Actualitate

Se pun grinzile transversale la Pasajul Decebal. Ce urmează

Lucrările la pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal au intrat în faza turnării grinzilor transversale, peste care se va pune placa, parte a viitorului sistem rutier.

”După ce s-a turnat radierul, acum se montează grinzile transversale peste pasaj. Ele sunt practic parte a viitorului sistem rutier. După ce aceste grinzi vor fi puse integral, se va turna placa de monolitizare, care trebuie să ajungă la maturitate, câteva zile vom aștepta pentru acest lucru, apoi va fi hidroizolată și va începe crearea sistemului rutier. Vor fi puse diferite sorturi, se vor face compactări și în final va fi realizat și covorul asfaltic. Lucrările merg bine și țin să felicit constructorul (n.r. – M.I.S. Grup) pentru modul în care în ultima perioadă s-a mobilizat, ne-am mobilizat practic cu toții, în așa fel încât să putem redeschide circulația cât mai curând”, a menționat primarul Ioan Turc.

El este optimist că termenul de redeschidere a circulației rutiere peste pasaj, înainte de Crăciun, va fi respectat: ”Cred că ne vom încadra în termen, cred că, așa cum am anunțat, înainte de Crăciun peste pasaj se va putea circula. Este un deziderat pe care toată comunitatea bistrițeană îl așteaptă, reluarea traficului în zona Decebal. Ulterior, se vor realiza și lucrările pentru ca pe axa nord-sud să se poată, de asemenea, circula. În prima fază se va circula pe axa est-vest, adică dinspre strada Năsăudului spre strada Gării și invers. Ulterior, se va circula și dinspre piață spre strada Ursului”.

În prima parte a anului viitor se vor face intervențiile în subteran. ”În primul semestru al anului viitor vom termina lucrările și în interiorul pasajului. Sunt lucrări complexe, care presupun realizarea unei infrastructuri ascunse, foarte multe cabluri cu diferite destinații. Pasajul va fi dotat cu patru lifturi, pe fiecare acces, care vor fi destinate în primul rând persoanelor cu dizabilități, dar nu numai, toți cei care vor utiliza pasajul vor putea să folosească viitoarele lifturi. Am solicitat modificarea proiectului, și nu a fost deloc ușor, a durat câteva luni, pentru a găsi soluțiile tehnice prin care să putem dota acest pasaj și cu scări rulante pe componenta de urcare. Cred că este foarte important acest lucru pentru că zona va fi intens circulată, foarte mulți oameni vor trece prin pasaj, ținând cont și de faptul că în proximitate urmează să construim o piață nouă, modernă”.

Pasajul pietonal subteran face parte din proiectul cu fonduri europene de reconfigurare a axei str. Gării – B-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, derulat de Primăria Bistrița.

10 comentarii

 • Ce nu a inteles primarul si cred ca atunci cand va intelge va fi prea tarziu , este faptul ca bistriteni nu au dorit constructia pasajului. Iar pentru a fi corecti, pasajul nu este pe fonduri europene, a fost dar le-am pierdut prin nefinalizarea la timp a lucrarii.
  Pasajul a fost un ,,ambit’ ” al dansului , iar acesta ii va purta numele peste decenii.
  Oricum pana il egaleaza pe precedentul primar ,mai este.
  Cretu ramand in istorie cu strutii, veveritele, voliere, merele si nu in ultimul rand cu partia de schi.

  55
  16
  • Mai bine isi facea statuie de aur cu calul între coapse pe Hala Decebal. Mai mare folos avea și costa mai puțin.

   13
   8
  • Ce nu ai inteles tu, desi ar fi trebuit, e ca tocmai de-aia se trage tare sa fie gata pasajul, ca sa nu se piarda sumele eligibile pe fonduri europene. Mai exista si fazare. A tot zis-o primarul in ultima vreme, dar tu se pare ca ai lipsit nemotivat de la lectie.
   Cat despre aberatia ca pasajul e ambtzul lui Turc, eu zic sa mai studiezi problema. Vei gasi pasajul in proiectele lasate cu lucrari neincepute de Cretzu, actualul primar a dat drumul la lucrari dupa ce a mai dres multe anomalii tehnice.

   3
   3
 • Multumesc domnule Primar pentru stirile primite de la dumneavoastra.
  Cred ca va iesi o treaba ca la un oras civilizat .
  Spor la toate.

  18
  65
  • Totusi, a vazut cineva cat de sus si cat de abrupte sunt bordurile pt a intra cu masinile in curti pe Bistricioarei, pe Dornei? Oamenii isi strica masinile, bai desteptilor! Asa le aveti si acasa la voi, sau voi stati in cotet??? Un lucru de calitate nu e in orasul asta…

   27
   7
 • Apropo de numele pasajului: actualul cât și fostul primar au contribuit la edificarea lui, deci cel mai potrivit nume ar fi pasajul TURCUL CREȚ, constructor „miss groapa” cu fonduri europene plătite până la urmă de bistrițeni!

  16
  5
 • CRIMA aveti dreptate dar pentru asta trebuie implicare.
  Unde sunt cetatenii de pe cele doua starazi ?
  De ce nu sesizeaza nimeni la Primarie serv. Tehnic si sa faca putin scandal ca numai asa merge.
  V-o spun eu asta din marea experienta pe care o am pe foarte multe spete.
  Cu statul si institutiile nu merge decat cu amenintari si gura mare.

  3
  11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS