Actualitate

Se aude şi la Runcu Salvei? ISJ dixit: Primarul trebuie respectat, ascultat. Faceţi cum zice el!

Conflictele între directorii de şcoli şi primari trebuie să înceteze! Inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a spus directorilor de şcoli să respecte primarii fiindcă sunt aleşii cetăţenilor şi să-i lase să aibă ultimul cuvânt în materie administrativă. Inspectorul general spune că nu va interveni decât dacă primarul se amestecă în procesul educativ.

”Mulţi dintre dumneavoastră aţi ajuns să vă şicanaţi cu primarii. Am povestit cu fiecare dintre dumneavoastră, am spus şi repet: nu aveţi voie, nu e corect, nu e moral, nu e legal, să intraţi pe contrasens cu primarul. Primarul, în localitatea în care sunteţi, e cetăţeanul nr. 1, girat de votul corect al locuitorilor, dumneavoastră aveţi în exclusivitate componenta didactică, unde aveţi ultimul cuvânt. În toate chestiunile administrative, ultimul cuvânt îl are primarul. În fiecare situaţie pe care am avut-o am înţeles despre ce este vorba şi de fiecare dată n-a fost vorba decât de chestiuni administrative. Nu vă ambiţionaţi, nu vă pricepeţi, nu e treaba dumneavoastră dacă mai sunt bani şi se face gard sau centrală. Să hotărască primarul, dumneavoastră executaţi. Nu faceţi Consilii de Administraţie fără să fie prezent. Dacă vi se pare că interesul administrativ este altul decât vrea domnul primar, invitaţi-l la Consiliul de Administraţie şi dacă nu l-aţi convins, pe toate componentele administrative are ultimul cuvânt”, le-a spus Camelia Tabără directorilor de şcoli.

Inspectorul şcolar general a spus că s-a săturat să i se ceară să intervină în diverse conflicte ale directorilor de şcoli cu primarii.

”Nu vreau să-mi imaginez şi nu vreau să aud niciun fel de poveşti. A, dacă vine domnul primar şi spune: ”N-ai judecat bine lecţia aia”, atunci vă rog să mă sunaţi şi vin să vă susţin, dar într-un alt caz, nici într-un fel. N-am decât un răspuns: primarul trebuie respectat, ascultat şi pe toate componentele administrative are ultimul cuvânt şi faceţi cum zice el. Cu atât mai mult cu cât mai avem o lună şi ne ducem cioc-cioc la Consiliul Local şi la domnul primar să proiectăm şcoala, să-i arătăm cum stăm ca statistici şi ca perspectivă, să proiectăm reţeaua, să proiectăm bugetul pe anul viitor. Am spus de fiecare dată, suntem dascăli, am făcut modulul psihopedagogic, suntem experţi în comunicare dumneavoastră ca directori, nu pot să accept că nu găsiţi un ton comun cu Primăria şi cu Consiliul Local”, a spus Camelia Tabără.

Fără să menţioneze public, inspectorul general i-a atras astfel atenţia şi directorului Şcolii „Ioan S. Pavelea” Runcu Salvei, Ioan Man (foto), aflat în confict cu primarul Anchidim Pavelea din cauza grădiniţei, dar şi a şcolii din localitate.

7 comentarii

  • s-ar putea sa-i fi spus personal d-na Tabara la directorul din Runcu Salvei el sa nu respecte acest lucru , cred ca directorul nu va respecta nimic din cele enumerate mai sus,el nu stie sa comunice nici cu cadrele didactice cu primarul niciatit .
    Vom trai si vom vedea!

  • dl primar PAVELEA si cetateni din RUNC uitativa la acest individ care este director,uitativa la poza lui parca este unul de la balamuc de la beclean..stiti ce vreau sa zic…. pacat ca asemenea specimene cu apucaturi invata copii,primarul este alesul cetateanului,este vocea oamenilor din RUNC..felicitari primar HARNIC SI DESCURCARET…..

  • Timponline, sunteti ziar de scandal? Eu sincer nu va citesc pentru ca va vad ca tineti doar cu unii. Ce va mai place sa tineti poza aceasta cu directorul. E de ras asa-i? Cred ca ati cautat-o cu mult intres. Va doresc succese!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.