Actualitate

Reparațiile și întreținerea sistemului de iluminat public în Bistrița, la licitație

Primăria Bistrița, prin Direcția Servicii Publice, a scos la licitație contractul pentru serviciile de reparații și întreținere a sistemului de iluminat public din oraș, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 30.03.2023, ora 15.00.

Valoarea minimă estimată este de 426.295 lei, iar cea maximă de 611.210 lei fără TVA.

Prin contract se propun întreținerea și exploatarea rețelelor electrice, reducerea cheltuielilor de întreținere și exploatare și a costurilor aferente sistemului de iluminat public.

Contractul prevede lucrări de reparații, întreținere și menținere în funcțiune a sistemului de iluminat public (iluminat stradal rutier și pietonal, iluminat arhitectural, iluminat ornamental), realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători (pascale, de iarnă) și de zilele orașului (montare, întreținere, demontare elemente de iluminat festiv).

Valoarea minimă se referă la cantitatea necesară până la 31 decembrie 2023 (în funcție de care se vor elabora și evalua ofertele), iar valoarea maximă reprezintă conține și valoarea posibilelor suplimentari până la data de 30.04.2024 în condițiile menținerii prețului unitar.

Sistemul de iluminat public din municipiul Bistrița și localitățile componente totalizează o lungime de rețea de aproximativ 182,87 km, din care 98,23 km aeriană clasică LEA (conductoare funie Al) sau torsadată (conductoare TYIR) și 84,64 km subterană (LES), un număr de 6.824 stâlpi pe care sunt montate 6.559 aparate de iluminat.

10 comentarii

 • Castiga ursu pentru ca in caietul de sarcini e o conditie ca ofertantul sa faca dovada ca are cel mult 6 case ca la cotroceni!

 • Am facut nenumarate atentionari administratiei trecute privind lipsa iluminatului la lampile montate sub arcurile de la SUGALETE si pe pasaje la nivelul pavimentului.
  Numai aici 50% nu functioneaza dar si in Parcul orasului unde s-au cheltuit sume mari.
  Nimeni nu a intreprins nimic.
  Asa ca Dumnezo cu mila, noroc ca se schimba ora de vara.
  Atentionarea este valabila si acuma.
  Nu mai prelungiti contracte cu astfel de firme care nu asigura mentenanta iluminatului public.
  Cel putin odata pe saptamana un BOCTAR trebuie sa se plimbe prin oras si sa noteze unde sunt arse ledurile si becurile si sa le inlocuiasca.
  De ce platim impozite ?

  3
  23
  • Bălane sunt zeci de străzi în Bistrița care nu au nici urmă de iluminat public însă pe tine te interesează boschetari din Parcu Mare și de pe pietonal !

   23
  • Neputinciosul de Turc nu este în stare nici să pornească stația de asfalt ca-să asfalteze cele 130 de străzi de pământ din cică ” municipiu reședința de județ ” Bistrița. Suntem de jale ca în ultimul cătun din Bangladeș.

   21
  • Nu-i problemă că se va asfalta de urgență strada Tabără ca distrugerea Pădurii Codrișor să fie completă. 🤣

   14
   1
  • De ce oare nu il numiti pe Balan BOCTAR daca tot stie asa bine ,este si pensionar foarte sanatos si va fi bine.Poate scapam de atita comentariu din partea Ecologistului.

  • @ Mia, Nu lăsați- l pe ”
   ” ecologist ” să posteze aici că după acea va fi plictiseală pe aici că nu o să mai avem de cine râde mai ales că acum am văzut că a început să-și posteze tâmpenile lui și pe alte ziare online. Dacă pleacă de aici pe alte ziare noi ce ne facem va fi plictiseală mare pe aici ?!

  • Dacă pleacă de aici Bălan nu mai este nimeni să-l felicite pe caraghiosul de Turc ha, ha Nici asta nu este bine ha, ha

 • Cum naiba să meargă iluminatul public, când ei au probleme la cele recepționate în 2022.Exemplu strada Aerodromului și Henri coandă din UNIREA. Au lămpi care au mers 2 nopți.

  6
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.