Actualitate

Salarii de top la stat. Astăzi Instituţia Prefectului

Partidele luptă să ajungă la guvernare inclusiv pentru funcţiile călduţe din instituţii publice, recompensate cu salarii de top, pe care puţine firme îşi permit să le plătească. O astfel de instituţie este Prefectura Bistriţa-Năsăud despre a cărei inutilitate se vorbeşte tot mai mult în ultima perioadă.

Iată care sunt cele mai mari salarii din instituţie potrivit ultimelor declaraţii de avere:

Prefectul Ioan Ţintean, ex PNL, fondator al PLR la nivel judeţean, în principiu apolitic, a câştigat anul trecut un salariu lunar de circa 6500 de lei la care se adaugă alţi peste 6000 de lei bani care i-au revenit întrucât s-a ocupat de alegeri ca şi cum această activitate nu ar fi fost prevăzută în fişa postului.

Subprefectul Ovidiu Frenţ, ex PSD, a primit un salariu lunar de peste 5300 de lei, 6100 de lei pentru alegeri şi 4176 de lei pentru că este membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP).

Mihaela Dobra, directorul Cancelariei Prefectului, soţia senatorului PNL Dorin Dobra, a obţinut lunar circa 3700 de lei şi alţi 6224 de lei pentru implicarea în organizarea alegerilor.

Anamaria Băndean, ex PNL, consilier la Cancelaria Prefectului, a avut un salariu lunar de 3446 lei în 2014, şi a primit în plus faţă de salariu încă 5188 de lei pentru alegeri.

În comparaţie cu ultimele două, care au venit în instituţie abia în 2012, odată cu prefectul Ioan Ţintean, Mariana Tulai, şef serviciu, apropiată de pensionare, a câştigat mai puţin. Salariul lunar al domniei sale a fost de 3400 de lei, ea primind în plus 5400 de lei pentru că s-a ocupat de organizarea alegerilor.

Iată cu ce se ocupă Prefectura:

ˇ Aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor şi a celorlalte acte normative;
ˇ Verificarea legalităţii actelor administrative adoptate sau emise de autorităţile administraţiei publice locale şi contenciosul administrativ;
ˇ Conducerea serviciilor publice deconcentrate si ale şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului, organizate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale;
ˇ Realizarea politicilor naţionale, a celor de integrare europeană şi intensificarea relaţiilor externe;
ˇ Organizarea şi desfăşurarea activităţii pentru situaţii de urgenţă;
ˇ Aplicarea actelor normative privind restituirea proprietăţilor;
ˇ Informare şi relaţii publice;
ˇ Asigurarea organizării şi desfăşurării şedinţelor comisiilor sau comitetelor constituite în cadrul instituţiei prefectului potrivit legii;
ˇ Conlucrarea cu compartimentele din aparatul propriu al consiliului judeţean în vederea elaborării proiectelor hotărârilor Guvernului care au ca obiect soluţionarea unor probleme de interes local ori a iniţierii, prin Ministerul Administraţiei şi Internelor, a unor proiecte de acte normative.

3 comentarii

  • In cazul lui Ovidiu Frent ati scris gresit suma incasata lunar, e peste 5300 lei, nu 53000 ( venitul anual a fost de 64221 lei ).
    La fel si la Anamaria Băndean, ati scris gresit, e vorba de 41359 lei anual, deci 3446 lunar.

  • Sa va spun cat au castigat cei din primarie care au amenajat si dezamenajat…sectiile de votare, cei care au transportat presedintii cu buletinele de vot/soferi/cei care asigurau permanenta/ verificau sectiile/cei care erau la dispozitie pt. orice defectiune/ un bec ars nu putea fi inlocuit de cei din sectii trebuia sa se deplaseze un instalator/electrician /si multi, multi altii. ZERO LEI!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS