Sport

România – Croația, la TeraPlast Arena. ”Un nou început” pentru națională

Echipa națională de handbal feminin a României joacă la TeraPlast Arena din Bistrița împotriva Croației, cu casa închisă, în grupa de calificare la Euro 2024. Meciul are loc miercuri 28 februarie, de la ora 17.30, fiind transmis în direct la TV de Pro Arena.

În conferința de presă premergătoare partidei, selecționerul Florentin Pera a declarat că la echipa României, una aproape nouă față de cea care a jucat la Campionatul Mondial, începe reconstrucția.

”Noi și Croația avem același număr de puncte și practic ne luptăm pentru locul 1 în grupă. Nu va fi deloc simplu, Croația va alinia cea mai bună echipă a momentului, una puternică, experimentată, cu jucătoare valoroase care în mare parte au fost în echipa ce obținea în 2020 medalia de bronz la Campionatul European. O parte dintre jucătoarele de bază evoluează în campionatul României, le știm destul de bine. Echipa României este pregătită și motivată pentru a obține maxim din dubla cu Croația. Odată cu aceste meciuri România are un nou început, este o echipă tânără, cu o medie de vârstă de 24 de ani, cu nouă jucătoare noi față de Campionatul Mondial. Practic putem spune că începe o reconstrucție, cu jucătoare talentate, care pot asigura acest schimb de generații. Este o echipă frumoasă, care poate obține rezultate, însă e nevoie de răbdare și timp, o echipă națională puternică nu se formează peste noapte. România are potențial și puterea să treacă de Croația. Cred că este pentru prima dată când echipa României este formată din jucătoare de la 12 echipe. De asemenea, nu știu când echipa națională a mai avut o medie de vârstă de 24 de ani. Este un nou început”, a spus antrenorul echipei României și totodată al Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud.

Pera a menționat că vrea să vadă la jucătoarele sale atitudine și spirit de luptă, la TeraPlast Arena, unde atmosfera va fi foarte frumoasă, ca de obicei, la primul meci oficial al României în Bistrița.

Noul căpitan al ”tricolorelor” după retragerea Cristinei Neagu este Cristina Laslo, căpitanul Gloriei, echipă de la care mai sunt convocate în lot Bianca Bazaliu și Sonia Seraficeanu.

”Sper să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, jucăm cu casa închisă și acesta va fi unul dintre atuurile noastre, sala plină, entuziasmul oamenilor. A venit și momentul să fiu căpitan de echipă, însă acest moment nu a venit peste noapte, sunt la echipa națională de opt ani. Este o bucurie, sunt fericită, mândră și onorată să am această calitate în care nu poate să fie oricine. Nu pot decât să fiu recunoscătoare și să le mulțumesc celor din staff pentru încredere. Sper să fim un grup unit, care să dea și ultima picătură de energie pe teren, iar eu mă voi asigura că acest spirit va exista în mijlocul nostru”, a afirmat Cristina Laslo.

Arbitrii partidei România – Croația: Ozren Backovici și Mirko Palackovici (Slovenia). Observator: Vattay Gergely (Ungaria).

După meciul de la Bistrița din etapa a 3-a a Grupei 1, România întâlnește Croația și la Koprivnica, duminică 3 martie de la ora 18.00 (în direct pe Pro Arena), în runda a 4-a.

România face parte din Grupa 1, alături de Croaţia, Grecia şi Bosnia. La Euro merg primele două clasate. Până acum, România a câștigat în fața Bosniei (49-17) și Greciei (32-20) și ocupă primul loc cu 4 puncte (golaveraj +43), urmată de Croaţia – 4 puncte (+24), Grecia – 0 puncte (-22) și Bosnia – 0 puncte (-45).

3 comentarii

 • Fără cea mai bună jucătoare româncă de la Campionatul Mondial , Eliza Buceschi, desemnată jucătoarea meciului în aproape toate meciurile României.
  Fără Crina Pintea, s-a văzut în Odense-CSM București lipsa ei, Vilde Ingstad, mai micuță și mai slăbuță a trebuit să se lupte singură cu 3 jucătoare de la Odense.
  Fără Neagu, pierderea aceasta nu e chiar așa de mare.

  Meci echilibrat, echipe cam de aceeași valoare. Nici croatele nu prea au jucătoare de Champions League, ci de la Locomotiva Zagreb, Podravka, Vegeta. sau cum îi zice.
  E cam 50-50 , când jucam cu echipe din Balcani și din estul Europei!

  3
  11
  • Completare:
   Cristina Neagu a fost bună cândva, așa cum a fost și Messi și Ronaldo! Îi mulțumim pt tot ce a făcut pt România, dar la ora actuală nu mai e ce a fost!
   Când zic ca România e la 50-50 cu celelalte echipe din estul Europei, mă refer la Ungaria, Croația, Muntenegru, Slovenia, Cehia, etc. Nu se știe niciodată dacă câștigăm noi sau ei!
   Cu Franța , Norvegia, Danemarca, Suedia, Olanda pierdem 9 din 10.
   Cu Spania pierdem 7 din 10.

   Văd ca biletele s-au epuizat foarte repede, probabil ca FRH deține drepturile comerciale și tot ei hotărăsc prețul, nu Gloria 2018.
   Sigur au pus prețul prea jos, 20 lei ! Trebuia să fie 40 lei.

   La campionatul Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia, prețul biletelor din Jyske BANK Boxen au fost de 600 dkk (adică 400 lei).

   1
   13
 • In sport, daca nu e vorba de sah, tuturor ne scade randamentul si puterea inaintand in varsta… La noi, sa inaintezi in varsta inseamna sa devii automat inutil. Hai sa ne respectam campionii, Neagu e o legenda si vreau sa vad ce potential are tineretul si cum vor juca fetele astea cu ambitia lui Neagu pana la 35-36…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS