Actualitate

Școala începe cu peste o mie de profesori nevaccinați. Ce va face ISJ ca să îi ”sensibilizeze”

Anul școlar 2021-2022 începe cu 45% dintre cadrele didactice ale județului nevaccinate și cu jumătate din personalul care mai lucrează în școli în aceeași situație. Ca să-i conștientizeze pe profesori, dar și pe părinți despre importanța vaccinării, Inspectoratul Școlar Județean va organiza întâlniri cu medici la care va prezenta și ”exemple concrete care pot să sensibilizeze”, cum este cazul pompierului mort la 44 de ani după ce a făcut Covid-19, nefiind vaccinat.

”Conform datelor pe care le-am cules din școli, estimative pentrru că și această operațiune de colectare de date este într-o anumită dinamică și sub egida unor erori specifice de sondare, procentul cadrelor didactice vaccinate este în jur de 55%. Tot în jurul procentului de 50% vorbim de personalul nedidactic sau didactic auxiliar. Susținem învățarea în siguranță și o campanie de conștientizare și responsabilitate atât în rândul cadrelor didactice, cât și al elevilor. Suntem în curs de a finaliza un grafic al ședințelor cu părinții la care să facilităm accesul personalului medical pentru o informare directă și corectă a acestor categorii și să inițiem o proprie campanie de responsabilitate și de conștientizare a pericolelor care pot să apară în situații de acest gen. Cred că evidențierea unor exemple concrete (cum este cazul pompierului de 44 de ani mort de Covid-19 – n.r.) pot să sensibilizeze pe acest subiect”, a spus inspectorul general Aurelia Dan în ședința Colegiului prefectural.

Categorie personal – stadii vaccinare
Personal didactic – 2875
Personal didactic vaccinat doar cu doza 1 (pentru vaccinurile în 2 doze) – 127
Personal didactic cu vaccinarea finalizată (cu ambele doze/doză unică) – 1831
Personal didactic auxiliar – 460
Personal nedidactic – 938
Personal didactic auxiliar doar cu doza 1 (pentru vaccinurile in 2 doze) – 11
Personal nedidactic auxiliar doar cu doza 1 (pentru vaccinurile in 2 doze) – 15
Personal didactic auxiliar cu vaccinarea finalizată (cu ambele doze/doză unică) – 356
Personal nedidactic auxiliar cu vaccinarea finalizată (cu ambele doze/doză unică) – 534

Ea a menționat că 21 de persoane (cadre didactice, didactic auxiliar și nedidactic) și-au exprimat intenția de a se
vaccina în perioada următoare.

”Sperăm ca numărul acestora să crească după întâlnirile pe care le vom organiza direct cu dânșii în cadrul consfătuirilor”, a declarat Aurelia Dan.

Reamintim că un pompier de 44 de ani care distribuia pe pagina sa de Facebook numai mesaje anti-Covid-19 și antivaccinare a decedat la Spitalul Județean de Urgență după ce a contactat cel mai probabil tulpina Delta. Din primele investigații făcute de Direcția de Sănătate Publică, bărbatul nu figura în evidențe ca având alte boli.

Reamintim că școala începe luni, 13 septembrie, cu elevii în bănci și cu profesorii la catedră.

În ultima perioadă, au fost confirmate 772 cazuri noi, 87% fiind persoane nevaccinate. Dintre persoanele vaccinate, 80% au fost izolate la domiciliu și 20% au fost internate în spital. Nicio persoană vaccinată nu a ajuns în ATI, cu o excepție (persoana cu boală cronică autoimună tratata cu medicație imunosupresoare).

Etichete

15 comentarii

 • Nu mai terminati odata cu presiunea asta asupra oamenilor??? Auzi acolo ca vin medici sa ii sensibilizeze, hahaha. Dar oare nu cheama si medici foarte buni care nu sunt de acord cu porcaria asta? Numai manipulare si suprimare, cu kkt-ul asta de virus. Terminati odata circul ca ne-au ajuns aproape doi ani.
  La Untold zeci de mii unul langa altul, nu masca, nu distanta, fara baiuri; la scoala, cateva sute sunt cu masca cu distanta si cu alte aberatii. Unde se produc milioane, e bine oricum, unde se cheltuie, intervin masurile de circ. BATAIE DE JOC!!!

  • Boc face legea , dacă a zis ca la școală cu masca și la untold fără masca , sa meargă părinți și elevi la cj

  • Cred ca murim cu mascarada asta numita Covid!
   Cu siguranta virusul exista dar cu siguranta insistenta privind vaccinarea, trebuie sa fie un mare semn de intrabare pentru toti. Atata timp cat exista boli incurabile si multe pentru care nu se face nimic, chiar nimic, sa strigi non stop vaccinati-va…. E cel putin dubios.
   Si mai dubios este sa accepti sa iti fievaccinat copilul minor.
   Cu totii stim deja ca exista multe persoane vaccinate complet dar infectate ulterior…. Atunci, tu ca om sanatos de ce sa te mai vaccinezi?

 • Vaaaaiiii, „duamna academician doctor inspector general”, ce „monstre” de înțelepciune, cum la spuneți „ca din bucoavnă”. Acum 50 de ani și două luni erau lansate „Tezele din iulie”, văd că îl copiați pe „Ciose” și veniți cu „Tezele din septembrie”.
  Nu mai bine ar fi să insistați dvs. ca elevii, mai ales liceenii, să nu mai participe la „paranghelii” de genul „Antold”, majorate pe la cabane, baluri și altele asemenea?
  Ați putea insista și să nu mai frecventeze terasele din orașele județului, unde igienizarea după clienții care au plecat se face muuuulllltttt prea rar și superficial.

 • 1000 de profesori nevaccinati,,,inseamna că mai este speranta pentru țară -Respect dragi profesori nevaccinati! Fiiecare este liber să aleagă ce face cu viața lui.Nu ințeleg de ce atâta presiune pe bieții oameni să se vaccineze..Mai sus scrie limpede că tocmai a murit un antivaccinist si doi vaccinati ….Nu stiu ce conține vacccinul dar invrăjbirea conține ură si de asta nu e nevoie .Suntem in 11 Septembrie si ne amintim ce-a făcut ura.Haideti mai bine să ne iubim si să ne respectăm, peste puțină vreme după ce jeburile vaccinatorilor vor fi pline nimeni nu va mai vorbi de covid

  • Nu știi ce conține vaccinul, dar știi sigur că nu trebuie să ne vaccinăm. O mostră perfectă de ignoranță și infatuare.

 • Gradul de civilizatie,educatie,cultura ,influenteaza procentul de vaccinati din fiecare tara!!La noi civilizatia si educatia a fost influentata de comunism,iar modelele sunt securistul teoctisc,chelnerul,banditul din Teleorman,bunicuta Iliescu ,untr un cuvant ciuma rosie.Romanii, bulgarii si rusii sunt la coada Europei (procent vaccinati,economie,etc) ,dar sunt pe locul intai la coruptie si prostie!!Romanasii asteapta ciuma sa vina la putere ca sa le dea suta in plus .

  • @logica, doamna draga, imi pare rau ca nu ati prins ideea.
   Vaccinurile alea sunt eradicate in Germania, nu in Romania.
   In Romania mai exista TBC, boala asociata cu saracia.

  • Tot in aceeasi idee, In America daca esti doctor si vrei sa lucrezi in spital iti faci in jur de 20 de vaccinuri.

  • Mai termina cu propaganda pnl, nu îți e rusine sa mai scrii după toate scumpirile din ultimii 2 ani, aia sunt ciuma roșie dar te mai lasă in pace, voi sunteți ciuma galbena ce distruge tot ce atinge. Cat de nesimțit poți fi!

 • hai ca la ce urgie vine? mai scapam de prosti,moarte placuta ,o sa va stranga la primavara,ca si asa cu scumpirea de gaz ,nu va da borsul pe nas dupe deces hihi

  • ,,logica „, dacă ar gîndi măcar 51 % dintre români ca și tine am duce o mai bine , dar … păcat

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.