Actualitate Recomandări

Restricții de circulație pe str. Ghinzii. Se montează structura metalică a noii punți pietonale

Primăria Bistrița are în derulare execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Refacere punte pietonală pe str. Tudor Vladimirescu, inclusiv refacere pile transversale din beton”, fapt pentru care anunță că începând cu data de luni, 10.10.2022, vor exista restricții de circulație pe str. Ghinzii, în zona secției externe a SJU (Secția de Oncologie), prin blocarea parcării și a stației de autobuz în vederea ansamblării și montajului structurii metalice a punții pietonale.

Participanții la trafic și riveranii sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să respecte noile reglementări cu privire la restricționarea circulației.

Obiectivul de investiții ”Refacere punte pietonală pe str. Tudor Vladimirescu, inclusiv refacere pile transversale din beton” este finanțat din fonduri guvernamentale cu suma de 1.915.000 lei, restul până la valoarea totală a investiției, de 2.357.514,99 lei, reprezentând contribuția din bugetul local.

Noua pasarelă peste râul Bistrița se va executa pe amplasamentul punții existente, care este închisă circulației din 2020 și urmează să fie demolată. Ea va fi înlocuită cu o construcție ce va avea o deschidere de 40 de metri, asigurând o lățime a părții carosabile de 3,4 m destinată traficului velo și un trotuar destinat circulației pietonale. Suprastructura va fi alcătuită din două arce metalice paralele de secțiune casetată. La realizarea structurii metalice s-au folosit peste 50 de tone de oțel structural, ea fiind executată aproape în întregime în uzină, apoi asamblată pe șantier și montată pe poziție cu automacaraua.

Etichete

4 comentarii

  • @Raspuns
   Nu, nu știu calitate materialelor, adevărul nu am cunoștințe de betoane, profesia mea e zugrav/vopsitor…
   Mă gândesc că nu au de gând să se joace cu securitatea bistrițenilor , care e punctul tău de vedere în legătură cu materialele folosite??…

   3
   5
 • Sunt ecologist si nu ma price decat la materialele naturale, piatra si lemn, var, si nisip,stuf si paie. Astea imi plac mult.

  3
  10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.