Actualitate

”Decizia privind harta Ungariei Mari este greșită, jignitoare și provocatoare!”

După ce Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că UEFA este de acord ca pe stadioane să fie afișate steaguri sau bannere cu harta Ungariei Mari, vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a reacționat într-o postare pe Facebook.

”Au fost campanii întregi despre #fararasism, #faramesajepolitice, ambele corecte și promovate de UEFA. Dar decizia de a permite pe stadioane harta Ungariei Mari este una greșită, jignitoare și provocatoare! Fotbalul este despre victorii și înfrângeri, despre bucuria sportului, nu despre stârnirea patimilor politice și jignirea celorlalți competitori. Sper ca reprezentanții statului și sportului românesc să ceară de urgență anularea acestei decizii!”, spune deputatul PSD Daniel Suciu.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) precizează, într-un comunicat postat miercuri, pe site-ul oficial, că UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european: ”Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conţinut provocator şi/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranţă comisiile disciplinare, dacă va fi cazul. Federaţia Română de Fotbal aminteşte că revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la ură şi violenţă la meciurile din competiţiile europene”.

”Ungaria Mare” este un concept politic revizionist care vizează ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 (Imperiul Austro-Ungar) sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei. Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din Transilvania, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia.

12 comentarii

 • Numai cu lucruri slăbănoage se ocupă….
  Elementul ăsta numit Orbán cu toată lumea se războiește, ar ataca și El dacă ar avea cu ce.
  Sunt atâtea lucruri mai importante de făcut în Ungaria decât să distorsioneze ceva ce nu-și are locul acolo, în sport.

  20
  4
 • Daniel Szucsu uita ca el insusi are un nume maghiar la origine, romanizat prin actele romanesti asa cum Szabo a devenit Sabău, Miklos a devenit Miclăuș, iar Domokos e Dămăcuș.
  Rusine Suciule ca te dezici de stramosii tai maghiari asa cum te-ai dezis de fostii tai colegi liberali.
  Problema asta cu Ungaria mare este reala, dar trebuia pusa de oricine altcineva nu de tine.

  9
  39
  • Buey skoaba …numele romanesti au fost maghiarizate de catre autoritatile maghiare odata cu cedarea Ardealului de nord.Cand au revenit autoritatile romane au refacut procesul invers…In alta ordine de idei…O dai cu ideologia haurista acum? Daca a avut stramosi maghiari care e problema consilierule de bideu? Tu cum ti ai schimbat numele de scena? Sau ti o fi rusine cu numele din buletin?

   19
   2
  • Dar înainte de Miklos s-a numit Miclăuș astfel că trecerea la Miclăuș e firească. Rămâne să punem harta Daciei cu teritorii din Tatra până la Nipru.Cititi și o să vedeți că toți hatmanii zaporojeni erau valahi/valahi la origine. Politica de deznaționalizare și de mankurtizare(pierderea
   conștinței de neam) s-a practicat nu doar de maghiari ci și de sovietici ,respectiv ruși și ucraineni.Asa s-a ajuns că moldovenii din Basarabia sat nu se mai considere români.

 • O poza cu…..mare si o poza cu …. mica cand facem pipi!
  Cand trecem granita la ei sa o aleaga pe care doreste!!!

  12
  6
 • Prinde bine o noua “criza”
  Mai uitam de pensii speciale, inflație, lipsa reformelor etc
  PSD si clica ne mai livrează un NON subiect, s-a trezit deputatul “minut”, urmează si deputatul “amanta șefa la păcănele” si e acaparat spațiul public.

  16
  8
 • Le da de lucru la prostime cu harta.Sa nu aibe timp sa se ocupe de marsaviile conducatorilor, saracia etc…. etc. Divide et impera. Oare cine a spus asta d-le Suciu ?

  13
  7
 • Asa pinguinilor…sariti in sus de koururi comandati de la butoane…ca va ia Orban …Ca a ajuns o paine de 500 de g 7 lei nu va ingrijoreaza? Ca va tin astia in servici pana la 67 de ani de uitati unde trebuie sa mergeti nu va ingrijoreaza?Ca lasa 3 milioane de asigurati de la euroins cu ochii in soare nu va ingrijoreaza? Ca expira termenul de subventii la energie si gaze? Ca s a redus puterea de cumparare drastic cu aproape 40 la suta? De asta nu mai puteti voi ? De steagul la un meci de fotbal? Da cand va pun astia de la nord steagul pe primarii si stau pe banii statului roman cu chirii si vouchere de alimente nu tresariti in timp ce copiii vostri iau 200 de lei pe luna?Cand inchid astia capacitatile de productie energetica si aduc cereale neconforme ,kakalau, de stau fermierii romani cu productia nevanduta tot Orban e de vina?Cand merge golfangiul cu Geta cu avion de lux pe post de taxi Bucuresti -Sibiu si apoi prin lume sa isi plimbe posetele 10.000 de euro nu va deranjeaza? Ce sa faca buey skoabelor Orban cu o populime de asta? Sa isi asume o treime din pensiile speciale? Sa ia pensionarii de 45 de ani ,fostii ciubucari in haina statului? Sa ia o populatie lipsita de spirit civic si demnitate care se vinde pe 2 mici si o bere ?

  17
  7
  • Poate vor să privatizeze Hidroelectrica și au nevoie de perdea de fum, de exemplu.

 • Cică deputatul Daniel Suciu a reacționat pe facebook! „Sper ca reprezentații statului și sportului românesc să ceară de urgență anularea acestei decizii”. Păi pe facebook poate să reacționeze oricine, dar ca reprezentant al statului sunt câțiva „speciali” așa cum sunteți și dvs. d-le Suciu. Cine să ceară anularea de urgență? noi ăștia care ne dăm cu părerea pe facebook? că domnul deputat (ca reprezentant al statului) nu mai are timp de când numără minutele celor care iau cuvântul la microfon. Ce vremuri trăim! Înainte mai vedeai omu la coasă, la lopată dând zăpada din fața sediului de partid acum numa facebook.
  Dacă te iei după toate minciunile ajungi să te cerți și cu nevasta. Noi trăim bine cu ungurii, ei să trăiască bine cu noi. Harta Ungariei mari lasă să fie coșmarul lor nu al nostru. Acuma e la modă cu teritoriile, vedem Putin, vedem Orban, vedem Șoșoacă și vom mai vedea. Au și ungurii uscăturile lor, le avem și noi pe ale noastre. E plină lumea de agitatori. E ca apa minerală dacă o lași puțin descoperită își pierde bulele și se calmează. Și pentru că e vremea postului, vorba ceea – nu ce bagi în gură spurcă pe om ci ce iese (adică vorbele).

  6
  5
 • Atunci hai sa clarificam unpic ,Ungaria Mare nu e conceptie de Monarchie mai ales Austriaca…
  In Monarchia Ungaria a intrat ca Ungaria Mare si nu pt Austrieci trebuie multumit ca Ungaria a devenit Mare.Cum doreste Romania inapoi Moldova sau Bucovina de Nord sau Bugeacul asa doreste inapoi si Ungaria terotoriile, Sau Austria Tirolul de Sud etc

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.