Actualitate

Rețelele de apă ajung în 4 comune de pe câmpie. Lucrări de 100 mil. lei

În această primăvară vor începe lucrările de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în comunele Lechința, Miceștii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie și Budești, constructor fiind firma Frasinul. Investiția se ridică la circa 100 de milioane de lei.

Valoarea contractată este de 83.849.662,24 lei fără TVA, aproximativ 100 de milioane lei cu TVA, din care 79,90% fonduri europene, 12,22% de la bugetul de stat, 1,88% de la bugetul local și 6% din surse proprii). Durata de execuție este de doi ani, beneficiar fiind Aquabis SA. Licitația pentru acest contract (CL 3, Lot 2) a fost câștigată de asocierea Frasinul SRL – Ambient Construct Solutions SRL – Energomontaj SA.

Proiectul finanțat prin POIM prevede conductă nouă de aducțiune Lechința – Miceștii de Câmpie (21.758 m) + 1 stație de pompare nouă, pentru a asigura alimentarea cu apă a 13 localități din 4 UAT-uri (comunele Lechința, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie și Budești).

”Este unul dintre cele mai mari contracte, așteptat de foarte multă vreme de locuitorii din aceste comune. Au fost foarte multe contestații și procese, de aceea s-a întârziat atât de mult cu semnarea contractului. Se vor face aducțiuni din Lechința, de acolo de unde este cuplată comuna Matei. Nu va fi ușor pentru constructor, va trebui să mobilizeze foarte multe echipe, fiind vorba de lucrări pe o lungime mare în termen de doi ani. Primul lot din Contractul 3, câștigat de o firmă din Timișoara având ca subcontractant pe CML.RO și semnat acum câteva luni, vizează aducțiunea Bistrița – Lechința, 9 conducte de aducțiune dimensionate pentru a face față la toate extinderile. Luna aceasta va și începe execuția”, a declarat directorul general al Aquabis, Ion Șandru.

”În zona de câmpie efectiv nu există apă și este nevoie stringentă. Eu cred în continuare că principala cauză a îmbătrânirii zonei de câmpie a constituit-o lipsa apei potabile. Altfel s-ar fi descurcat fermierii și agricultorii, pentru că pământurile roditoare sunt în zona de câmpie, nu la munte, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Sperăm ca într-un timp cât mai scurt să ajungă apa la oameni”, a spus primarul comunei Lechința, Romeo Florian.

Ce se va realiza:

Lechința: aducțiunea nouă de la aducțiunea principală la gospodărie de apă Sângeorzu Nou cu o lungime de 1.308 m + 2 rezervoare de înmagazinarea apei + 1 stație de clorinare nouă; extindere rețea de distribuție apă potabilă în loc. Sângeorzu Nou (10.664 m): vor fi branșate la rețeaua de apă potabilă un număr de 321 gospodării; extindere rețea de canalizare (7.198 m): în loc. Vermeș: 6.423 m, în loc. Lechința: 775 m; vor fi racordate la rețeaua de canalizare un număr de 276 gospodării: în loc. Vermeș: 255, în loc. Lechința: 21; se vor construi 5 stații de pompare apă uzată noi + 4 vor fi reabilitate.

Miceștii de Câmpie: gospodărie de apă Miceștii de Câmpie cu 2 rezervoare de înmagazinarea apei, 1 stație de clorinare nouă, 1 stație de pompare apă potabilă nouă; extindere rețea de distribuție apă potabilă (23.742 m): în loc. Visuia: 12.660 m, în loc. Miceștii de Câmpie: 6.424 m, în loc. Fântânița: 4.658 m; vor fi branșate la rețeaua de apă potabilă un număr de 414 gospodării: în loc. Visuia: 143 m, în loc. Miceștii de Câmpie: 148 m, în loc. Fântânița: 123 m; se vor construi 3 stații de pompare de apă potabilă tip hidrofor pentru asigurarea presiunii în rețelele de distribuție din localitățile Miceștii de Câmpie și Visuia.

Sânmihaiu de Câmpie: aducțiunea nouă de la aducțiunea principală la gospodărie de apă Sânmihaiu de Câmpie cu o lungime de 1.034 m + 2 rezervoare + 1 stație de clorinare nouă; conductă nouă de aducțiune pentru a alimenta gospodăria de apă Sânmihaiu de Câmpie (1.034 m) extindere rețea de distribuție apă potabilă (37.033 m): în loc. Stupini: 3.852 m, în loc. Sânmihaiu de Câmpie: 12.715 m, în loc. La Curte: 4.778 m, în loc. Brăteni: 5.855 m, în loc. Zoreni: 9.833 m; vor fi branșate la rețeaua de apă potabilă un număr de 660 gospodării: în loc. Stupini: 58, în loc. Sânmihaiu de Câmpie: 282, în loc. La Curte: 74, în loc. Brăteni: 78, în loc. Zoreni: 168; se va construi 1 stație de pompare de apă potabilă tip hidrofor pentru asigurarea presiunii în rețelele de distribuție din localitățile La Curte, Brăteni și Stupini.

Budești: aducțiunea nouă de la aducțiunea principală la gospodărie de apă  Budești cu o lungime de 9.100 m + 2 rezervoare de înmagazinarea apei + 1 stație de pompare apă potabilă nouă; conductă nouă de aducțiune pentru a alimenta gospodăria de apă Budești (9.100 m) + 1 stație de pompare nouă + 1 stație de clorinare; extindere rețea de distribuție apă potabilă (45.475 m): în loc. Țagu: 12.475 m, în loc. Țăgșoru: 9.134 m, în loc. Fânațe: 10.346 m, în loc. Budești: 13.520 m; vor fi branșate la rețeaua de apă potabilă un număr de 766 gospodării: în loc. Țagu: 235, în loc. Țăgșoru: 134, în loc. Fânațe: 155, în loc. Budești: 242; se vor construi 2 stații de pompare de apă potabilă pentru asigurarea presiunii în rețelele de distribuție din localitățile Țagu și Țăgșoru.

Etichete

5 comentarii

  • …si preturile de la Bistrita se vor ridica la cer sa platim campania electorala de la campie… nu? Alte investitii cu 0 strategie de racordare si 0 abonati. Sa plateasca prostii din Bistrita! Urmatoarea actiune va fi gaurirea strazilor proapat asfaltate din Bistrita! De ce ? Pentru ca pot si sunt sustinuti de dom prezident si famelia lui! VOTATI GAURILE! LA BUGET SI DIN ASFALT PROVOCATE DE AQUABIS!

    19
    6
    • Un pic de rabdare Aline…azi maine iese si Sandru la pensie…si apoi sa vezi adevaratul circ de la AQUABIS…condusa de macarie cel mare si cel tare…adica de cel care nu are vorbele la el in vocabular…

  • Facem traseu de apa la 60 km de Bistrita ,unde sunt citeva case la care probabil nu se va racorda nici macar jumatae din locuinte si la 3 km de Bistrita in cartier Slatinita care este legat deja prin constructi de locuinte de loc Unirea se duce apa cu cisterna. Canalizarea inceputa de 4 ani nu a fost inca terminata .
    Incepem ceva dar de terminat nimic.

    14
    4
    • Nu trebuie să mergi așa departe. Chiar mai aproape de Bistrița, în Viișoara sunt multe străzi fără apă, străzi pe care locatarii au pus mână de la mână și și-au adus singuri apa. Acestea se întâmplă datorită primăriei care nu este capabilă să introducă străzile în domeniul public. Să nu visăm la canalizare, iluminat public sau asfalt, suntem în epoca vitezei, facem toalete inteligente, platforme hidraulice, pentru deșeuri, piste pentru bicicliști dar circulam cu cizme prin noroi și plătim impozit ca și cei care au toate utilitățile. Aleșii noștrii visează la multe și fac puține.

      3
      1
  • O alimentare cu apă în lipsa canalizării duce la poluarea apelor freatice. Colectarea apelor uzate ar trebui să primeze. In orice țară civilizată nu se face racordarea la apă înainte de racordarea la canalizare. Ca la noi se mai procedează în țările africane..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS