Actualitate

S-a (re)deschis patinoarul. Se vor organiza și lecții de dans pe role

Patinoarul sintetic amplasat în parcul municipal, în parcarea de lângă Hotel Metropolis, s-a deschis vineri seara, accesul fiind gratuit după evenimentul organizat de Primăria Bistrița. S-au bucurat de facilitate și unii adolescenți din București.

Spectacolul de deschidere, ”Bistriţa Skating Show”, a fost susţinut de către Echipa Transylvania Skating din Cluj-Napoca, antrenată de sportiva Ioana Teodorescu, fostă campioană mondială de patinaj artistic pe role.

”Și pentru noi este ceva inedit să avem ocazia să patinăm în aer liber la final de aprilie. Nu prea există patinoare în aer liber în țară și nu știu de ce pentru că iubitori ai sportului de iarnă există în fiecare oraș, nu doar ai patinajului artistic, ci și al hocheiului, al patinajului viteză, ai free style, ai oricărui patinaj recreativ. Ce este frumos la un patinoar sintetic este că poți patina pe patine cu lamă sau pe role. Dacă nu există fonduri pentru un patinoar acoperit pentru toată perioada anului și aceasta este o variantă foarte bună”, a spus Ioana Teodorescu, care face performanță la cel mai înalt nivel. Anul acesta în luna iulie va participa cu patru sportive la Campionatul mondial de patinaj artistic pe role de la Paris.

”Recomand părinților să aleagă pentru copiii lor patinajul pentru că e un sport și de forță, și de eleganță, dar orice sport este binevenit, iar după-amiaza e recomandată o oră de sport dacă nu zilnic, măcar o dată la două zile”, a spus ea care va veni la Bistrița din 27 mai să țină cursuri de inițiere în patinaj artistic pe role.

”E minunat că Bistrița are patinoar în aer liber. Doamne dă să se replice povestea asta în mai multe orașe. Noi suntem de la Cluj, părinții unei fete din echipa care face demonstrații și am fost uimiți de ce a făcut primarul. Felicitări maxime! La Cluj nu este, dar facem demersuri să reușim să construim măcar un patinoar în aer liber, fie și soluția aceasta. Încurajez pe toți părinții să îndrepte copiii spre acest sport. Oferă încredere, delectare, modalități de a-și câștiga prieteni noi ”, a spus o doamnă.

”E extrem de frumos. Suntem din București, am venit la concursul național Made for Europe și când am văzut patinoarul, am venit imediat. Nu avem așa la București, să fie gratuit. E super. Mi s-ar părea interesant să fie așa și la București”, ne-a spus un elev din București.

Dr. Niculae Damian, de la Clubul de dans pe role, s-a declarat și el extrem de încântat că va avea unde ține de acum orele de dans pe role cu copiii: ”Sigur că mă bucur că s-a deschis patinoarul. De 13 ani eu fac dansuri pe role și nu e chiar simplu fiindcă lucrez și cu începători, și cu avansați, și cu super avansați, pe categorii. Am ținut cursuri și în pandemie, o fac și acum. Țin de două ori pe săptămână cursuri gratuite. Am făcut până acum marțea și joia, dar de acum, că s-a deschis patinoarul, voi veni zi de zi să mai caut copii talentați care să intre în echipa mea”.

Adriana Antoneac, șefa Direcției de Educație Turism din Primăria Bistrița, a explicat că sâmbătă 29 aprilie și duminică 30 aprilie accesul pe patinoarul sintetic este gratuit, după care va costa 10 lei intrarea, iar închirierea patinelor tot atât.

Patinoarul va funcţiona după următorul program: miercuri – joi între orele 14.00 – 20.00, vineri între orele 14.00 – 21.00, sâmbătă – duminică între orele 12.00 – 21.00.

Patinoarul sintetic a fost inaugurat în 2021, fiind cumpărat de municipalitate cu 626.000 de lei. El are o suprafață totală de aproximativ 598 mp (13×46 m). Suprafaţa de culisare este compusă din panouri ce se montează ca un puzzle.

6 comentarii

 • Din greșală în greșală spre victoria finală ! La re-re-deschiderea re-re-mutări patinoarului sintetic au fost extrem de puțini copii fiindcă au mutat patinoarul dintro zonă proastă într-o zonă și mai proastă într-un cartier profund înbătrânit fără copii. Ce este așa greu de gândit pentru ca patinoarul acesta să aibă un oarece succes trebuie ablasat într-un cartier cu copii este suficient să se ducă la comisia de recesământ și să ceară de acolo locația din Bistrița unde locuiesc cei mai mulți copii și să amplasezi acolo patinoarul. Însă dacă ești politruc prost și nu gândești asta se întâmplă.

  19
  • Întrebări pentru Chira Mircea de la Direcția de statistică:
   1. În care din Cartierele Bistriței își au reședința cei mai mulți copii sau să fie mai ușor în care din cele 42 de UTR-uri din Bistrița își au reședința cei mai mulți copii ( cartierele sunt mai mici ca UTR-urile ) ?
   2. În care din Cartierele Bistriței își au reședința cei mai mulți copii raportat la spațiu locuibil ?

 • Pista aceea de pumptrak care a fost acolo unde este ?
  Sau a fost dosită și aceea într-o zonă fără copii de nu mai știe nimeni de ea ?

  12
 • Alt motiv care a cauzat eşecul acestui patinoar este lipsa locurilor de parcare ,acest fenomen este deja clasic pentru Bistrița.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.