Social

Săracii din Bistrița-Năsăud primesc noi ajutoare de la stat

Familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială din Bistrița-Năsăud vor primi bani de la stat prin intermediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1,3 milioane de lei pentru 335 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

În județul Bistrița-Năsăud, în luna aprilie s-au acordat ajutoare sociale unui număr de 1778 de persoane în valoare totală de peste 495.000 de lei. Cei mai mulți asistați social sunt din Zagra – 153, Tiha Bârgăului – 124 și Teaca – 105.

La polul opus sunt comunele Poiana Ilvei, Runcu Salvei și Șintereag cu câte doi asistați social.

Etichete

6 comentarii

 • Eu cred că era suficient o singură condiție, adică starea de sănătate, altfel la capitolul ,,alte cauze”, găsim lenea, pentru care singurul remediu și ajutor este munca. Da, deh, vin alegerile anul viitor și trebuie ținut aproape electoratul. Când văd în top Zagra, Tiha, Teaca, comune bogate altădată, dar invadate de iubitori de cerșit, furat, să nu le zic pe nume, că înseamnă discriminare, deși leneșul e leneș, hoțul e hoț, indiferent de etnie. La polul opus, Poiana, Runcu, Șintereag, sunt primari care bag seama nu au nevoie de votul putorilor și bine fac. No, numa zâc.

  58
  4
  • Mai binele sa fi lenes si cu bun simt decat harnic si obraznic, nu crezi?

   2
   23
  • Ideal e harnic și cu bun simț, lenea e din neamul celor certați cu așa ceva, dar dacă tot ar trebui să aleg musai din cele două variante, atunci prefer varianta a doua.

   14
   1
 • In folclorul nostru circula o veche zicala cum ca „lenea e o mare doamna”.Asa stand lucrurile trebuie sa ne purtam frumos cu „doamna”…As adauga ca in societatea romaneasca , cu democratie „speciala” (de unde si pensiile speciale!) , lenea este considerata o virtute si trebuie cumva rasplatita si desigur , ajutata…

  28
  8
 • Da să vorbim de lene,lenea este ptr cine nu are ce manca ,cu ce se îmbraca și multe alte lipsuri,cauza?LENEA.Muncesti ai ,da puțin dar ai ,lenea ,eu nu dau nimic unui cerșetor sănătos, invalid da ptr că nu este instare să munceasc

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS