Actualitate

Centru multifuncţional pentru activităţi sociale într-un fost PT. Cum va arăta

Consiliul Local Bistrița aprobă studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Centru multifuncţional pentru activităţi sociale – Reabilitare şi modernizare imobil Aleea Trandafirilor”.

”Se doreşte aducerea în acelaşi spaţiu a majorităţii ofertanţilor de servicii sociale, fie că vorbim de Direcţia de Servicii Sociale, fie că vorbim de ONG-urile din acest domeniu. Scopul urmărit prin lucrările de reabilitare şi modernizarea acestui imobil se referă la crearea unui ambient necesar desfăşurării unor activităţi special concepute pentru persoanele cu dizabilităţi, nevoi speciale, persoane aflate în dificultate, persoanelor fără adăpost, tinerilor care au părăsit sistemul de protecţie a copilului şi altor categorii de persoane adulte aflate în dificultate, precum şi pentru serviciile acordate în comunitate, serviciilor acordate în sistem integrat şi cantinelor sociale”, precizează municipalitatea.

Construcţia propusă pentru reabilitare este o clădire parter cu o suprafaţă construită existentă de 314 mp. Ea a fost ridicată în perioada anilor 1970 şi a avut destinaţia de punct termic, în momentul de faţă fiind dezafectată.

Cele două niveluri propuse vor avea următoarea compartimentare: Parter – sală de conferinţe, foaier cu casă scării şi ascensor pentru acces la etaj, spaţiu tehnic, grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi, centrale control, grup sanitar fete, grup sanitar băieţi, birou administrativ, punct de prim ajutor, centrală termică; Etaj 1: hol, 10 birouri, grup sanitar fete, grup sanitar băieţi, oficiu, arhivă.

Valoarea totală a investiției este estimată la 1.951.945,70 lei fără TVA, din care construcții-montaj – 1.230.091 lei.

 

1 comentariu

  • Bineinteles ca dupa ce va fi amenajat la cheie, va fi dat inspre ‘administrare’ cui altcuiva decat ‘preacinstitei’ biserici ortodoxe..

    Asa.. ca de la PSD la BOR..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.