Actualitate Recomandări

Românii își vor putea plăti taxele la stat de pe telefoanele mobile

Portalul ANAF şi Spaţiul Virtual Privat, sistemul informatic prin care contribuabilii îşi pot achita taxele către stat, vor fi modernizate așa încât românii să își poată achita dările către stat prin aplicaţii pentru telefoanele mobile şi să urmărească ocumentele depuse cu ajutorul unor coduri de bare, a anunțat ministrul de Finanțe.

În acest sens, va fi modernizat portalul ANAF şi a Spaţiului Virtual Privat (SPV), se va face extinderea gamei de servicii oferite prin SPV, adaptarea portalului ANAF la dispozitivele mobile tip smartphone sau dezvoltarea unor aplicaţii pentru Android şi IOS pentru accesarea serviciilor furnizate prin SPV.

Totodată, ministrul anunţă modificări în ceea ce priveşte optimizarea şi simplificarea serviciului de eliberarea a documentelor.

Contribuiabilii vor avea astfel posibilitatea de a urmări traseul documentelor depuse şi de a primi răspuns prin SPV, cu ajutorul unor coduri de bere pe care le va primi.  Urmare a sistemelor informatice ce urmează a fi implementate, ANAF va putea face schimb automat de informaţii cu alte instituţii ale statului şi va moderniza platformei de arhivare electronică.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat săptămâna trecută „Consolidarea capacităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a susţine iniţiativele de modernizare”. Obiectivul proiectului naţional este de consolidare a capacităţii ANAF şi de a susţine iniţiativele de modernizare, prin introducerea de servicii publice electronice ce optimizează procesele decizionale orientate către mediul de afaceri, inclusiv prin implementarea unui fişier standard internaţional de control pentru operatorii economici (SAF-T).

https://www.facebook.com/florin.citu/posts/10218643814704808
Etichete

2 comentarii

    • Este o intentie buna ,stai sa le vezi functionale .ANAF gestioneaza peste 300 de aplicatii informatice (inclusiv MFP) ,care nu interactioneaza in totalitate intre ele,o duzina de platforme informatice care prezinta probleme de mentenanta,problema este mult mai complicata .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.