Actualitate

Robert Sighiartău: Parlamentul renașterii naționale

”Se împlinesc astăzi 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment istoric esențial pentru Marea Unire ce avea să aibă loc la 1 decembrie 1918. Ziua de 24 ianuarie 1859 se înscrie în istoria țării noastre ca fiind „Ziua renașterii naționale”, ziua în care interesele politicienilor au cedat voinței poporului. În raport de interesele lor de clasă, grupurile sociale de atunci au înțeles în mod diferit conținutul și caracterul Unirii. Așa este și astăzi. Toți politicienii vorbesc despre democrație, despre statul unitar, despre statul de drept, dar puțini sunt cei care cred cu adevărat în aceste idealuri și sunt gata de sacrificiu pentru înfăptuirea lor”, spune președintele interimar al PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Robert Sighiartău.

El a adăugat: ”Generația care a înfăptuit Unirea a avut în frunte patrioți înflăcărați, oameni de mare caracter, iubitori de țară și de oameni. Progresul intelectual și spiritual nu este posibil dacă nu facem distincția între un ideal, care poate fi sublim, și faptele celor care se declară adepți ai acestuia. Parlamentul României a fost numit în multe rânduri „Parlamentul rușinii naționale”. De curând am fost ales deputat în Parlamentul României și îmi doresc mult ca Parlamentul țarii noastre să fie un Parlament al „Renașterii naționale”, un Parlament al „Demnității naționale”. Și cred că sunt mulți alți membri ai Parlamentului României, oameni de bună credință, care au aceeași dorință”.


”Vrem vindecarea țării noastre de unele boli pentru ca ea să se poată restabili. Să ne păstrăm tradițiile, dragostea de țară, conștientizarea istoriei, și credința în Dumnezeu. Este momentul să privim în mod responsabil ceea ce se întâmplă în țară și în lume. Este momentul să renunțăm la interesele noastre meschine și egoiste, și să fim preocupați de interesele majore ale țării. Poporul român are astăzi, mai mult ca oricând, nevoie de politicieni care nu trăiesc sau nu mor pentru ei înșiși. Lucrurile durabile se realizează cu mari sacrificii. Datorăm aceasta înaintașilor noștri și copiilor noștri. „Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română…”, pentru un Parlament al renașterii naționale, pentru un Parlament al demnității naționale. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, mai spune Robert Sighiartău.

18 comentarii

  • „Felicitari Robert” ca sti sa accepti o infrangere. Ai sa devi un politician de temut, avand in vedere ca principala ta arma politica e dezinformarea. Cred ca e frustrant pentru tine sa vezi ca alianta de guvernare are masuri in sprijinul populatiei, iar daca CEDO iti impune sa iei masuri in sistemul penitenciarelor si tu ca parlamentar cu drept de vot te legi de o ordonanta in DEZBATERE, la care ai dreptul sa votezi sau sa aduci amendamente, tu te axezi pe dezinformare, inseamna ca locul tau NU e in PARLAMENT. Demisia de onoare! (Dar nu cred ca ai asa ceva)

 • Felicitări Robert ai ajuns în parlament cu tăticu Oltean în spate și acum vi sa ne dai tu lecții de unire. Mai copile la ce expertiza de 2 lei ai ( doar banii te-au dus în funcția asta) ai putea sa ne lași cu populismul aste ieftin.

 • Nu vi se pare ciudat ca doar la articolele postate de parlamentari Psd apar comentari negative? Hai garfield motanu sa te vad acum in actiune sau scuze nu ai voie este seful tau…

 • Opoziția rușinii naționale. Nu trebuie s ne uitam mai departe decât în județul nostru și sa observam ce parlamentari ai opoziției avem.
  Una care se crede buricu pământului altul care a ajuns cu bani în parlament și altul cu norocul de la distribuire și a ajuns deputat cu 3000 de voturi mai puțin decât un primar de oras mic.
  Iar pustiu sigartau ne da lecții de rusine și moralitate.

 • Din ce inteleg din ideiile tale, cu aproximativ 34.000 de oameni in spate incercati sa dati jos, din nou, guvernul votat de peste 3.400.000 de alegatori. Pastrand proportiile acestei incercari, la 23.000 de voturi cat a avut partidul tau in Bistrita-Nasaud, daca noi iesim 23 de oameni in strada sa iti dai demisia, tu ti-o dai?

 • ma postacilor , voi vreti sa traiti intr-o tara in care un primar cumpara 1 creion cu 199 ooo lei ? – si nu pateste nimic pentru ca valoarea este sub 200 000 lei !!!
  un primar cumpara un creion cu 1000 000 lei si nu pateste nimic ptr. ca seful institutiei (adica tot el ) nu face plangere penala in termen de 3 luni ….etc.etc. acesta este numai un exemplu din ce se doreste cu aceste ordonante …. da trebuie gratiere si modificare de legi dar prin lege trecuta normal prin parlament ,transparent si cu amendamente facute de profesionisti ,nu oug…. problema-i alta trebuie salvat neaparat Dragnea ca i se apropie judecata la ICCJ si atunci cu complicitatea PNL s-a ajuns in aceasta situatie .Vor scapa si vor fi albiti politicieni de toate culorile : Dragnea ,Blaga, Tariceanu,Udrea,Basescu,Mazare,Nicusor..etc.etc..Daca este emisa OUG si este publicata in MO gata …toti vor fi albiti si nu vor trebui sa mai dea banii furati inapoi…..pe urma parlamentul va respinge ordonanta si se va reveni la situatia actuala dar cu politicienii curati …. Vreti asta?– cred ca si membrii simpli PSD nu vor sa fie eliberati hotii care au jefuit aceasta tara ……….

 • Robertino, urmeaza modelul celui care te-a facut mare, tatucul tau Oltean.
  Trage-ti si tu o Crinuta si te-ai scos.
  N-a castigat neam de neamul tau atata din masini.
  Stai si tu 20 de ani in Parlament si esti milionar in euro.

 • Bravo copile .Tine-te de treaba sa nu moara PNL-ul. Romania pe primul loc, nu lichelele.Si daca mai faci si cate o lege buna pt. MEDIU cu atat mai bine si pt. tine si pt. noi.

 • Bravo Robert! Daca se vorbeste negativ la adresa ta( in comentarii) inseamna ca existi!! Incepi sa ai un viitor in politica, prezinti interes. Tu esti pe principiul ” tace si face”!

 • Vorbe frumoase spuse la ceas aniversar, vorbe de folosite în campania electorală, acum ești ales stimate domn deputat, acum e momentul faptelor.
  Acum nu mai e locul de-a enumera idei, năzuințe, ținte de atins, acum trebuie afirmate căile, soluțiile, direcțiile de urmat pentru a deveni un Parlament al demnității naționale.
  Demnitatea națională nu trebuie pusă între ghilimele de nici membru al Parlamentului rușinii, demnitatea națională nu se delegă parlamentarilor așa cum rușine faptelor lor se restrânge asupra tuturora.
  Fapte, propuneri concrete, aștept soluții de la dumneavoastră domnule Sighiartău, nu o renaștere permanentă, ci creștere continuă, e vremea evoluției nu a revoluților ratate de urmași comuniștilor.
  Eu nu vă cer marii sacrifici, cum afirmați dumneavoastră că este necesar pentru lucrurile durabile, vă cer muncă eficientă și fapte concrete în fiecare zi, nu vorbe fără număr până la sfârșitul mandatului.

 • Dacă vinzi mașini second-hand și en-gros nu înseamnă că ești deștept și ca ai experienta în sa fi ministrul economiei….ne-am prăjit la creer de tot pe bune?

 • @Tetelu
  Nu-l compara pe candidatul Robert din 11 decembrie 2016, cu Sighiatău din anul 2024.
  Se va şcoli prin Parlament si prin comisiile parlamentare, din care face parte. Poate se inscrie la vre-o facultate la fără frecvență……..
  In 2024 s-ar putea să fie vicepreşedinte al PNL.
  Fiecare minister are o armată de specialisti şi secretari de stat care să il ajute pe ministru, aşa că ministrul se poate descurca şi fără să aibă facultatea de stiinte economice.
  M-ai vorbim peste 7-11 ani.
  Nu am votat PNL şi nu am nici un interes să îl promovez pe Robert. E o presimțire, anicipez doar ce va fi in viitor….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS