Actualitate

Țintean, explicații pentru rezultatele ALDE și previziuni pentru prezidențiale. ”Mă voi bate la sânge!”

Ioan Țintean a vorbit despre cauzele care au dus la rezultatele slabe obținute de ALDE la alegerile europarlamentare și a făcut previziuni legate de alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

”Nimeni nu este de neînlocuit, am lucrat foarte bine cu colegii mei, s-a întâmplat această sincopă și sincer să fiu nu am crezut în viața mea că nu facem 5-6-8% la europarlamentare. M-am gândit că poate nu facem 10%, dar… M-am tulburat mai rău când am văzut sondajele de după alegeri, iar apărem cu 8%. Nu mai înțeleg nimic. Am 18 organizații locale care au luat sub 30 de voturi, asta spune tot. De ce? S-a dus valul, dar chiar așa nu am crezut. Cineva trebuie să își asume răspunderea. Au fost mai mulți factori care au dus la aceste rezultate slabe, printre care strategia promovată de ALDE. S-au făcut niște greșeli în strategia politică generală. Ne-am dat seama după, atunci am crezut că e cea mai bună, n-am sărit niciunul să zicem: domnule președinte, nu e bine. Toți am zis: așa e bine. Să contrazicem referendumul, să stăm alături de Dragnea deși îmi spunea toată lumea, îmi spuneau prietenii: De data asta nu te votez, fiindcă ești cu Dragnea. Eu mi-am pierdut prieteni, și sper să mi-i recâștig, din cauza politicii din ultimul timp”, a spus el.

Țintean a menționat că nu se poate plânge de parteneriatul ALDE – PSD în Bistrița-Năsăud:

”Le-am cerut la București: dacă stăm în alianță cu PSD atunci să facem protocol, să știu pentru ce stau. Mă umplu de… farmec, dar știu pentru ce, primarii mei fac protocol, știu că în Sânmihaiu de Câmpie am numai eu candidat și în Joseni numai ei, spre exemplu. Cu Radu Moldovan chiar nu am nicio problemă, așa parteneriat lung nu știu dacă mai este în vreun județ, din 2011 până acum. Nu ne-am certat, dacă au fost disensiuni am găsit o soluție de mijloc. Nici eu, nici el nu putem să ne plângem de parteneriatul nostru, PNL-PSD și apoi ALDE-PSD, dar politica e pe voturi”.

Ioan Țintean nu crede că președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu va fi candidatul alianței PSD-ALDE la alegerile prezidențiale.

”După părerea mea, nu. Nu cred că PSD nu își va pune propriul candidat. E un partid mare, hai să ne punem în locul lor. Eu cred că nu sunt de 19%, ci de mai mult și o să vedeți la alegerile locale. La Președinție trebuie să ai persoana potrivită și e greu de găsit. Dacă va candida pe partid singur, Călin Popescu Tăriceanu, nu cred că vom intra în turul 2. Dacă intră în turul 2, foarte multă lume se va coaliza împotriva lui Iohannis, prea mult ne-a necăjit. Eu clar voi vota cu Barna dacă nu intrăm în turul 2. Cumplit, da. Deci e complicat să intrăm în turul 2 dacă ne ducem singuri pe partid. Dacă se confirmă niște alianțe, chiar mărunte, atunci… Că în sondaje tot al doilea apare. Nu, nu se pune problema de alt candidat ALDE, în primul rând trebuie să îți poți sarsanaua de personalitate, iar personalitate nu poți deveni într-un an-doi, nici Iohannis nu a venit de pe drumuri, era de patru mandate primar, cu rezultate foarte bune. Tăriceanu este o personalitate importantă a politicii românești, un foarte abil politician. Din păcate, partidul nu e suficient de mare. Deși nu zice încă, eu cred că va candida, îl presează partidul. Are această obligație morală de a relegitimiza partidul, pe care el l-a înființat alături de un grup de oameni, între care am fost și eu, și trebuie să salvăm onoarea partidului. Dacă nu mai sunt președinte, asta nu înseamnă că nu mă voi bate la sânge la toamnă. Mă voi bate la sânge pentru fiecare vot al ALDE și al lui Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat Țintean, care și-a depus mandatul de președinte al organizației județene ALDE.

2 comentarii

  • Domnul Țintean a devenit istorie , iar când ești istorie te mai poți bate la sânge doar cu morile de vânt . Încă 1 an mai e activ , cu sinecura de la CJ , după aia n-o să mai auzim de el . Faptul că au trădat liberalismul și au bătut palma cu ciuma roșie pentru sinecuri i-a costat enorm . De anul viitor nu mai auzim de ALDE .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS