Miercuri, directorul general al DGFP Bistriţa-Năsăud Crin Pântea s-a aflat pe Valea Bârgăului unde s-a întâlnit cu primarii, viceprimarii, consilierii locali şi reprezentanţii fermierilor cărora le-a explicat că până în data de 25 mai a.c. fermierii sunt obligaţi să depună Declaraţia 221. În aceeaşi zi, directorii adjuncţi Marius Negrea şi Cristian Parasca au avut întâlniri similare la primării din zona Becleanului şi Năsăudului.
„Până miercurea viitoare vom trece prin fiecare primărie din judeţ, aşa cum am anunţat deja. Îi informăm pe fermieri despre obligaţia de a depune Declaraţia 221. Trebuie să depună acest formular toţi cei care realizează venituri din activităţi agricole. Cine nu depune declaraţia riscă amenzi de 500 de lei. Vrem ca oamenii să fie informaţi”, a declarat Crin Pântea.
Au obligaţia depunerii formularului 221 „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit” persoanele fizice care realizează, în mod individual, venituri din România, din activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, provenind din: cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea; creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.
Declaraţia se depune la organul fiscal competent, la următoarele termene: până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs, privind suprafaţa cultivată/cap de animal/familie de albine deţinută/deţinut la data declarării. În cazul contribuabililor/asocierilor fără personalitate juridică care depun cu întârziere declaraţia pentru anul în curs, după data de 25 mai, informaţiile cuprinse în declaraţie vizează suprafeţele cultivate/capetele de animale/familiile de albine deţinute la data de 25 mai; ori de câte ori contribuabilul constată erori în declaraţia depusă anterior, acesta completează şi depune o declaraţie rectificativă, situaţie în care se va înscrie „X” în căsuţa prevăzută în acest scop.
Atenţie! În cazul în care intervin modificări privind structura suprafeţelor destinate producţiei agricole vegetale sau numărul de capete de animale/familii de albine, declaraţia rectificativă se depune până la data de 25 mai a anului fiscal de raportare, iar informaţiile cuprinse în declaraţie vizează suprafeţele cultivate/capetele de animal/familiile de albine deţinute la data depunerii declaraţiei rectificative.
Modificarea structurii suprafeţelor destinate producţiei agricole vegetale sau numărului de capete de animale/familii de albine, intervenite după data de 25 mai nu conduce la ajustarea normelor de venit, respectiv a venitului anual impozabil.
Da sa vada repede veniturile ca parca de vinde 2 saci de cartofi face evaziune fiscala sper sa intrebe si de cheltuieli care le au oameni si sa mai intrebe si ce caldura au suportat acestia la prasit in timp ce altii stau la terase si beau bere…(nu-i condam de loc e viata lor )…sa va fie RUSINE MARE DE TOT