Actualitate

Șef de district la un ocol silvic, reținut pentru instigare la delapidare

Trei bărbați sunt cercetați într-un dosar penal instrumentat de polițiștii de la Delicte Silvice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. Unul dintre aceștia a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la infracțiunea de delapidare, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 10 iulie, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au dispus reținerea pentru 24 de ore față de un bărbat de 50 de ani, din Cetate. Bărbatul este cercetat pentru instigare la delapidare, într-un dosar sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 10 iunie, bărbatul de 50 de ani, șef de district la un ocol silvic, l-ar fi instigat pe un pădurar din cadrul aceluiași ocol să își însușească cantitatea de 4,776 m.c. lemn rotund de esență gorun, aflată în gestiunea sa și apoi să i-o remită lui. Valoarea prejudiciului cauzat proprietarului fondului forestier este de 3.820,8 lei.

După însușirea materialului lemnos, șeful de district l-ar fi comercializat unei societăți de prelucrare a lemnului. Administratorul acestei societăți, un bărbat de 62 de ani din Bistrița, ar fi întocmit în fals documente de transport pentru a crea o aparență de legalitate privind proveniența materialului lemnos.

Bărbatul de 50 de ani a fost prezentat parchetului, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar polițiștii de la Delicte Silvice continuă cercetările pentru delapidare, instigare și complicitate la infracțiunea de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

2 comentarii

  • 4 mc…..3800 de lei!!:))) pe bune??? Mare constatare , “Tzetze”, bravo! Pe bargau si pe Ilve cand??? Mi-ar fi rusine cu asa cantitati!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.