Actualitate

Salon de minerale, fosile și geme, ediție aniversară. Expoziție cu vânzare la Muzeu

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Ştiinţele Naturii, în parteneriat cu S.C. ICPE Bistriţa S.A., Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca – Laboratorul de Paleotheriologie, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie, Extensia Universitară Bistriţa, vă invită la aniversarea a 30 de ani de la primul Salon de minerale, fosile și geme, expoziţie cu vânzare ce se va desfășura în incinta Muzeului Bistriţa, în perioada 14-16 iunie, zilnic între orele 10.00 și 20.00.

La eveniment vor fi prezenți specialiști din domeniul geologic, alături de colecţionari pasionați și comercianţi de minerale, fosile și geme, din Baia Mare, București, Timişoara, Argeș, Sângeorz-Băi.

Publicul vizitator va putea să admire impresionante ”flori de mină” și minerale brute din România, din Carpații Orientali (zona minieră Baia-Mare) și Munții Apuseni, dar și din alte regiuni ale Terrei.

Vor fi etalate colecţii deosebite de pietre semipreţioase şi obiecte ornamentale, fosile aparținând diverselor ere geologice (corali, amoniți, dinți de mosasaur, dinți de rechin, lemn opalizat), iar, pentru copii, minicolecții și figurine de forme și cromatică aparte, provenind de pe aproape toate continentele.

De menționat sunt bijuteriile confecționate din argint și cupru argintat, alături de cele realizate din pietre fine şi ornamentale (turcoaz, lapis lazuli, rubin, safir, smarald, carneol, ametist, cuarţ fumuriu, agat, jad, citrin, cuarț roz, malachit), meteoriți, tectite.

Manifestarea de tradiție a instituției muzeale bistrițene are și scopul de a informa şi forma vizitatorii referitor la anumite subiecte interesante din sfera mineralogiei şi paleontologiei.

Componenta științifică a salonului o constituie conferinţa cu titlul ”Paleontologia vertebratelor în România: fosile, bio-evenimente, geologie”, susținută de prof. univ. dr. ing. Vlad Codrea de la Univ. Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la care bistrițenii sunt invitați să participe vineri 14 iunie, ora 13.30.

Participanţii la Salonul de minerale, fosile şi geme 2024: ing. geolog Claudia Groza, ing. geolog Dorin Groza, ing. geofizician Andrei Costin, ing. minier Ştefan Strimb, Maxim Hîruța, Cătălina Hîruţa, Manu Nasiri, Gabriela Sandu, Gheorghe Tincă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.