Economie Timp de gândire

Răzvan Cîtu: Să biru(im)!

”Guvernarea usl-isto socialistă aduce încă o măsură pentru îngenuncherea întreprinzătorilor privaţi. În condiţiile în care falimentele şi reorganizările judiciare sunt la ordinea zilei, rămân tot mai puţini cei care supravieţuiesc în economia reală. Tocmai pe o parte dintre aceştia îi vizeză Legea 185/2013, care, începând cu data de 25.03.2014, în Bistriţa îi va sancţiona pe cei care nu se conformează”.

Spre exemplificare, analizăm localurile publice. Acestea, pentru micul sticker transparent lipit pe geam, vor fi obligate să plătească încă o taxă de publicitate! Clienţii vor trebui să intre în local şi să întrebe dacă beneficiază de internet wi-fi. Vor bate din poartă-n poartă ca să afle, acolo unde patronii care refuză să plătească taxa, nu vor afişa stick-erele pe geamuri.

Situaţia următoare va fi şi cea mai întâlnită. Din dorinţa de a facilita alegerea clienţilor, patronii vor lăsa ”publicitatea” (Legea 185/2013, art. 3, lit. O) la vedere. ”Voi pune parolă pentru internetul wi-fi şi am să taxez clienţii cu 1 leu la rândul meu, dacă vor să beneficieze. Le voi spune clienţilor că este taxa usl-istă. Am cosultat un avocat care mi-a spus că sunt temeiuri legale pentru a refuza această taxă”, spune TB patronul unui local din centrul Bistriţei.

În cele din urmă, tot noi, cetăţenii, vom plăti. Să-i urăm „Bun venit!” noului bir şi să ne împrietenim cu el cât mai repede, ca să nu se simtă stingher printre celelalte zeci care ne fac viaţa grea… sau  luptăm împotriva guvernării useliste?

Răzvan Cîtu, vicepreşedinte Forţa Civică Bistriţa-Năsăud

5 comentarii

  • Jocurile de cuvinte, in speta calamburul, sunt fasoanele unor scriitori pentru care distanţa semantica dintre doua cuvinte este foarte mica.
    Un talent nepretuit.
    Musiu Catu, ce-o fi insemnand: ” Sa biru(im) ! ” ?
    Pentru binele partidului matale, sper ca o deraiere lexicala.
    De acord-eon ?

  • Cred ca era de fapt sa birui(m).
    Sa nu fim rai, Razvan are un pic (sic) de dreptate, dar n-as baga mana in foc ca exemplul propus e bine ales.

  • Vă mulţumesc pentru remarcă d-le Gregoir. Bine punctat! Contez pe vigilenţa d-voastră şi în viitor, vigilenţă căreia să nu-i scape nimic… nici măcar numele autorului. 🙂 Fac referire la cel care semnează articolul. Cât despre comentator, cu indulgenţă pot să accept românizarea numelor proprii. Ahh! Cred că am înţeles ludicul pseudonimului. Este un românism? 🙂

  • da…ar fi ceva… ! urmatoarele legi vor fi in genul. daca clientul cere un plic de zahar suplimentar trebuie sa achite taxa speciala.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.