Studenţii Români de pe Mapamond – Global Confederation of Romanian Students (G.C.R.S.), în colaborare cu 10 pensiuni montane din România, organizează în perioada 02 august – 20 octombrie competiţia de proiecte “Rucsacul cu proiecte”.
Competitia se adresează elevilor şi studenţilor care sunt încurajaţi să creeze şi să desfăşoare un proiect educaţional, social sau cultural propriu, sau să participe la proiectul propus de G.C.R.S. – “Muzeul, parte a dezvoltării noastre”
Participarea la proiecte, atât cele de creaţie proprie cât şi cel sugerat de organizatori, se face în grupuri de câte 20 de elevi/studenţi. Grupurile vor contacta muzee sau alte instituţii culturale locale în vederea desfăşurării unor activităţi de voluntariat pe o perioadă de minimum 3 zile.
La finalul activităţii de voluntariat sau în timpul acesteia, echipele au obligaţia de a promova în -media locală, judeţeană, regională sau naţională activităţile pe care le întreprind sub egida G.C.R.S.
Fiecare echipă primeste un punctaj în funcţie de activităţile derulate şi de numărul de apariţii în mass-media. Cele 10 echipe câştigătoare sunt desemnate de către un juriu alcătuit din membri ai Departamentului Proiecte din cadrul G.C.R.S.
G.C.R.S. premiază cele 10 echipe cu cel mai mare punctaj, participante la competiţia “Rucsacul cu proiecte”, cu o excursie de 2 zile la munte, cazarea fiind oferită de către pensiunile partenere. În total, 200 de tineri şi 20 de profesori însoţitori pot beneficia de excursiile-premiu.
Înscrierea echipelor se face exclusiv online, pe site-ul G.C.R.S., prin completarea unui formular de înscriere, care poate fi accesat pe pagina web a organizatiei. Regulamentul complet al proiectului poate fi accesat pe site-ul G.C.R.S. (www.gcrs.ro/proiecte/proiecte-cu-premii/)
Global Confederation of Romanian Students este un ONG înfiinţat în Regatul Suediei. Obiectivul principal al G.C.R.S. este sprijinirea tinerilor vorbitori de limba română care urmează sau doresc să urmeze studii universitare, atât în ţară, cât şi în străinătate. G.C.R.S. îşi propune să faciliteze integrarea vorbitorilor de limbă română în ţările în care aceştia studiază şi să promoveze dialogul cu societatea civilă şi cu instituţiile publice pentru o mai bună înţelegere a nevoilor studenţilor cunoscători de limba română.
pai daca este voluntariat ……um mama poznei sa se dea premiu ??? defapt sintem in Romania unde se stie ca totul este posibil. eu cred ca aici la noi daca o mama sau un tata si-ar salva copilul de la moarte , ar fi in stare sa ceara rasplata de la statul roman. asta e tara asta louita.
Radu, un ONG are sponsori si poate propune proiecte de voluntariat iar in parteneriat cu acele pensiuni care sunt sponsori se decid 200 de elevi sau studenti, care au facut cele mai interesante proiecte, sa mearga la munte….ce e asa greu? Stiu ca de obicei un ONG din Romania ar trimite „reprezentantii” acolo dar uite ca acest ONG cu sediul in Suedia trimite elevii si studentii romani care participa la activitatile de voluntariat. Eu chiar zic ca e interesat si tu te-i grabit sa apreciezi „romaneste” activitatile ONG-ului.
da..te-ai grabit Radu.
eu cred ca ei vin cu propunerea de voluntariat si pensiunile ofera prin sponsorizare cazarea.
Foarte frumoasa initiativa. Felicitari! 🙂
inseamna ca nici nu stiti cu ce se ocupa ONG-urile in Romania.
Radu este un ONG suedez. Vezi, acum pricepi diferenta?
Din cate m-am documentat eu, este vorba de studenti romani care sunt plecati de multi ani din Romania si care s-au gandit sa faca ceva pentru elevii si studentii care insa sunt in tara. Cred ca au decis sa faca acest lucru pentru ca si ei stiu ce stii si tu referitor la tot ce se intampla in Romania. Eu asa vad.
Irina cred ca ai dreptate. O adevarata initiativa. Felicitari din suflet celor care au organizat acest ONG. Pe noi prea ne-au obisnuit astia cu televizorul ca totul e nociv in Romania indiferent de initiativa si „doar” initiativele unora sunt bune. Deci, eu zic sa ii urmariti pe cei de la acest ONG. Parearea mea. Nu vreau sa supar pe nimeni.