Actualitate

Se deschide pârtia mare de schi din Wonderland. Program și tarife

După ce vinerea trecută s-a deschis pârtia mică din Complexul Wonderland – Unirea, deservită de teleschi pe cei 300 de metri, săptămâna aceasta va fi deschisă și pârtia mare, care are circa 1.300 de metri și este dotată cu instalații de telescaun și nocturnă, a anunțat primarul Ovidiu Crețu într-o conferință de presă.

Teleschi din Cehia

El a spus că ”pârtia deservită de teleschi este o parte care rezolvă problema începătorilor și a copiilor foarte mici. Teleschiul are o lungime de 300 de metri, 40 de crose și poate să transporte maximum 540 de persoane pe oră, dar în general se merge sub 400 de persoane pe oră pentru siguranță, adică la o viteză mai mică decât viteza maximă pe care o poate duce cablul. Este un teleschi second hand, pe care l-am adus din Cehia și care a costat 622.000 de lei”.

Deschiderea pârtiei mari

”Vom produce suficientă zăpadă să acoperim și partea dintre zona ocolitoare și până la lac, unde a rămas o porțiune cu zăpadă mai puțină, ea este deja acoperită, mai trebuie să transportăm zăpada cu ratracul și joi 23 ianuarie, la ora 12.30, vom deschide telescaunul și pârtia”, a anunțat primarul Bistriței.

Programul Pârtiei Cocoș

”Joi va funcționa de la 12.30 la 16.00, facem pauză, iar de la 18.00 la 21.00 va fi nocturna. Vineri, sâmbătă și duminică, pentru că sunt zile libere, telescaunul și teleschiul vor funcționa de la 9.00 la 16.00.

Am avut solicitări de modificare a programului ca să poată veni elevii de la școală. Eu am văzut pe pârtiile din Austria că la ora 14.00 se umplu de elevi, ies de la școală și vin pe pârtie, mă refer la cei mici, iar la ora 16.00 se închide programul. Am fi dorit să prelungim programul, dar dacă îl prelungim nu putem să folosim nocturna pentru că ne trebuie minim o oră și jumătate, noi am zis două ore, ca să amenajăm pârtia după schiatul de dimineață. Așa face toată lumea, pauză între schiatul de dimineață și schiatul pe nocturnă, pauză în care ratracul aranjează pârtia astfel încât cei care vin în nocturnă să aibă pârtia proaspătă ca și dimineața.

În perioada week-end-ului, ca și anul trecut, nu vom avea nocturnă pentru că cine vrea să schieze are posibilitatea de la 9.00 până la 16.00, dar de luni vom avea nocturnă. Dacă vom vedea că dimineață nu este lume, s-ar putea să reducem programul de dimineață și să menținem neapărat nocturna. Am discutat cu câțiva antrenori de schi care au școală pentru copii mici dacă este posibil ca școala lor să se facă de la 18.00 la 21.00 și mi-au spus că nu este niciun fel de problemă și că pot să facă. În varianta aceasta este lucrul cel mai potrivit pentru bistrițeanul care se duce la lucru, vine acasă la 16.00, își ia copilul și merge la pârtie să schieze până la 21.00”, a precizat Ovidiu Crețu.

Tarife în Wonderland

Pentru telescaun:

Cei care achiziționează cartelă pentru telescaun au acces cu aceasta și la teleschi, nu și invers, în același interval orar.

 • Adulți – 30 lei / persoană / jumătate de zi (9.00 – 12.30 sau 12.30 – 16.00); 50 de lei pentru o zi întreagă (9.00 – 16.00)
 • Tineri între 14-18 ani și studenți: 15 lei / persoană / jumătate de zi; 30 lei / persoană / zi întreagă
 • Copii între 6-13 ani: 10 lei / persoană / jumătate de zi; 20 lei / persoană / zi întreagă
 • Seniori (+65 de ani): 15 lei / persoană / jumătate de zi; 35 lei / persoană / zi întreagă.
 • Nocturna: 30 lei / persoană

Pentru teleschi:

Cei care achiziționează cartelă pentru teleschi nu au acces cu aceasta și la telescaun.

 • Adulți: 30 lei / persoană / zi
 • Tineri între 14-18 ani și studenți: 20 lei / persoană pe zi
 • Copii între 6-13 ani: 20 lei / persoană / zi
 • Seniori (+65 de ani): 20 lei / persoană pe zi
 • Nocturna: 20 lei / persoană

”Sunt prețuri care nu au comparație în Vest, iar față de cele din țară de la pârtiile din Câmpulung, Gura Humorului, Toplița sau Borsec prețurile noastre sunt mai bune”, a mai spus primarul Crețu.

Memorialul Ticu Șteff

Sâmbătă 8 februarie, împreună cu Asociația Ticu Șteff Proschi Alpin, municipalitatea va organiza Memorialul Ticu Șteff – Festival de schi. ”Va presupune mai multe elemente decât în anii trecuți, se tinde să ia o amploare mai mare și noi suntem parteneri”, a spus el.

https://www.facebook.com/partiabistrita/photos/a.1575885522491479/2662141930532494/?type=3&theater

VEZI ȘI:

Foto: Arhivă

18 comentarii

 • Când publicați lista cu cei care au votat proiectul pârtiei ?
  Nu de alta, dar să știe toată lumea cine au fost cei care au făcut posibilă realizarea ei
  Că altfel PNL ul continuă să fie ipocrit si să susțină ca nici usturoi nu a mâncat nici gura nu îi miroase …

 • ar fi mai mult decât benefică lista la care face referire postacul de mai sus, așa am ști și noi cine sunt ipochimenii care au îndatorat pe 20 de ani comunitatea bistrițeană. Lista ar trebui publicată într-un loc public în oraș, să aibă acces toată lumea la ea, să poată fi vizualizată, iar numele aprobatorilor să nu fie uitate prea repede. Poate reușiți să ne oferiți acest favor, v-am fi tare recunoscători. Cred că în asentimentul meu sunt foarte mulți cititori. Deși tot merg la ședințe, nicivcum nu am obținut-o. Vă rugăm faceți rost de ea și afișați-o la vedere!

 • Pârtia lui pește prăjit, nu-i suficient că a halit vreo 5 milioane de euro, mai costă și întreținerea ei, lunar, vreo 10.000 de euro. ar trebui să fie rostogoliți p pârtie, când nu este niciun dram de nea, să vadă ce înseamnă o investiție fără cap. Bani prădați aiurea, care puteau fi investiți în rezolvarea atâtor probleme curente cu care se confruntă municipiul Bistrița. Dar, după analize profunde și laborioase au decis că pârtia este cea mai bună posibilitate de a sifona banii, de a-i trece dintr-un buzunar în altul, evident, ambele ale partidului ciumat. Pregătiți-vă să-i vedeți moaca lui furălaie toată ziua prin oraș. E la fel de comercial, cum e și de competent. Fugiți și votați-l, doar are lecția învățată: știe de unde să ia, unde să pună, cui să dea și cât să țină pentru el.

 • Doamna Cristiana ! De fiecare data cand dau cu ochii la asemenea comentarii o sa vi le fac cunoscute. Din nou individul de mai sus se semneaza cu numele meu. Verificati va rog adresa de unde a fost trimis comentariul. Desi nu are nimic cu mine imi foloseste numele ceea ce nu este corect. Nu inteleg ce aplicatie, filtru spam aveti , din moment ce oricine si oricand poate sa se semneze cum il taie capul. Ca si un fan si cititor constant al acestui minunat ziar va rog sa va aduceti imbunatatirile care se cuvin si sa eliminati totusi impostura care se cuibareste cu mare avant aici. Este o sugestie si ar fi pacat sa gazduiti comentarii care folosesc deschis si ilegal niste nume cunoscute. Este deja a patra insemnare de acest gen pe ziua de astazi.

  • bălane e o vorbă,, ce ție nu-ți place,altuia nu-i face”.cînd tu postezi cu pseudonime ca veveritz,bistrițeanu,ecologistul s.a.m.d. e bine cînd o face alcineva e bai.
   Eu am ales să fiu nea Ion,deși de multe ori postează și alții sub acest pseudonim și îmi umpu mie frigiderul,dar asta-i situația.
   PĂREREA MEA!

 • Multumesc mult pt. intelegere si imi cer scuze pt. deranj ! Multumesc TIMP ONLINE Multumesc CRISTIANA SABAU ! Seara buna !

  • Trebuie sa recunosc Balane ca deranjezi. Cu prezenta, cu atitudinea, cu actiunile! Si asa cum ti-ai luat-o azi o sa ti-o mai iei pana intr-o zi cand o sa se gaseasca unul sa ti-o dea peste bot asa de o sa-l ti minte si o sa inveti sa-ti vezi de lungul nasului! Si crede-ma ziua aia nu-i departe!

 • NEA ION . atata timp cat ma jignesti fara acoperire, cercetare si sa cunosti bine cazul in speta desris de mine, nu sunt de acord cu tine si reactionez asa cum simt. Numai cu casa mea care nu te priveste nu ai vazut dosare nu sti nimic, m-ai facut troaca de porci. Eu nu m-am legat o clipa din senin de viata dumitale ca nu ma intereseaza absolut deloc. Sunt virulent atunci cand imi aduci atingere nemeritata fara sa iti fi produs nici o paguba si te legi si de familia mea , mai ales de tatal meu un mare intelectual al acestui oras care nu ti-a facut tie si nimanui nici un rau nemeritat . Incearca numai o schimbare de atitudine si vei vedea reversul de la mine. Iti respect opniile cu o conditie . Nu te lega de mine fara un temei solid. O seara buna !

 • Rabinule esti un ciumat periculos. Locul tau nu este printre cititorii corecti care posteaza aici. Tu nu ai invatat lectia DEMOCRATIEI prin care fiecare are dreptul la opinie. Cu indivizi ca tine PSD-ul trebuie sa se scuture cat de repede . Tu nu aduci nici un avantaj partidului social ci din contra ai apucaturi de penal care se foloseste de amenintari. Locul tau este in Rusia, sau chiar mai rau in Afganistan pe la Statul Islamic. Esti un jalnic postac , intratabil .

 • Atat dumitale Nea ION cat si pseudonimul rabinul nu ati inteles din nou nimic ce s-a intamplat si ce am cerut doamnei Cristiana Sabau . Cititi si este ingrijorator pt. voi ca nu pricepeti ceea ce vedeti. Individul care s-a folosit de numele meu nu mi-a adus nici o jignire in plan personal, din contra a fost foarte civilizat si a scris la obiect despre un articol anume. Singurul lucru notabil si ilegal este ca s-a semnat cu numele meu, fara sa aiba vreo treaba anume cu mine.Este o mare diferenta intre silaghiciprian18@yahoo.com si voi.

 • Dejectiile vin tot de la vreo 10 postaci ciumati care aduc grave deservicii PSD-ului. Ei ar trebui calmati de conducerea acestui partid care daca doreste se poate si reforma. Sunt bine cunoscuti toti cei care au avut treaba cu tatal meu, cu casa si familia mea si au improscat si inventat povesti fix dupa model sovietic – bolsevic periculos. Sunt indivizi cu creierele spalate dintr-o epoca de trista amintire. Cum sa le raspunzi celor care dau cu laturi ? Sa le dau o floare nu merita, e pacat de floarea taiata !Dator nu raman atata timp cat nu am facut rau nimanui nici cat e negru sub unghie. Ca raspunzi si critici o functie politico- administrativa asta imi da dreptul statutul de cetatean contribuabil si este statuat in CONSTITUTIE .

  • Vai Balane ce victima ai ajuns! Tu micutul si nevinovatul nu jicnesti pe nimeni! Veveritz, ecologistul, bistritean sau alte pseudonime nu sunt opera ta! Sunt vorba fetitei unui prieten „alti copii din alte blocuri!”

 • Ai gresit profund . Bistritean si ecologistul nu le folosesc. Celelalte doua doar din cand in cand. Si gata le-am sters si ma voi semna suta la suta cu numele real. In definitiv nu am nimic de-ascuns.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS