Actualitate

Ședință CL Bistrița în 28 noiembrie. Ce hotărâri se iau

Consiliul Local Bistriţa se întrunește în şedinţă ordinară luni 28 noiembrie, ora 15.00. Şedinţa va avea loc în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa și va putea fi urmărită în direct pe pagina de Facebook a municipalității.

Ordinea de zi cuprinde:

Aprobarea acordului de înfrăţire între Municipiul Bistriţa şi Municipiul Soroca, Raionul Soroca din Republica Moldova.

Aprobarea acordului de înfrăţire între Municipiul Bistriţa şi Municipiul Ungheni, Raionul Ungheni din Republica Moldova.

Aprobarea Planului Integrat de Acțiune Zero Carbon Bistrița, elaborat în cadrul proiectului ”Zero Carbon Cities”, finanțat prin programul european URBACT III.

Aprobarea alipirii a două imobile proprietate publică a Municipiului Bistriţa, situate în municipiul Bistrița, localitatea componentă Viișoara nr. 176, pentru realizarea unei investiții de uz și interes public local.

Aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unui teren în suprafață de 12 mp, proprietate publică a Municipiului Bistrița, situat în municipiul Bistrița, Bulevardul Independenţei, în vederea amplasării unui chioşc pentru comercializare produse de patiserie.

Modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 163/08.10.2018 pentru aprobarea Proiectului “Reabilitare și modernizare Colegiul Tehnic Grigore Moisil, corp A, B și C, Municipiul Bistrita” şi a cheltuielilor legate de proiect.

Aprobarea participării municipiului Bistriţa, în calitate de partener, la realizarea proiectului Energy Communities – Local Ownership of Power, acronim ”LOOP”, finanţat prin programul LIFE.

Definitivarea înscrierii imobilului-teren identificat în CF nr. 76906 Bistriţa, situat în extravilanul localității componente Sărata, în proprietatea Municipiului Bistriţa, domeniul public.

Atribuirea în folosință gratuită a spațiului situat în municipiul Bistrița, str. Nicolae Titulescu nr. 3, în favoarea Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România – Filiala Bistrița-Năsăud, cu destinația de sediu.

Aprobarea prelungirii duratei contractului de închiriere încheiat cu societatea New Age Advertising Agency SRL Craiova pentru utilizarea terenului situat în municipiul Bistrița, Calea Moldovei – zona Hotel Ozana, pe care este amplasat un panou publicitar.

Acceptarea ofertei de donaţie a doamnei Renner Mihaela Lenuța pentru imobilul-teren situat în intravilanul municipiului Bistriţa, strada Tabără, identificat în CF Bistrița nr. 91930, afectat de proiectul de amenajare a străzii.

Aprobarea dezlipirii imobilului proprietate publică a Municipiului Bistriţa, situat în strada Simpozionului nr. 2, identificat în CF Bistrița nr. 92084, în vederea realizării autobazei prevăzută în obiectivul de investiții ”Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă”.

Modificarea Organigramei și a Statului de funcții ale Unității de educație timpurie antepreșcolară “Creșa Bistrița“.

Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa, pe anul 2022.

Stabilirea componenței Grupului de Lucru Local pentru romii din municipiul Bistrița.

Aprobarea Organigramei, Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcţiei de Asistenţă Socială Bistriţa.

Aprobarea închirierii prin licitaţie publică a imobilului, construcții și teren, proprietate publică a municipiului Bistrița, situat în strada Albert Berger nr. 10, în vederea desfășurării activității de alimentație publică.

21 comentarii

 • Ca la noi la Bistrița ha ha În aceași ședință de Cl sunt două hotărâri care se bat cap în cap una cu zero carbon și cealaltă cu continuarea distrugeri Păduri Codrișor prin asfaltarea străzi Tabără. Unde mai este logica asta dacă a existat vreodată în prinărie ?

  42
  5
  • Parcă asta nu era de ajuns imbecili vor să facă parcare pe strada Tabără fix în mijlocul Pădurii Codrișor.

   42
   4
  • Sunt distruse toate locuri de parcare din Centru Vechi acolo unde este nevoie urgentă de parcări însă nu este nicio problemă vom parca în mijlocul Păduri Codrișor 😂😂😂😂😂

   43
   2
  • Păi ce îți trebuie locuri de parcare în Centru Vechi că nimeni nu mai are nici-un motiv să mai meargă în Centru Vechi ?!

   31
   2
  • În primul rând giboni necivilizați care locuiesc în centru vechi de la Șincai-Dorne pâna la str. Parcului inclusiv trebuie să-și parcheze automobilele în curți nu să și le lase pe stradă unde încurcă pe toată lumea că de aceea au porți și curți.

   32
   2
  • Toate mașinile de pe strada Vasile Alexandri sunt parcate pe stradă deși locuințele de acolo au curți unde își pot parca mașinile. Astfel în majoritatea timpului strada este blocată, asta este Civilizația de Bistrița trist foarte trist.

   30
   1
  • La fel este și pe strada Zorilor unde necivilizați își parchează rablele pe stradă, chiar mai nasol uni ghiolbani își parchează rablele în curba fără vizibilitate de la intersecția străzilor Zorilor cu Vasile Alexandri unde un accident este iminent.

   25
   1
  • Cei ce lucrează în Primărie inclusiv primarul trebuie să-și parcheze mașinile în curtea inerioară a Primăriei că de aceea are primăriei curte și să nu și le mai parcheze pe stațiul destinat BISTRIȚENILOR din fața Primăriei.

   32
 • toti trei sunteti niste analfabeti functionali care nu stiti proiectul padurii Codrisor si bateti de pomana din fleanca.Nimic din ce ziceti voi nu se sustine si nu se executa.

  3
  49
 • Voi participa la aceasta sedinta ca sa -i intreb pe consilieri si primar cum se gandesc dansii sa reduca la ZERO emisiile de carbon in Bistrita si sa vedem daca proiectul European URBACT III prevede reorganizarea spatiala a oraselor prin eliminarea arborilor si scoaterea florilor si a perimetrelor inierbate.

  3
  45
  • să nu uiți să întrebi de construirea de străzi și parcări și alte bazaconi în păduri + ocolul silvic Bistrița cât material lemnos a tăiat anul ăsta din pădurile din Bistrița + să nu uiți felicitări primarului și administatiei kk……

   45
   3
 • Chiar daca esti sisi la cap iti raspund ca lemnul taiat la ocolul silvic mun. se face prin marcaj si daca te crezi civic-a fa tu o cerere de cercetare la DNA sau Parchet.

  2
  36
  • Întrebarea pentru primar este simplă : De ce se permite tăierea pădurilor Bistrițenilor cu marcaj sau fără marcaj? Dar tu ecologist crescut pe trotuar în centru habar nu ai ce înseamnă ecologia așa că nu am nicio pretenție de la tine ! Scuză-mă că te-am solicitat să-i pui aceste întrebări de bun simț m-am adresat unei persoane total nepotrivite pentru ecologie !

   44
   2
 • Bălănelel tu spui că nu se vrea să se asfalteze strada Tabără și nu se vrea parcare în poieniță ? Hai plimbă veverița că nu te crede nimeni !

  36
  2
 • Ce nașpa este că în Piața Centrală nu este nici-un punct termic care să fie dărâmat astfel ar fi putut fi făcute locuri suficente de parcare.

  23
  3
 • La doi pasi de Piata Centrala se gaseste parcarea de pe str. Lupeni insa gibonii care vin la terase si la cumparaturi ar vrea sa intre pe Pietonal cu curu-n masina.
  Tot raul facut Bistritei este de la cetatenii acestui oras si apoi administratia.
  Vrem de toate fara sa renuntam la nici un centimetru de comoditate.
  Asa nu se poate trai fratilor !
  Degeaba ciorovaiti ca ramaneti tot asa in anonimat fara sa dati nimic la schimb.

  1
  36
  • Bălane iar vorbești aiurea în troleibus : Parcarea Lupeni este aiurea și acum este aproape goală fiindcă strada Lupeni este îngustă și mai tot timpul blocată de mașinile parcate pe ea de către primatele ce locuiesc în Centru, și acum este apoape goală dă-mi o adresă de email să-ți trimit o poză să vezi și tu asta! Atunci nu este mai simplu ca necivilizați din Primărie în frunte cu primarul să-și parcheze așa cum este firesc mașinile în curtea interioară a Primărie iar Parcarea din Piața Centrală să redevină Parcarea Bistrițenilor ?!

   29
  • Bălane ce fumezi ai luat și tu o doză de la băieți de pe str. Liviu Rebreanu? Nu mai vine nimeni la cumpărături în centru, GATA SA TERINAT tocmai fiindcă niște ignoranți ca tine distrug și vor să distrugă în continuare străzile și locurile de Parcare din Centru, mortu de la groapă nu se mai întoarce, așa că rămâneți voi sănătoși așa ca și prinarul doar cu bețivii sub fereastră.

   35
  • Ce aveți bă cu Centru Vechi ? Ce aveți bă cu noi ? Mai bem și noi o sticlă două doar nu bem din bani voștri ?

   25
 • Aseară am fost pe pietonal și iar m-am îmbătat, solicit primarului amenajarea urgentă a toaletelor publice din Piața Centrală ca-să nu mai vomit pe stradă.

  34
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS