Actualitate Recomandări

Cum au sărbătorit elevii din Bistrița Ziua Naţională a României (FOTO-VIDEO)

„Ziua de 1 Decembrie reprezintă o dată importantă pentru noi, deoarece sărbătorim Ziua Națională a României. Astfel, Consiliul Școlar al Elevilor CNLR invită toți elevii să poarte IE la școală în data de 29 noiembrie. Haide să sărbătorim împreună!”, au scris pe Facebook elevii Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

Elevii mai mici au defilat pe terenul de sport al CNLR, cu steaguri și eșarfe tricolore. Cei mai mari au îmbrăcat ie.

Aceeaşi idee au avut-o şi elevii Liceului cu Program Sportiv Bistriţa. „De Ziua Naţională a României, elevii și profesorii de la LPS vor purta IE în semn de prețuire!”, a anunţat şcoala.

Ziua Naţională a fost sărbătorită în avans şi la Liceul Teoretic „Constantin Romanu Vivu”, care a fost gazda unei șezători. Elevii au îmbrăcat straiele naționale românești, au creat semne de carte împletite în trei culori, roşu, galben şi albastru, au croşetat ciorapi de lână pufoși, au brodat cu acul şi au pus pe masă palaneț cu cureci, cornulețe cu dulceață de gutui, cozonaci, mere, nuci și ceai fierbinte.

„Nu au lipsit poveștile frumoase presărate cu tot felul de neologisme și regionalisme, care cu mult profesionalism au fost explicate si analizate de profesori. Am admirat hainele tradiționale, portul autentic românesc, cea mai vecheie, cu o lucrătură deosebită care a adunat o sută de ani. Ia era o moștenire păstrată cu grijă și multă prețuire. Părinții invitați ne-au împartășit cu mult drag amintirile lor. Am petrcut momente frumoase și educative. La mulţi ani, România noastră dragă!”, a scris Andrei Bondrea, elev în clasa a VII-a pe pagina de Facebook a şcolii.

Și elevii de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița au mers la școală îmbrăcați în port tradițional.

Elevii clasei a II-a A din această școală i-au invitat alături de ei și pe polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, pentru a marca această zi. Copiii au fost de această dată cei care au susținut activitatea, vorbindu-le polițiștilor despre semnificația zilei de 1 Decembrie, dar și despre motivele pentru care se mândresc că sunt români. Chiar dacă nu studiază încă istoria României sau geografia, ca și materii specifice, cu ajutorul învățătoarei Lia Sas au știut să explice semnificația culorilor tricolorului și să o asocieze cu elemente de relief sau de context istoric ale României. Copii au interpretat cântece cu tema națională și s-au prins într-o horă a unirii, etalând cu mândrie costume populare românești. De altfel, aceasta a fost ”uniforma” zilei pentru toți elevii și profesorii acestei școli. Polițiștii le-au mulțumit copiilor pentru invitația și activitatea inedită și i-au răsplătit cu stegulețe tricolore și fructe.

Miercuri este ultima zi de şcoală din această săptămână întrucât urmează minivacanţa de 1 Decembrie.

Foto-Video: Facebook CNLR, LPS, CR Vivu, Șc. Gimn. ”Ștefan cel Mare”

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS