Actualitate

Se caută un nou operator pentru iluminatul public în Bistrița. Care va fi avantajul

”Pentru iluminatul public încă nu am intervenit cu modificări în programul de funcționare, în sensul în care să restrângem iluminatul public pentru economie. Dacă va fi nevoie vom face și acest lucru, așteptăm să vedem și noi facturile cum vin”, spune primarul Bistriței, Ioan Turc.

După rezilierea contractului cu Elba, urmează procedura pentru stabilirea unui nou operator.

”Lucrăm la caietul de sarcini pentru reluarea procedurii de delegare a serviciului de iluminat. Dorim să avem raporturi contractuale de lungă durată cu o societate comercială. Țin să aduc aminte faptul că am fost obligați să reziliem contractul cu Elba din cauza unor vicii majore pe care contractul le avea, în primul rând pe componenta de extindere de rețele. Sunt optimist, am să mă implic direct pentru ca acest caiet de sarcini să fie conform și procedura să se deruleze în cele mai bune condiții, iar intervențiile în situațiile critice să fie rapide, extinderea de rețele să poată fi realizată cât mai repede în condițiile în care municiplitatea depune proiecte de extindere de rețele pe bani europeni. Care este avantajul existenței unui serviciu de delegare: nu mai suntem obligați să facem licitații atunci când dorim să extindem rețelele pe anumite străzi. Avem deja un operator care, conform caietului de sarcini, va face acest lucru. Altfel, pentru fiecare lot trebuie să faci licitații, la care vin și societăți care nu își fac treaba”, a afirmat Ioan Turc.

1 comentariu

  • Nu stiu cat de legal este ca extinderile de retele sa se faca fara licitatie. D-l primar trebuie sa stie insa ca acele societati care nu-si fac treaba (de fapt ne referim la trecut , adica nu si-au facut-o) , potrivit legii , pot (nu e obligatoriu!) fi exceptate de la licitatii , desigur daca exista argumente , nu pe povesti. Asadar , dupa parerea mea , acel operator care se va ocupa de exploatarea si intretinerea retelelor de iluminat public (se zice mai „modern” , mentenanta…) nu trebuie sa beneficieze de asemenea facilitati prin care se deturneaza total scopul licitatieI publice deschise. Ce vrea sa faca d-l primar este „o manarie” din care nu castiga contribuabilii. Desigur , nu pentru acestia „se pregateste” noul operator…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS