Contractul pentru extinderea Spitalului Județean de Urgență Bistrița prin construirea unei noi aripi, reabilitarea energetică a întregii clădiri și realizarea unei fațade ventilate pentru creșterea siguranței la foc, precum și dotarea spitalului cu echipamente, printr-un proiect cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se semnează vineri 17 martie, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.
”Mai este o zi până la semnarea celui mai mare și important proiect din domeniul medical din județul Bistrița-Năsăud, extinderea pavilionului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prin construirea unui corp de clădire nou, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă. De la modernizarea continuă a sistemului de sănătate din județul Bistrița-Năsăud, începută în 2012, la construirea unui corp nou mai este un singur pas. Vineri 17 martie, de la ora 14:00, semnăm contractul de începere a lucrărilor, la UMFST Târgu Mureș, și ne asumăm finalizarea noii aripi a Spitalului Județean, pentru sănătate, pentru șansa la viață”, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.
Proiectul ”Spitalul Județean de Urgență Bistrița – extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi” are o valoare totală de 82.939.073,64 euro + TVA, din care 95% finanțare PNRR și 5% cofinanțare a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
Investiția vizează extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi, formată dintr-un corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă, realizarea unor lucrări de intervenție care duc la creșterea eficienței energetice a clădirilor existente (pavilionului), dotarea cu echipamente și cu aparatură medicală pentru infrastructura sanitară nouă și cea renovată, precum și digitalizarea spitalului.
În vara anului 2022 s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția unui corp de clădire nou cu patru etaje la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea nouă propusă. La parter va fi o parcare semiautomată cu 90 de locuri, la etajul întâi secția ORL, o structură de spitalizare de zi și un amfiteatru pentru cursuri, conferințe sau ședințe. La etajul doi vor fi compartimentul de Oftalmologie și secția de Cardiologie cu o sală de operații hibrid în care se va face cardiologie intervențională. La etajul trei vor fi patru noi săli de operații. La etajul 4 vor fi compartimentul de Gastroenterologie intervențională și Neurologia. Vor funcționa circa 210 paturi, iar fiecare salon va avea grup sanitar propriu. Pentru prima fază a proiectului (lucrări de relocare și demolare clădiri tehnice și administrative – centrală termică, stație producție oxigen medical, posturi de transformare, rezervă strategică de apă și stație de pompare, depozit temporar deșeuri medicale etc.), finanțarea de 5 milioane de euro a fost asigurată integral de Consiliul Județean.
De banii ăștia abia mai pot să cumpere încă 120 de ventilatoare COVID. Cu alea 12 pe care le-au cumpărat anul trecut bolnavii iată că Spitalul Județean va putea să asigure aer tuturor bolnavilor COVID. Astfel tratamentul pe bază de aerosoli: helicopter, heliport, postă pneumatică, ventilatoare, va fi complet.
Tot Dimexul, nu? Aia care au semnat pentru 50 semnează și pentru 82? Cetățeni de onoare… care știu ce să facă cu the banu! Să trăiască, la mulți ani! Vedeți cu pensiile speciale ce faceți că altfel rămâneți cu contractu’-n vârf de băț!
Probabil cel mai mare tun ce s-a dat in judet vreodată . Nu sunt doar ai nostrii singuri la felie, la așa cașcaval sigur dau târcoale toți
Mediul Privat poate sa construiască la jumătate de preț
https://romania.europalibera.org/amp/carmen-uscatu-oana-gheorghiu-despre-spitalul-construit-din-donatii-de-asociatia-daruieste-viata-pentru-copiii-bolnavi-de-cancer/32188690.html
Doamne ferește! Domnul Lazany nu face nimic singur acolo și de capul lui. Ca să fie foarte limpede. Împarte totul cu cei care l-au pus în ciorbă.