Social

Scandal la creşa din Năsăud. Educatoarea şi asistenta medicală s-au încăierat în faţa copiilor

Un scandal în toată regula a izbucnit la Creşa din Năsăud, protagoniste fiind educatoarea Cecilia Maria Stoian (foto principal) şi asistenta medicală Mariana Cordoş, prima soţia contabilului şef din Primăria Năsăud, iar cea de-a doua a unui poliţist. Totul s-a întâmplat sub ochii copiilor, pretind părinţii acestora care au început să dezvăluie acasă ce se întâmplă în spatele uşilor închise.

Unul dintre părinţi a relatat pentru Timp Online că la Creşa Năsăud sunt încadrate două educatoare, aceasta fiind printre puţinele unităţi care deţin personal didactic, în general fiind asistenţi medicali şi personal de îngrijire. La una dintre cele două grupe de la creşă, în data de 21 septembrie a.c. a izbucnit un conflict deschis între educatoarea Cecilia Maria Stoian şi asistenta medicală Mariana Cordoş, despre care nu ştie nimeni de la ce a pornit.

Educatoarea a luat-o de gât pe asistentă şi a dat-o de pereţi în faţa copiilor. A urlat şi a înjurat. Din păcate, nu e prima dată când se întâmplă aşa ceva, doamna Stoian fiind destul de conflictuală. În urma acestui conflict, directoarea creşei, doamna Pop, a schimbat îngrijitoarele de la grupe. Cele de jos au fost mutate la grupa de sus şi invers. Aşa am aflat şi noi, părinţii, despre conflict fiindcă au reacţionat copiii la acest schimb de bone. A ieşit la suprafaţă o poveste pe care ei o înghiţeau de mult. Această doamnă educatoare este o persoană care înjură şi urlă, şi face crize, nu suportă copiii care plâng. Le obliga pe bone să-i scoată afară. Le spunea: Du-i de aici că urlă! Fă-i dracului să tacă! Copii de nici trei ani merg acasă şi le spun păriţilor: Taci, dacului! Repetă ce aud. Una dintre bone şi-a dat demisia. A zis că nu mai poate lucra cu această doamnă educatoare”, a spus un părinte.

Potrivit acestuia, asistenta medicală a fost la medicul legist şi a depus o plângere împotriva educatoarei.

Un număr de 20 de părinţi au reclamat situaţia la Primăria Năsăud care are în subordine Creşa, însă primarul Mircea Romocea nu a făcut absolut nimic. Oamenii pun lipsa de reacţie a edilului pe seama faptului că educatoarea Stoian este soţia contabilului şef din Primăria Năsăud, trimisă cu dedicaţie la creşă să aştepte pensionarea actualei directoare şi să-i ocupe acesteia postul.

„Primarul a spus să îi mai dăm o şansă doamnei educatoare. Noi, părinţii, am cerut să nu mai fie lăsată în creşă fiindcă cei mici sunt afectaţi emoţional”, ne-a spus sursa citată.

Părinţii spun că, la creşă s-au investit bani foarte mulţi, este foarte frumoasă şi e păcat ca acolo cei mici să stea în teroare din cauza unei singure persoane. Ei cer acum să se instaleze camere web pentru ca situaţii de tipul celei de luna trecută să nu mai poată fi tăinuite.

Contactat telefonic, primarul Năsăudului, Mircea Romocea, a declarat pentru Timp Online că este mircea romocea primar oras nasaudla curent cu situaţia. „Nu e vorba de o bătaie, ci de o ceartă între una dintre educatoare şi asistenta medicală. Rămâne să convoc săptămâna viitoare Comisia de disciplină. Eu cred că lucrurile s-au calmat deja. Am avut o discuţie în două runde cu educatoarea respectivă, şi cu asistenta, şi cu părinţii care au venit. Cred că a înţeles şi una, şi cealaltă. Rămâne să aplicăm o sancţiune educatoarei, cel mai probabil un avertisment. Amândouă au avut o cotă de vină, dar lucrurile s-au echilibrat a doua sau a treia zi. E nevoie de educatoare la creşă. În prezent sunt peste 35 de copii de la 1 la 3 ani. Cele două educatoare au fost angajate prin concurs în condiţiile legii. Lucrurile au evoluat în bine până la un anumit moment dat din punctul de vedere al eficienţei educatorului”, a spus edilul.

Întrebat dacă Cecilia Maria Stoian este soţia contabilului şef din Primăria Năsăud, Mircea Romocea a declarat: „Este, dar nu are legătură una cu alta. Cei care mă cunosc ştiu că eu sunt riguros de felul meu. Nu are de-a face una cu alta, nu a avut nici la concurs, cu siguranţă, şi nici în momentul de faţă. Cine greşeşte trebuie să suporte consecinţele. Sancţiunea probabil că se va aplica ambelor angajate, rămâne să stabilească această Comisie de disciplină”, a mai declarat Mircea Romocea.

Cecilia Maria Stoian, educatoarea incrimată, şi-a exprimat poziţia pe Facebook: ”M-a întrebat cineva de ce nu-i ”spurc” pe cei stoian-ceciliacare mă tot spurcă, mai ales că despre anumite persoane aș avea ce spune… Răspunsul meu e simplu: fiindcă eu nu sunt spurcată. Nu mă tăvălesc în mocirla nimănui. Chiar dacă purtarea unora e anormală și denotă o lipsă îngrijorătoare de stimă de sine, nu simt nevoia nici să mă apăr, nici să mă justific, nici să mă răzbun. Pe mine mă apară Dumnezeu, mă justifică faptele mele concrete, iar de răzbunat… mă răzbună pacea și fericirea de care mă bucur. Până să devin cât de cât cunoscută, zic eu, nu a avut nimeni nimic cu mine. De ce acum, este evident…

Doamnele care au învățat și știu ce înseamnă ,,să te porți neprofesionist în sala de grupă”, care se pretind educate și culte, care se cred persoane prețioase și etaloane de moralitate, n-au decât să-și arate adevăratul caracter în toată splendoarea lui. Poate vor păcăli câteva persoane, dar atât. Oamenii de calitate nu savurează bârfe și sunt conștienți de apucăturile răutăcioase ale altora care nu știu să-și ducă luptele singuri și cu demnitate, că nefericirea și frustrările le-au întunecat mințile și i-au înrăit. Fiecare cum poate. Unii își umple golurile cu frumos și iubire, alții cu mizerii… Cândva vor învăța, probabil, că noroiul cu care aruncă îi murdărește tot pe ei, iar ura și răutatea le aduce tot lor cea mai multă durere și nefericire. Eu nu sunt supărată pe nimeni, nu detest pe nimeni, nu am resentimente. Știu foarte bine cine și de ce încearcă să-mi tulbure pacea sufletului, cunosc tertipurile celor care încearcă să subestimeze lumea și care cred că reușesc să manipuleze și să instige, așa cum și ei știu că eu nu le-am făcut niciun rău, că pe unii chiar i-am ajutat. Ei știu foarte bine că eu nu merit ura lor… Detest profund certurile și nu voi intra în războiul nimănui. N-au decât să spună ce vor și să fie cât mai ,,spurcați”.

Aș fi putut să demasc anumite persoane, anumite situații… dar prefer să tac și să zâmbesc mulțumită, știind că unora dintre cei care azi mă atacă le-am oferit momente frumoase, momente de neuitat, și cu cât ei mă atacă mai tare, cu atât mai mare este satisfacția mea că eu sunt cea care a făcut bine și că nu mă aflu în postura lor ingrată. Dacă tac, dacă nu reacționez la insultele altora este pentru că-mi prețuiesc educația primită și nu vorbesc de rău oamenii. Despre cei care nu mă cunosc și care mă detestă fără ca măcar să mă cunoască, nu merită nici măcar să vorbesc…

Sper să învețe și alții din ce am scris aici, să ignore răutățile, să nu se consume și să privească oamenii răi cu compasiune. Vă asigur că există o dreptate divină… iar eu văd din ce în ce mai des asta!
Nu vă mai îngrijorați din cauza celor care vă detestă, ci aveți grijă de cei pe care îi iubiți și nu uitați să vă iubiți pe voi atât de mult încât să rămâneți mereu buni, frumoși și senini!”, a scris Stoian pe Facebook. 

Altă mămică ne-a spus că e fals să credem că educatoarea Stoian să fie „victimă”, aşa cum a reiese din postarea acesteia: „Nici vorbă de aşa ceva. Dânsa nu e victimă. Nu ştiu ce concurs a dat vreodată pentru că nu am văzut nimic afişat. Noi ne-am bucurat când am aflat că este educatoare la creşă, dar o astfel de persoană nu îşi poate controla stările de furie. Nu contest că are alte calităţi, dar pe ea o deranjează că plâng copiii sau se fâţâie. Unui copil de 1,5 ani- 2 ani nu îi poţi cere să nu plângă fiindcă acesta este modul lui de exprimare, altceva nu ştie. Nu îi poţi cere să stea cuminte pe un scaun. Nu am auzit nicio metodă educativă să se lucreze cu un singur copil şi restul să stea nemişcaţi. Încă un lucru şocant pentru mine ca mămică este acela că toate desenele copiilor sunt perfecte. E absurd să crezi că un copil de un an sau doi desenează în contur. Toate lucrările copiilor erau afişate în holul instituţiei şi toate erau perfecte, ceea ce m-a pus pe mine pe gânduri. Înseamnă că se lucrează pentru imagine şi nu în folosul copilului. Ce mă deranjează cel mai mult e că s-a manifestat agresiv în faţa copiilor. Chiar dacă avea nemulţumiri personale – mai există – dar nu o faci în faţa unor copii care nu ştiu ce e bine şi ce e rău. Nu s-a întâmplat o dată, ci de mai multe ori. A dat dovadă de agresivitate verbală faţă de părinţi, iar acest lucru l-am spus şi domnului primar, am semnat mai mulţi părinţi această sesizare. Nu ne dorim desfiinţarea postului de educatoare, dar nu putem fi de acord să fie menţinută pe el o persoană care vrea să facă doar imagine. Ea nu face educaţie. Dă senzaţia că face multe lucruri, dar exagerează. Nu se poate coborî la nivelul lor. Eu nu îi contest diplomele şi dorinţa de a face bine, dar e agresivă verbal, are o atitudine de superioritate faţă de toţi ceilalţi din creşă, iar acest lucru nu face bine unui mediu ca acesta în care sunt copii ce absorb orice atitudine negativă. Sunt ca nişte bureţei mici care tot absord şi resimt”, a spus mama unui copil.

Să mai spunem că, potrivit paginii de Facebook personale, Cecilia Maria Stoian a lucrat anterior ca tehnician dentar la Policlinica Năsăud într-un cabinet privat. A urmat Pedagogia Învăţământului Preşcolar la Extensia Năsăud a UBB, iar acum face un Master în consiliere şcolară şi asistenţă psihopedagogică.

Sursa foto: Facebook

16 comentarii

 • SI POLITICIENII ,SE INCAIERA ,DA ASTIA NUMA LA TV SE SFADESC CA LA USA CORTULUI ,SI IN REST SA PUPA BEU SPRITURI ,II DORE DREPT IN CUR DE ALEGATORI .

 • Sunt un parinte a carui copil este inscris la Cresa din localitatea Nasaud ,cunoscand situatia expusa in acest articol si persoanele in cauza pot doar adauga la articolul dumneavoastra
  faptul ca vina pe care o poarta d-na Mariana Cordos sau ” Nana ” , cum ii spun toti copiii este ca a tolerat din bun simt prea mult atitudinea doamnei Stoian Cecilia . Din cele relatate de copii a fost vorba de o imbrancire din partea d-nei Stoian fata de d-na Mariana , care nu a facut alceva decat sa se retraga , pentru a evita o situatie urata in fata copiiilor .

 • Apare educatoarea, apare primarul, dar asistenta unde este(inclusiv in foto). Pare cam partinitor acest articol in favoarea asistentei( nu le cunosc).

 • Acestei individ ar trebui sa I se desfacă contractul de muncă! Este intolerabil așa ceva mai ales ca totul s-a petrecut de față cu copii! Bineînțeles ca domnul Romocea îi va da un „avertisment” probabil și acela verbal pentru ca d-na Stoian este soția d-lui Stoian contabilul șef al primăriei Năsăud și care este părtaș cu un alt individ de la achiziții tot în cadrul aceleași primarii pe nume Moldovan la tot felul de achiziții. Este normal atunci ca d-na Stoian sa primească doar un amărât de avertisment din partea primarului Romocea nu? Nu v-ați întrebat niciodată de ce acest oraș nu a evoluat? De ce tot ce s-a făcut sunt doar cârpeli ieftine dar care au costat o gramada de bani? De ce spitalul, școlile, străzile, trotuarele, piața agroalimentara arata așa Cum arata? Vă dau eu răspunsul: pentru ca Romocea, Stoian și Moldovan s-au crezut pe propria moșie ! Ei acum ați înțeles de ce o sa fie sancționată doar un avertisment?

 • Dna Sabau, poate ar fi bine sa il intrebati pe dl primar despre cererile de retragere a copiilor de la cresa, cereri in care se precizeaza atitudinea nepotrivita a dnei ed. drept motiv si vizitele luuungi si dese ale dlui Gigi, sotul dnei ed., la cresa. Poate va spune dvs dl Stoian de ce suna in stanga si in dreapta sa nu se auda la judet despre situatie si apoi dna Stoian poate sa pozeze in victima. Copiii nostri erau foarte bine ingrijiti si stiau poezii si cantecele si inainte de venirea doamnei in cresa. Am fost foarte incantati de ideea de ed. in cresa, dar acum regretam amarnic…poate ne luminati dvs, dna Sabau, cum poate un ed sa isi ia concediu de odihna cand vrea, pt ca dna Stoian este in concediu de cand a izbucnit conflictul si eu stiu ca inv nu poti intra in odihna cand vrei…

 • What the fuck are dinozaurul de Romocea , cu un conflict intre doua persoane care e de competenta Politiei- daca ne referim la agresiunea fizica( pentru ca din cele relatate sunt elemente care sa incadreze fapta la categoria respectiva) sau wtf are competenta sa evalueze activitatea profesionala a educatoarei( pentru asta cei de la Inspectoratul Scolar).

  A ajuns Nasaudul regatul unui singur om care taie spanzura si se pricepe la toate????

  Judecand dupa temperamentul si atitudinea persoanei Romocea nu e exclus sa fii abuzat de eleve din pozitie de autoritate , in trecut.

  Acum pentru parinti, care sufera din cauza unei persoane care pare ca nu are nici o calitate de pedagog sau empatie, respect fata de copiii….pai angajati o agentie , detectivi puneti camere , faceti plangeri..ca daca stati ca momaile drepti pe orizontala , nu se va schimba in bine situatia copilului dummeavoastra.

  Asta e caz de interferenta politica, coliziune, obstructionare a justitiei. Cand ca si primar iesi cu afirmatii ca de fapt ambele persoane au fost de vina ..poate .DOAR UNA a agresat..incerci sa musamalizezi un caz.

 • Domnule primar, in invatamant, un dascal bun nu este cel care ia nota cel mai mare la concurs, nici cel care vine la program, isi face toate fisele de lectii si ia nota cea mai mare la inspectii. Un dascal bun e cel care pune in copii, mai presus de cunoastere, INCREDERE. Incredere in ei si in altii. Un dascal bun e cel care trateaza copilul cu respect, ca de la egal la egal, e cel care ii raspunde nevoilor fizice si emotionale, e cel care il calauzeste cu blandete si empatie, e cel care se preocupa de tot ce inseamna dezvoltarea unui copil. La varste asa mici, se pun temeliile dezvoltarii emotionale si un educator face aceasta meserie cu dragoste e vital, nu o fitza. Desigur, dumneavoastra ar fi trebuit sa stiti toate aceste lucruri daca la randul dumneavoastra ati fi fost un dascal bun.
  O simpla atentionare in asemenea caz denota de altfel cum vedeti dvs. invatamantul in general si cate mai avem de schimbat in cultura noastra pana sa intelegem care e de fapt rolul edicatorului si cum trebuie acesta sa se comporte. Cu atat mai dezamagitor cu cat si dvs.si sotia dvs. sunteti profesori.

 • Revoltator si…jenant,de-a dreptul !!! Suntem parintii unui ingeras linistit si plapand, care s-a indragostit de cresa inainte de venirea dnei educatoare. Eram toti foarte bine, fericiti ca am gasit acest colt de rai, cu niste persoane deosebite acolo; peste noapte dnele ingrijitoare au devenit cele mai bune prietene ale familiei noastre…era mult prea frumos ca sa fie adevarat! Pana intr-o zi …cand am gasit copilul cu alte persoane, toti plangand, asistenta medicala in stare de soc, dna director, la fel…dna Stoian a demonstrat ca legea pumnului si urletul fac dreptate…ca si cum n-ar fi destul, se pare ca ne invartim intr-un cerc vicios…nu se schimba nimic! Chiar nu intelege nimeni ca aceste sechele produse in mintea unor copilasi sunt atat de periculoase incat isi vor pune amprenta pe dezvoltarea lor ulterioara? Pot deveni niste adulti timorati si inhibati, sau opusul, niste neadaptati si fara niciun pic de stima de sine??? In orice alta tara civilizata o asemenea situatie ar fi fost aspru pedepsita, la noi se ofera concediu de odihna!!! pe banii nostri!!! In ce lume traim??? Du-te doamna si fa ce stii dumneata cu nenumaratele talente pe care pretinzi ca le ai, dar nu te mai apropia de copiii nostri !!!!Nu esti multumita ca din cauza ta un om a ramas fara loc de munca, niste mamici si-au dus copiii de la cresa tot din aceleasi motive??? Chiar nu pricepi ca nu avem nevoie de dumneata acolo???Deloc!!! Du-te si lucreaza la primarie,ca oricum acolo-ti sunt si restul din familie!!!

 • A ajuns Nasaudul regatul unui singur om care taie spanzura si se pricepe la toate??? Si protejeaza pe cine doreste, indiferent ce face si fara a tine cont de lege. Cum este posibil asa ceva??? Romocea are puteri absolute???

 • trebuie rezolvata problema urgent!! de luni, copilasii raman cu 2 doamne, din care una va fi la bucatarie. deci, dna Mariana Cordos (Nana) va supraveghea singura 25 de copii, din care jumatate plang la despartirea de parinti, fiind la inceput. Cum poate un singur om sa ia in brate 10 copii???? Atunci, cine e victima? dna educatoare, aflata in conediu de ODIHNA???? sau copilasii si dnele care raman sa isi faca treaba ???

 • La cresa s-au schimbat multe lucruri si s-au schimbat in bine in ultimul an. Nu stiu al cui este meritul. Fetita mea a invatat acolo foarte multe lucruri noi si a iubit-o pe doamna educatoare Cecilia Stoian (Ceci, cum ii spune ea ). Aceasta ii primea pe copii cu multa dragoste si caldura in fiecare dimineata. La fel de mult a indragit-o si pe Nana (doamna Mariana Cordos) cu care mergea la culcare. Se ducea cu drag la cresa. Ar fi pacat sa se naruie tot ce au cladit acolo impreuna ….

  • copiii iubesc neconditionat….noi, ca parinti ar trebui sa ii protejam …atat cat se poate…si sa evitam tot ceea ce le-ar tulbura inocenta si pacea din suflet si minte !!
   pana acum am lasat copiii fara cea mai mica indoiala ca ar putea fi in pericol. acum,….ma mai gandesc…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS