Actualitate

În liceele din judeţ vor învăţa 126 de elevi care nu au obţinut medii de admitere mai mari de 5

Cinci eleve din Bistriţa-Năsăud au media de admitere în liceu 10. Două dintre ele sunt din Beclean, iar celelalte din Bistriţa, Năsăud şi Dipşa. 126 au medii mai mici de 5, cea mai mică medie din judeţ fiind 3,40, obţinută de o elevă din satul Zagra care a luat la Evaluarea Naţională nota 1 la matematică, 1.20 la română şi are media de absolvire 5.70.

Potrivit informaţiilor date publicităţii de Ministerul Educaţiei Naţionale, dintre cei 2.795 de candidaţi la admiterea în liceu din Bistriţa-Năsăud, cinci au obţinut media 10, ceea ce înseamnă că au luat 10 la Evaluarea Naţională şi media de absolvire tot 10.

Media 10 la admiterea în liceu au obţinut Lavinia Ciobanu de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Năsăud, Dalma Daroczi de la Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” Beclean, Rahela Pogăcean de la Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” Beclean, Cristina Stupinean de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Bistriţa şi Teodora Toca de la Şcoala Gimnazială Dipşa.


Elevii se pot înscrie la cinci colegii naţionale, trei licee teoretice, 12 licee tehnologice, un liceu de artă şi unul de muzică. De asemenea, în planul de şcolarizare pe 2013-2014 au fosta probate şi 48 de locuri la un liceu special, respectiv 168 de locuri în cinci licee care organizează cursuri la seral şi cu frecvenţă redusă.

Odată cu publicarea ierarhiilor pe judeţ, orice elev poate vedea unde se plasează cu media obţinută. Aceste date trebuiau afişate pe admitere.edu.ro până prima zi în care elevii completează fişele cu opţiuni pentru înscrierea în liceu. Aceste fişe trebuie completate numai după consultarea ierarhiei pentru judeţul în care elevii vor să se înscrie.

Potrivit calendarului admiterii în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2013 – 2014, în perioada 5 – 9 iulie are loc completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a. Media de admitere în liceu este calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la Evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.

Anul trecut, profilul la care s-a intrat cu cele mai mari medii a fost ştiinţe ale naturii bilingv de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” Bistriţa, media ultimului intrat fiind 9,31.

Etichete

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS