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS