Actualitate

Se deschide Bike Park, se redeschide Aventura Park. Program, tarife la telescaun

Au fost finalizate lucrările de amenajare pentru Bike Park-ul din Complexul Sportiv Wonderland – Unirea. Toți cei interesați sunt invitați să vină cu bicicletele și să se bucure de mișcare în aer liber începând cu data de vineri 13 august, ora 15.00, anunță municipalitatea.

Sunt amenajate două trasee de coborâre cu grade diferite de dificultate în zona pârtiei de schi:

 • Traseu family – distanţă 2.800 m, grad de dificultate uşor/mediu
 • Traseu downhill pentru concurs de ciclism coborâre – distanţă 1.700 m, grad de dificultate ridicat: săritori, strat de pietre „rockgarden”, off-camber

Cele două trasee fac parte dintr-un proiect de amploare, iar în anii următori se vor amenaja și alte trasee de biciclete de tip county olimpic, cross county maraton, enduro şi un pumptrack natural. Aceste trasee vor permite organizarea unor etape ale concursurilor naţionale şi internaţionale de gen.

Tot din 13 august se redeschide şi parcul de aventură aflat imediata apropiere a celor două trasee de coborâre. În Aventura Park sunt 13 platforme care fac legătura între 11 ateliere printre copaci, două ateliere la sol pentru copii de până la 6 ani, trei tiroliene (cea mai lungă are 70 de metri, celelalte două au câte 35-40 de metri, fiind mai scurte și mai abrupte), dar și două panouri de escaladă cu grade diferite de dificultate, în total trasee care însumează 400 de metri. Acestea pot fi parcurse prin traversare sau cățărare, folosind cele 20 de echipamente individuale de autoasigurare pentru parcurgerea parcului, dar și cele două echipamente de asigurare traseu și escaladă, inclusiv corzi dinamice.

Participanţii la activităţile de agrement pot urca cu telescaunul, care este prevăzut cu suporţi pentru transportul bicicletelor.

Orarul de funcționare:

 • vineri 13.08.2021 (ziua deschiderii) – 15:00 – 20:00
 • sâmbătă – duminică 14-15.08.2021 – 10:00 – 20:00
 • vineri – sâmbătă – duminică – 10:00 – 20:00

Tarifele pentru transportul cu telescaunul sunt următoarele:

 • tur complet cu telescaunul (urcare și coborâre) – 15 lei / persoană și 10 lei pentru copii, elevi, studenți
 • urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă – 15 lei / persoană / urcare și 10 lei pentru copii, elevi, studenți
 • 5 urcări cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă – 50 lei / persoană și 40 lei pentru copii, elevi, studenți
 • abonament pentru o zi – număr nelimitat de urcări cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă, acces 2 ore în Aventura Park – 70 lei / persoană și 50 lei pentru copii, elevi, studenți
 • acces Aventura Park – 30 lei / persoană / 2 ore și 20 lei pentru copii, elevi, studenți.
https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibistrita/posts/192113719624128

44 comentarii

 • Noroc ca a lăsat Ovidiu Crețu in urma lui ceva. Ca actuala administrație nu face nimic pentru oraș
  Drumul către Wonderland care se finalizează acum e proiectul administrației Crețu cu bani alocați de Dragnea
  Se lucrează de 3 ani la el
  Iar actualii merg si se pozează
  La fel, pe drumuri asfaltate de PSD, ei vopsesc treceri de pietoni si se comporta ca si cum ei au făcut drumul ,,.
  Nicio umbra de decență, doar tupeu fara margini !!!

  • A trecut un an de cand sunt la butoane si au feștit câteva treceri de pietoni cu roșu.
   Pistele de biciclete sunt pline de rable parcate pe ele, nu le putem folosi.
   Pe langa lipsa de viziune, actuala conducere a primăriei dă dovadă și de slăbiciune și lipsă de fermitate în aplicarea legii.
   Strada Colibiței este transformată în parcare pentru mașinile de firmă, sunt cel puțin 30 de dube si camioane garate pe ea în fiecare seară și Poliția Locală nu le vede.
   Clotilde a plecat în vacanță 3 săptămâni, du-te cu ea domnule primar și lasă-ne
   La ce ne ești bun?

  • Treaba cu pistele si locurile de parcare nu o intelegi doar daca esti prost sau rau-voitor. PSD si-a schimbat tactica: nu mai lasa toti analfabetii sa comenteze, ci comenteaza unul putin mai destept, foloseste diactritice, lasa 2-3 comentarii pe la 6-7 dimineata (foarte matinal) de parca chiar ne mai impresioneaza mizeriile lor. La ce proiecte de 3 lei ati facut, doar implementarea si monitorizarea lor presupun eforturi supraomenesti. Du-te spala-te pe fata, muritorule….

  • Cretu a lasat in urma lui un oras in paragina, ca daca lasa altceva, poate avea o sansa si amaratul ala de la gunoaie

 • Se vor bucura mult copiii si cei care practica acest sport. O investitie buna pentru bistriteni. La cat mai multe realizari!

 • O sa ma duc in weekend sa testez traseele, sper sa se preteze in viitor pentru concursuri internationale sa punem si noi Bistrita pe harta

 • O sa avem un sfarsit de saptamana la inaltime!!! Orasul asta merita multe si cred ca intr-un timp rezonabil o sa se faca suficiente. Se vede schimbarea de paradigma, oricum.

 • In sfarsit se transforma zona aia intr-una de agrement si nu e nevoie de atatia bani cat sau aruncat pe partie Doamne ajuta

 • Bine, am înțeles că sunt două trasee: unul de dificultate ușor/mediu și unul de grad ridicat, cu săritori, strat de pietre, etc… Cum își aleg cicliștii traseele? Fecare își dă drumul la vale pe unde crede? Dacă merg ceva copii mai puțin experimentați și fără dotări prea multe (biciclete performante, echipament de protecție, etc.), pur și simplu sunt lăsați să coboare pe unde vor? Cine îi supraveghează pe traseu? Aveți asistență medicală asigurată în caz de accidentări? Sau doar le luați banii la intrare și de-acolo Dumnezeu cu mila?!

  • Al treilea comentariu al psdistului de serviciu din aceasta dimineata. Una cu spor si nu prea. Mintiuca voastra mica si rosie nu a auzit de marcaje si semnalizatoare? Sau faci presupuneri fara nicio baza reala? Mergi sa vezi, si dupa aia vorbeste. Nu doar ca sa te afli in treaba. Cand mergi la ski sunt ambulante la baza partiilor? Bati campii de maci… La ski cine te supravegheaza? Oricum, la ce nivel de inteligenta reflecta comentariile tale, tu ar fi bine sa mergi insotit de mami si de tati, sa te supravegheze ei sa nu te inneci.

  • E la mintea cocosului ca TRASEELE SUNT MARCATE! Cine supravegheaza si la ski si cine asigura asistenta medicala pe partii, aia o sa o faca si pe trasee. Pentru a va raspunde singur la toate aceste dileme, puteti sa mergeti la inaugurare.

  • Istețule, țin să te informez că nu sunt psdist absolut deloc și acesta e singurul meu comentariu la acest articol. Eu doar am întrebat despre asigurarea siguranței participanților pe trasee. Dacă tu ai doar alergie la culoarea roșie, atunci ești grav!

  • Din fericire, mulți avem idiosincrazii când vine vorba de culoarea roșie, bazate pe experința proprie a ultimilor zeci de ani. La aerodrom ce asistență medicală ai, când te arunci din avion? Sau la piscină? Sau la schi? Mai lăsați-ne cu populismele voastre și de acele din carul cu fân și alte bazaconii provenite din eminența voastră vișinie.

  • deci care a fost viziunea??????????? cand toate acestea au inceput in vechea administratie??? bravo pentru continuare eventual!!!!! Viziunea primarului actual a fost despre gradini pe blocuri!!!!! aud ??? vedem ceva? Fara a face un proces de intentie nimanui, hai sa fim corecti! una este sa continui niste investitii, ca te obliga legea, si alta este sa incepi un proiect de la zero. Sa aflam si noi despre un proiec inceput, gandit de la zero al actualului primar, si al consilierilor lui minunati.doar ata vrem…progres…indiferent cine este acolo. Ca sunt PLATITI DIN BANII NOSTRI!!

  • Sabrinush, mamă dragă, uneori, să implementezi ceva prost făcut și să iasă bine, valorează mult mai mult decât un proiect nou. Iar pentru un proiect nou, este nevoie de sf, pt, surse de finantare, licitatii, contestatii, multe… mult prea multe pentru cineva care face abuz de semne de punctuatie. Sunt mai multe proiecte noi incepute decat ai tu neuroni, asa ca poti sta linistita, orasul e pe maini bune. Apropo de proiecte noi, poti sa vii sa te holbezi la downhill. Oricum, ți-ar face bine o plimbare să iti mai calmezi istericalele

 • o realizare frumoasa si benefica pentru bistrita deci se poate si cu bani putini sa faci ceva frumos si rentabil mai ales acum se vede clar contrastul dintre ce e afost – partia si ce e acum – downhil

 • Amenajarea Bike Park-ului de pe dealul Cocosul din Complexul Sportiv– Unirea este o initiativă lăudabilă de a valorifica măcar partial investitia nesăbuită făcută cu imprumuturi bancare de Ovidiu Cretu in pârtia de schi. Utilitatea unui Bike Park este cu atât mai mare cu cât in anul 2007, a luat fiintă ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV CICLISM MONTAN BISTRITA DOWNHILL, avand ca obiective principale organizarea de competitii de ciclism de coborare, cunoscute sub numele de „downhill” si cresterea nivelului de performantă in această ramură sportivă prin intermediul participării sportivilor legitimati la concursuri nationale si internationale. Primul concurs organizat de clubul Bistrita DH a avut loc in anul 2009 . De atunci au fost organizate mai multe ediţii ale concursului de downhill “Flow Ride”, în Pădurea Codrişor. (https://timponline.ro/flow-ride-4-fun-la-bistrita-castigatorii-concursului-de-downhill/)
  Traseu downhill pentru concurs de ciclism coborâre amenajat pe dealul „COCOS” are avantajul de a fi deservit de instalația de telescaun a pârtiei de schi, care este prevăzută cu suporţi pentru transportul bicicletelor.

  • Cu totul deacaord. Oricare investitie care dea folos acestui lift este un pas in directia buna. Ne vedem vineri dupamasa la lift 🙂

 • Traseiele de biciclete de la Cocoşul o vor lua la vale lafel ca şi pârtia. Cine va plăti pentru banii aruncați în Cocoşu ?

  • TU scrii traseiele si vorbesti despre incompetenta? Cam cata experinta ai tu in studii geo? Pariez ca nici nu ai trecut clasa a 5-a la mate….

 • Traseul de downhill era mult mai potrivit pe Dealul Cetății decât pe Dealul Cocoşul pe care sunt şi vor fi în continuare alunecări de teren. Dar unde nu-i cap este vai de picioare.

  • Alo, domnule expert in studii geo, nu intereseaza pe nimeni viziunea ta. Fa-te matale primar si pune in practica. Lasa vorbaraia, ologule

  • Pentru ologul mintal, Nu mai este nevoie de niciun studiu geo se vede cu ochiul liber că acolo pământul o ia la vale, numai dacă eşti primar sau consilier local PNL-PSD ai orbu găinii ( pardon orbu co coşului ) nu poți să vezi alunecările de teren. Alunecări de pământ au fost pe pârtie în fiecare an, sunt pe valea Ghinzi nici pe aceea nu sunt în stare să o remedieze de atâta timp, sunt pe Budac, sunt pe strada Codrişor. Ologule îți doresc din suflet că cu banii primiți de la primar pentru propagandă să-ți faci o casă pe păşunea cocoşu spor la lucru !

 • Alți bani aruncați pe dealul Cocoşu
  care au doar scopul să mascheze tâpenia cu pârtia de schi care a fost votată şi de idioții din PNL.

 • Stați un pic şi nu vă mai râdeți că urmează şi bazaconia cu Alpin Coasterul ha, ha. Că am ales nişte primari de tot circul nu mai încape îndoială, dar că am ales şi nişte consilieri penibili la asta nu mai am nicio explicatie.

  • Ce om prevazator cu superputeri… Nu lasi un numar de telefon, clarvazatorule? Am nevoie de niste predictii din astea mistice

 • Traseu mediu de downhill este mai bun în pădurea Sullerward, cel puțin acolo nu sunt alunecări de teren. Problema este că actuala administrație a oraşului nu a fost încă capabilă să facă pista de biciclete pe lângă şanțul de gardă de pe strada Drumul Cetății pentru a şi putea ajunge acolo pe biciclete.

  • Administrația face pistele? Nu firma contractantă? S-a depasit termenul de executie? Sau te plictisesti pe la CJ?

 • Te infunda rasul cand vezi de ce sunteti capabili sa scrieti unii dintre voi. Sa lauzi acuma investitia paguboasa a lui OTC dupa ce a fost data de exemplu prost pe PRO tv. inseamna infantilism de cititor postac prost si needucat, sluguta de partid. Scarbos de tot cand vezi cum este impartita societatea si dusa cu presul.Mai bine puneti-va mintea la contributie si faceti un proiect cu propuneri concrete la BUGETUL PARTICIPATIV pe care Primaria il pune la dispozitie pt. cetateni.

  • Bălane ai luat din nou țeapă de la politruci pe care ia suținut în campania electorală îm detrimentul ecologiştilor pursânge care se deovedesc că nu se deosebesc cu nimic de PSD-işti. Pe lângă că turc a spus că o să facă o parcare fix pe strada ta N. Bălcescu acum a reapărut şi cu ideea cu parcare supraterană din parcul Mihai Eminescu. Ce zici de asta ?! Apropo ce mai face vecinul tău doctorul ăla cu interese la autogară ?

  • Ce armată de oameni slabi la minte are Prezi… Auzi ca sa mascheze… Adica mai bine abandonezi ditamai investitia in loc sa aloci o suma modica sa salvezi si sa folosesti deja acea investitie dezastruoasa pentru trasee de biciclete care vor servii sute, mii de familii si care vor atrage turisti la viitoarele concursuri internationale… Asta e logica cu care ati pierdut si o sa pierdeti in continuare ca lumea e satule de aberatiile voastre…

  • Pentru Aberantul, Da cel mai bine este să abandonezi o investiţie care se dovedeşte a fi dezastroasă şi să vinzi toate activele care încă mai sunt bune cât mai ai timp până ce nu se deterioază şi acestea şi nu le mai cumpără nimeni în cazul de față instalația de telescaun decât să iroseşti alți bani în cosmetizarea acestui dezastru doar din motivul de a nu se vedea cine a votat pentru această aberație. Cu bani recuperați poți face altceva întro zonă cu adevărat valoroasă a Bistriței.

 • Pentru Bălam „ecologistul”, Buget parcipitativ, Ca-să fie dezastru complet eu propun pe lângă distrugerea pădurii Cocoşul să distugem şi pădurea Codrişor transformând-o în pădure parc. În poienița din capătul „străzi ” Tabără să fie construite crâşme şi cabane aşa cum sunt acum pe pietonal cu fetițe şi peşti crapi koi

 • Vad ca sunt mai comentat decat OTC si TURC la un loc. nu e rau deloc. Va raspund NEAVIZATILOR si dragi HABARNISTI ca nimeni nu intentioneaza sa distruga padurea CODRISOR si asteptati sa cititi si sa vizionati proiectul de amenajare a padurii fara gram de betoane, dale ,fiere etc. Totul va fi public si avem in calcul ca 250 de ha compuse din padurile Codrisor, Ghinzii zona Mhc si poiana cu peri seculari sa fie trecuta ca o mare rezervatie numita GRADINA URBANA a Bistritei. Vor fi doua proiecte si speram la bani europeni. Raspund si altui carcotas ca personal nu iau teapa de la nimeni ci doar am tras o carte gresita din dorinta de a promova un CAL tanar . Recunosc ca m-am inselat , personal nu am pierdut nimic ci tot alegatorul. Insa posibil ca la toamna sa vina mai multa apa la VERZII bistriteni de buna credinta pe care eu i-am adus si format. Voi cei care nu aveti de lucru si doar debitati inexactitati , repet puneti naibii de un proiect daca sunteti mai dotati decat edilii. Lasati carcotelile in seama muierilor de pe sant de la tara.

  • Bălane, Tu eşti ecologist aşa cum sunt eu cosmonaut, măcar eu am 1% şanse să devin cosmonaut asta dacă mă ajută Elon, dar tu nu ai şanse să devi ecologist niciodată eşti departe rău de tot de ce înseamnă să fi ecologist. Pădurile urbane se fac prin PLANTARE DE PUIEȚI ÎN ZONELE INDUSTRIALE DEZAFECTATE şi nu se fac prin DISTRUGEREA PĂDURILOR VIRGINE EXISTENTE. Poți să te iei de mână cu Cereji şi să mergeți la fotbal .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS