Politică

Robert Sighiartău: Echipa de conducere din PNL să își asume răspunderea!

Deputatul PNL Robert Sighiartău face o serie de precizări cu privire la recentele evenimente politice, care au culminat cu instalarea noului Guvern PSD-PNL, menționând că a cerut în PNL asumarea răspunderii întregii echipe restrânse care a luat decizii timp de aproape doi ani.

”Foarte multă lume mă întreabă, unii mă critică, alții sunt de acord cu mine și cu poziția pe care am avut-o în ultima săptamână în interiorul partidului. Mă simt nevoit să ofer câteva clarificări:

1. Poziția mea în legătură cu votul privind membrii PNL din actualul guvern și cu programul de guvernare prezentat de către premier: În ședința BPN de marți eu am votat lista care a fost prezentată de către grupul restrâns de conducere al PNL. Repet, am votat această listă și programul de guvernare, am făcut-o pentru că, în premieră, am solicitat prin votul meu și asumarea răspunderii politice, în interiorul PNL, a grupului restrâns de conducere care a prezentat lista și programul.

Pe scurt, le-am cerut președintelui Nicolae Ciucă, secretarului general Lucian Bode, lui Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Dan Motreanu, ca în decembrie anul acesta, în cazul în care PNL, în cel puțin 2 sondaje ale unor case recunoscute de PNL, va ajunge sub scorul pe care PNL l-a avut înainte de a prelua conducerea, această echipă să renunțe la funcțiile avute în partid. Am făcut acest lucru din considerentul că, dacă, Doamne ferește, partidul scade încontinuu, pierde din încrederea populației, atunci va fi momentul să facem schimbări pentru că anul viitor avem 4 rânduri de alegeri. ATENȚIE! Pentru toți membrii PNL, președintele Nicolae Ciucă mi-a răspuns în numele întregii echipe că își asumă răspunderea.

2. Există o serie de păreri pe care le știți cu toții, atât în interiorul PNL cât și în exterior, în legatură cu eventualele sancționări ale lui Dan Vîlceanu și Florin Cîțu. Simt nevoia și aici să clarific opinia personală. Cred că este o greșeală să îi sancționăm. Uneori, grăbiți și nervoși avem tendința să luăm decizii radicale, uitând în esență că suntem liberali. Liberalismul înseamnă că, uneori, putem avea păreri diferite față de ale altora, fără vreo legatură cu disciplina de partid. Și aici, poate o să vă surprind, eu cred că cei doi au greșit. Oare nu am intrat în alianță cu PSD-ul sub conducerea lor?

Eu, Robert Sighiartău, voi vota împotriva sancționării celor doi colegi.

3. Programul de guvernare: Am votat programul de guvernare pentru același motiv, legat de asumarea răspunderii politice a conducerii restrânse. Simt nevoia să fac și aici o clarificare. Programul prezentat de către premierul Ciolacu nu reflectă principiile liberale ale economiei de piață cu care PNL i-a obișnuit pe alegătorii lui. Chiar dacă este o coaliție condusă de un premier PSD, consider că sunt foarte multe lucruri cu tentă liberală care ar fi trebuit scrise în programul de guvernare. Mi se pare un program nerealist, scris de către cineva care nu are legătură cu economia reală.

În concluzie, am cerut în premieră, în schimbul votului pentru echipă și program, asumarea răspunderii întregii echipe restrânse care a luat decizii timp de aproape 2 ani.

Așa este cinstit. Așa este corect. Așa este liberal!”, spune Robert Sighiartău.

9 comentarii

 • Foarte bine! I-ai dumneata pe aia doi Valceanu si Câțu și plecați intr-o vacanta binemeritatea oriunde in lume! Nu va e Rușine !!? După tot ce au făcut aia doi????? După ce au băgat țara asta in faliment???! Ce asumare e asta? Aducă putem sa facem ce vrem???? Pe spatele unei națiuni și sa nu fim sancționați? Ce exemplu dați? Aici nu e biserica! Sa întoarcem obrazul… e politica de stat!!!!!! Alooo trimisul lui cineva!

  51
  6
 • Cum vrei sa te mai voteze alegatorii liberalii cand ai facut alianta cu securistii si comunistii de la ciuma rosie?Problema este ca alegatorii liberali in loc sa aleaga usr ,trec la sosoaca si schizofrenicii de la aur!!

  28
  4
 • partid îmbâcsit de pui de securiști , farisei , traseisti ,corupți pana-n măduva oaselor !
  Prin alianta cu psd v-ati trădat electoratul tâmpit care a avut incredere in voi !
  Dispăreți !

  33
  1
 • PNL nu mai există . Incă de la congresul de pomină din 25 septembrie , 2021 când, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, s-au adunat la Romexpo, claie peste grămadă, în ceea ce ar putea fi numită mai degrabă o menajerie politică isterică și incontrolabilă, in care cel mai înverșunat dintre ei a fost Rareș Bogdan, care aproape și-a pierdut complet cumpătul într-un discurs mai mult urlat, decât vorbit, a răgnit până a răgusit „Florin Cîțu- presedinte”! Ulterior s-a produs apropierea de PSD, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
  Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta. Prin urmare, actualul PNL este de fapt fostul PDL , despre care Traian Băsescu spune că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brăteanu.
  De altfel, după ce prin alianta cu PSD ,Iohannis le-a băgat liberalilor mortul in casă PNL a scăzut continuu in sondaje. Asadar echipa restrânsă de conducere a PNL ar putea să își asume de pe acum răspunderea pentru prăbusirea partidului care a ajuns a cincea roată la cărută pe scena politică .

  33
 • Püzitia lui Robert Sighiartau imi pare a fi una onesta, fara cosmetizari prin care ar fi putut sa se faca mai placut electoratului.
  Din pacate avem tendinta sa nu apreciem astfel de abordari, placandu-ne sa fim mintiti frumos.
  Apoi ne plagem ca politicienii ne mint.
  Electoratul cere politicienilor onestitate, dar voteaza promisiunile vadit mincinoase.

  7
  16
 • Daca Robertino prindea niste firimituri de la masa lui ciolacu, acum tacea chitic… Asa e, cand pierdem ne mai si suparam. Unii, se pare, au jucat mereu prost la masa pierzatorilor. Stie Robertino de ce a intrat in politica, plus ca si mandria e un pacat…

  10
  1
 • Pe ultima sută de metri în politica românească Robert devine caraghios. E disperat după imagine pentru că nu-l mai bagă nimeni în seamă. Pe diaspora, PNL nu mai prinde locuri în Parlament iar pe județ vor fi alții, Robert fiind bucureștean acum. S-a născut speranță, a murit speranță, așa-i când nu ai caracter și trădezi pe cel care te-a făcut om( Robert l-a trădat pe Orban, să-i fie rușine!). PNL are acum 15% în sondaje, agățatul de putere alături de PSD le este fatal. Jumătate dintre senatorii PNL se orientează deja spre alte orizonturi politice, dovadă că partidul e pe nicăieri. Numai un puci le mai lipsește, împotriva generalului Ciucă, în rest le au pe toate🤣. Iohannis e groparul PNL, exact cum Constantinescu a îngropat PNȚ-ul și cum Băsescu a îngropat PD-ul.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS