Actualitate

În sala de așteptare a Gării Bistrița Nord, închisă de ANPC, se cazau oamenii străzii

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a închis temporar sala de așteptare de la etajul întâi al Gării Bistrița Nord pentru condiții inadecvate oferite călătorilor. În fapt, aceasta nu a fost folosită niciodată de ei, ci de oamenii străzii, susține șeful Gării Bistrița Nord, Ștefan Pop. Cu toate acestea, CFR a plătit amenda.

”Nu cred că o sală de așteptare trebuie să arate așa. Ce am constatat acolo au fost depuneri grosiere de murdărie, excremente de păsări, pereți murdari, cu pete de grăsime, pardoseala spartă. M-am mirat că găsim așa ceva în condițiile în care acolo pot veni oameni în vârstă și copii și se pot produce accidente. Din acest motiv am luat măsura opririi temporare a prestării serviciilor pentru sala de așteptare de la etaj a Gării Bistrița și am aplicat amendă de 20.000 de lei. Eu sper ca într-un termen cât mai scurt să se remedieze aceste probleme pentru ca gara să reintre în normalitate, dar până atunci, este clar că măsura rămâne în vigoare. Noi am închis etajul, dar și la parter biletele se vând cu porumbeii lângă călători. Și acolo lucrurile lasă de dorit”, a spus comisarul șef Stelian Dolha de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Stelian Dolha anunță că verificări se vor face și la alte gări din județ, dar și în vagoanele trenurilor.

CFR susține că a fost închisă, de fapt, o sală unde s-au cazat oamenii străzii

”Stația CFR Bistrița Bistrița Nord nu este una de tranzit, ci de formare. Ce s-a întâmplat la etajul 1, în sala de așteptare, a fost generat de oameni ai străzii care s-au refugiat pe timp de noapte, în timpul în care Regionala nu avea serviciu de pază. Așa s-au produs acele degradări. Noi am solicitat ajutor de la Poliție, de la Jandarmerie, am fost sprijiniți, nu se pune problema, dar când plecau forțele de ordine din nou ocupau sala fiindcă nu exista sistem de pază. Acum, Regionala a introdus sistem de pază, oamenii străzii nu mai au acces la acea sală de așteptare. Noi nu am așteptat controlul ANPC. Din proprie inițiativă, am blocat accesul către sala de la etaj. Am pus simboluri cu Accesul interzis. De fapt, călătorii nici nu au nevoie de sala de la etajul 1. Își achiziționează, de regulă, legitimațiile și își ocupă locul în tren. La momentul controlului, sala era închisă, dar, chiar și așa, starea de curățenie era întreținută de personalul de serviciu. Vom repara ce s-a degradat și distrus acolo în cel mai scurt timp, însă problema oamenilor străzii rămâne. Aceasta trebuie rezolvată de autorități. În timpul iernii au stat destul de mulți aici, din păcate. Poliția a intervenit, dar odată ce erau evacuați, la o oră reveneau. Și nu doar stăteau la adăpost de frig, i-am surprins cu alcool, oameni fără educație și foarte agresivi, care au degradat sala”, a declarat Ștefan Pop, șeful stației CFR Bistrița Nord.

În ce privește porumbeii, Ștefan Pop spune că păsările, încurajate de cei care le dau de mâncare, intră prin ușile glisante ale gării care rămân deschise câteva secunde la intrarea sau ieșirea unei persoane și sunt greu de scos afară.

”Porumbeii sunt foarte greu de înlăturat, dar noi vom înlocui ușile glisante cu uși mecanice pentru a nu rămâne pentru o perioadă mare deschise să poată intra păsările”, a explicat Ștefan Pop.

Gara Bistrița Nord a fost inaugurată în septembrie 2014 în prezența premierului de atunci Victor Ponta. Lucrările de modernizare s-au ridicat la 10 milioane de euro și au constat în peroane înalte, copertină, infrastructura şi suprastructura feroviară, instalaţii, informatică a călătorilor, piaţeta publică din faţa gării.

3 comentarii

 • Se vede ca apartine statului, nu are nimeni grija desi dupa renovare arata foarte bine. Daca era un imobil privat era intretinut si arata impecabil. Asa, nu intereseaza pe cei care sunt platiti pt asta si-ar trebui sa-i intereseze!

  23
 • Foarte tare, o instituție a statului amendează O ALTĂ INSTITUȚIE A STATULUI! Se plimbă banii dintr-un buzunar în altul, iar noi fraierii care lucrăm în sectorul privat, vom plăti și această amendă.

  19
  1
 • Ați descoperit America, veniți noaptea în gară să vedeți că toată gara e hotel pentru oamenii străzii, drogați, bețivi și tot felul de panarame.

  11
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS