Actualitate

”Salvatorii sufletelor din război”, în Vama Halmeu. Întâlnirea care a stors lacrimi tuturor

(VIDEO) Asociația ”Salvatorii sufletelor nimănui” din Bistrița a ajuns în 1 martie la Vama Halmeu din județul Satu Mare cu apă, sucuri, 1000 de sandvișuri, dulciuri, medicamente, cafea și ceai.

”În drumul nostru către vama Halmeu, am întâlnit în trafic o mașină cu numere de Ucraina. Am oprit-o și am aflat povestea. O mamică cu fetița și bunica. Erau de 5 zile pe drum, au fugit din Kiev și mergeau spre Polonia. (…) În momentul cand i-am întins sandvișiuri, dulciuri și bani, a început sa plângă, iar noi odată cu ea. Nu se aștepta să primeasca ajutor. I se citea pe chip supărarea, disperarea, durerea. La un moment dat, plangeam toți. Inclusiv fetița și bunica”.

În Vama Halmeu, organizația condusă de soții Alina și Ștefan Buhai a dus apă, sucuri, 1000 de sandvișuri, dulciuri, medicamente, cafea și ceai. De asemenea, elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Bistrița, din clasa învățătoarei Alina Petri, au confecționat mărțișoare pentru refugiați.

”Noi am lăsat ce am adus aici, iar voluntarii care sunt în zonă o să le împartă. Așteptăm un grup de refugiați să-i ducem în Bistrița să îi cazăm”, a spus Alina Buhai în filmarea postată pe Facebook, în care a menționat că, marți, în județul Satu Mare era foarte frig.

2 comentarii

  • Drama Ucrainei și a poporului ucrainean este drama întregii lumi civilizate, sunt drama și dezastru create de un scelerat cu visuri de preamărire! În aceste momente mai mult ca niciodată TREBUIE să dăm dovadă de o SOLIDARITATE fără margini! Trebuie să fie solidaritatea și unitatea noastră a tuturor, a întregii lumi conștientă de faptele acestui criminal. Oricând în fața unui astfel de dezastru se poate afla oricine, astăzi este Ucraina, mâine, fără îndoială, putem fi noi. Un astfel de nebun nu are scrupule, empatie, rațiune sau discernere, acționează după cum îl direcționează instinctele de turbare ce-l mână în luptă. Felicitări sincere Alina, felicitări tuturor celor care manifestă și afișează acțiuni de solidaritate, de întrajutorare și de sprijin față de acest popor foarte greu încercat! Felicitări tuturor celor ce aleg să fie oameni, să fie alături de semeni și să-și deschidă sufletul, inima și dorința de a ajuta semenii aflați în mare, mare nevoie și încercare! Lumea poate fi mai bună numai cu ajutorul nostru și prin ceea ce suntem și facem noi! Respect și stimă pentru toți făcătorii de bine, pentru toți cei care, din puținul lor, aleg să dea și celor care nu mai au nimic. Cei care sunt ca mine, ca tine și ca toți! Dumnezeu Cel Atotputernic să apere, păzească și să ocrotească Ucraina, al său popor, bravii săi eroi și conducători și pe toți cei aflați în pribegie!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.