Actualitate

Se deschide biblioteca din Poiana Ilvei. SVSU va fi dotat cu o maşină de pompieri din Germania

Primarul comunei Poiana Ilvei, Eugen Benţa, a declarat că s-au adunat cele 8.000 de volume necesare pentru deschiderea unei biblioteci şi angajarea unui bibliotecar şi că va fi adusă din Germania o maşină de pompieri. El speră ca până la toamnă lucrările de modernizare la şcoala din localitate să se încheie.

”La Poiana Ilvei este o situaţie slabă din punctul de vedere al proiectelor cu finanţare europeană, din diferite motive nu avem niciunul. Tot ce s-a făcut şi se face e finanţat din bugetul local. La sfârşitul anului trecut am început cu senatorul Dorin Dobra un proiect pentru deschiderea unei biblioteci, ajuns la ultima fază. Am reuşit să adunăm cele 8.000 de volume necesare pentru a putea angaja un bibliotecar. Am fost ajutaţi foarte mult de managerul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea, un profesor universitar din Cluj cu rădăcini în Poiana Ilvei a donat circa 1.200 de volume. În una-două săptămâni vom face deschiderea oficială a bibliotecii, după care vom angaja procedurile de angajare a unui bibliotecar”, a spus Benţa într-o conferinţă de presă.

Primarul din Poiana Ilvei a menţionat că sunt făcute studii de fezabilitate pentru extinderea reţelei de apă, canalizare-staţie de epurare, modernizare de curs de râu, modernizare de drumuri locale: ”Marea problemă e că de un an ne chinuim să scoatem bani să plătim respectivele studii. Aşteptăm exerciţiul financiar 2014-2020 pentru a prinde finanţare”.

Şcoala Gimnazială ”Sever Pop” din comună este în şantier. ”S-au investit din bugetul local, în cinci ani, aproximativ 1,3 milioane de lei, ar mai fi un rest în proiect de circa 250.000, pe care sperăm să-i putem aloca pentru ca elevii să intre la toamnă într-o şcoală modernă şi bine dotată. Mai avem de realizat un teren de sport în curtea şcolii, un dren pe lângă clădire şi împrejmuirea curţii. Totodată, am făcut un proiect pentru o apărare de mal în zona drenului de unde colectăm apa pentru alimentarea comunei, am primit de la Ministerul Dezvoltării 300.000 de lei, urmează să iniţiem procedura de licitaţie. Sperăm să terminăm până la sfârşitul anului”, a subliniat el.

Eugen Benţa a afirmat că, în urma unei colaborări cu o asociaţie din Germania, la Poiana Ilvei va fi adusă o maşină de pompieri, iar până la finalul lui 2013 se va construi şi o remiză pentru pompieri. Primarul a mai trecut la capitolul realizări modernizarea dispensarului din comună, amenajarea unui spaţiu pentru un cabinet stomatologic şi un proiect de dotare a Căminului Cultural cu instalaţie de sunet, lumini şi alte accesorii, în valoare de 30.000 de euro.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.