Social

Se pune piatra de temelie a primului așezământ pentru orfani ce va fi construit de Biserică la Dorolea

IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, va pune, joi 24 septembrie, piatra de temelie a așezământului pentru copii orfani „Sfântul Siluan Athonitul”.

Acesta va fi construit în localitatea Dorolea, din comuna Livezile, și va fi administrat de Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rebra-Parva. Potrivit părintelui stareț, protosinghelul Chiril Zăgrean, finanțarea centrului social se va face din fondurile mănăstirii și din donații.

Aşezământul va găzdui 50 de copii și va fi compus din mai multe clădiri, printre care o biserică, un cabinet medical, ateliere de creație și altele.

Sfințirea pietrei de temelie, ce va avea loc după Sfânta Liturghie oficiată în ziua prăznuirii Sfântului Siluan Athonitul, va marca și primul hram al acestei unități.

Evenimentul va avea loc în aer liber, cu participarea credincioșilor, respectând normele sanitare împuse de Biserică și de autorități pentru evitarea răspândirii noului coronavirus.

”Mănăstirea ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavelˮ Rebra-Parva, prin părintele stareț, Protosinghelul Chiril Zăgrean, invită credincioșii joi, 24 septembrie 2020, la sărbătoarea primului hram al ,,Așezământului pentru copii orfaniˮ din localitatea Dorolea, comuna Livezile, județul Bistrița-Năsăud, al cărui ocrotitor, prăznuit la aceasta dată, este Sfântul Siluan Athonitul. Sfânta Liturghie va fi oficiată în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, cu începere de la ora 10. La finalul Sfintei Liturghii va fi pusă piatra de temelie la biserica din incinta așezământului. Alăturăm acestei invitații o imagine de ansamblu din cadrul proiectului elaborat pentru construirea acestui complex dedicat copiilor orfani. Vă așteptăm cu drag pe toți credincioșii. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a anunțat preotul Emanuel Vidican, purtător de cuvânt al Protopopiatului Ortodox Bistrița.

1 comentariu

  • Nu se putea să nu vină Aghiuța să mai facă un pic de campanie electorală pentru Alianța pentru Dragnea și în ultima zi de campanie. Îl așteptăm la Bistrița și în ziua votului. Să înfigă lopata în țărână și să inaugureze simbolic construirea viitoarei autostrazi spre Suceava lui Pimen.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.