Economie

Șeful CJ: Bistrița-Năsăud, pe locul 1 la absorbția fondurilor europene

Județul Bistrița-Năsăud ocupă primul loc la nivel național în ceea ce privește rata de absorbție a fondurilor europene în perioada 2014-2023, spune președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Conform statisticii prezentate, suma se ridică la 131,3 milioane euro.

”Acest loc fruntaș reprezintă rezultatul unor proiecte utile, cu rost, care au dezvoltat și au schimbat în bine județul.

Mulțumesc echipei mele de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru munca depusă, primarilor și tuturor celor care pun umărul la dezvoltarea județului nostru”, a menționat președintele CJ.

Miercuri au avut loc lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, în cadrul căreia au fost dezbătute oportunitățile și provocările administrațiilor locale, precum și stadiul accesării de către județe a fondurilor guvernamentale și europene.

12 comentarii

 • Da da, avem cele mai mari salarii din România, autostrăzi, centura care ocolește orașul, aeroport, educația și sănătatea (vin oameni de la Cluj și Mureș la noi) pe primul loc în țară, nu mai găsești o stradă neasfaltată, ce mai o placere să trăiești în județul Bistrița-Năsăud!
  Vai, bieții politicieni ce-și mai tocesc coatele să acceseze fonduri europene să trăim noi bine!

  72
  10
  • Saracul Lazar si bogatul in haine de purpura… hai raducule ca ti-a ajuns 3 mandate… acum vrem si altceva ca ne-am saturat. Drumuri noi n-ati facut doar ati astupat pe cele vechi facute de altii.

 • „proiecte utile, cu rost, care au dezvoltat și au schimbat în bine județul”.

  Mai degraba proiecte inutile, cu valoare economica adaugata minima. Astept sa ma contraziceti cu cifre, sa vad exact cu cat a crescut contributia la economia tarii, raportat la investitie, a tuturor satelor si comunelor unde ati investit sute de milioane de euro din fonduri europene si fonduri proprii.

  Am mai spus-o si o repet : zero parcuri industriale, zero investitori atrasi, zero centuri ocolitoare, zero parteneriate noi cu UTCN si UBB, zero parteneriate cu firme din judet pentru invatamant dual, niciun complex de natatie, niciun parc sportiv precum cele din Cluj, etc.

  Ati ratat impreuna cu primaria o sansa unica de a creea un campus universitar pe toata suprafata unde s-a construit hypermarket-ul Lidl pe Andrei Muresanu.

  Ati avut si proiecte reusite, dar prea putin raportat la directia necesara de dezvoltare a judetului.

  77
  5
 • De absorbit, vă credem că ați absorbit (nu însă și absolvit !). Dar unde-i rezultatul pentru cetățean ? înafară de plata unor datorii , lăsate nepoților ? Nu trăim mai bine ca acum 10-20 de ani ! Ați făcut drumuri fără număr – ce încep să cedeze – doar pentru că acolo ce trebuie se vede, ce nu trebuie să se vadă nu se vede. Și acuma ne îmbătați cu mărețele realizări ? S-a deșteptat lumea, nu mai poate fi prostită cu vorbe. Cel puțin o parte.

  62
  5
 • Ați deslușit perfect marasmul în care ne adâncim!
  Aș vrea să cred ca partea celor care s-au deșteptat este atât de mare dacă câteva sute de persoane vă vor da dreptate!

  28
  3
 • Multumim din inima partidului, personal iubitului nostru conducator, preastimatul si providentialul domn Radu Moldovan!

  40
  8
 • N-au nicio treabă primarii cu absorbția CJ-ului. Dar așa e textul președintelui cu „colegii și primarii”. Dincolo de credința lui că tara se conduce de la nivel comuna, de la bufetul comunal e și un tic verbal. Toate proiectele sunt aferente perioadei trecute de programare 2014-2020 a cărei execuție s-a finalizat de abia la sfârșitul lui 2023. Regula n+3.
  Proiectele de care se face vorbire au fost întocmite de aparatul propriu al CJ după cum se lăudat preamăritul în perioada 2016-2018. La finele lui 2018 deja erau absorbiți deja 60 de milioane Euro, aproape jumătate din suma.
  De bine ce a mers treaba, în 2019 Direcția de Dezvoltare a CJ a fost desființată. Treaba mergea în continuare prea bine. În consecință, în 2020, după alegeri a fost desființat și Serviciul fonduri europene dezvoltare promovare care gestiona proiectele. Au mai trecut apoi 4 ani cu frâna trasă. Trai pe vătrai! Președintele CJ și vicepreședinții încasează 50% plus la indemnizație pentru proiectele în desfășurare așa că au fost întinse până la finele lui 2023. Nu avea niciun sens să se finalizeze mai repede.
  Proiecte după 2020? Nimic. Niciun proiect major de investiții în infrastructura județului nu a mai fost câștigat de CJ. Au trecut 4 ani din perioada actuală de programare mai bine de jumătate din cei 7 și, nimic, nimic. Practic în tot mandatul 2020-2024 al președintelui CJ s-a lucrat doar la proiectele perioadei precedente cu întârzieri și beneficii maxime pentru toți cei aflați în treabă. Executanți: firme una și una conduse toate de cetateni de onoare ai judetului. Lor trebui sa le aduca laude. Cum au reusit ei sa sara la licitatii de pe locul 4-5 pe primul loc, cum au reusit să suplimenteze valoarea contractelor cu 30-40%, cum au reusit să iasa din toate termenele si cu toate astea toata lumea să fie pe deplin multumită! Așa ceva! Desigur, totul legal! Cu adevarat remarcabil!
  Echipa CJBN nu mai scrie niciun proiect că nu e rentabil. Se încheie doar contracte pentru scris proiecte cu firmele de casă că toată lumea iese mai bine la de 6 ori prețul. Important e să apărem în poze de cât mai multe ori că e campania electorală pe noi și publicul și așa nu pricepe. Totul pentru cetățeni!
  Îndată vor apărea și banerele și panourile uriașe de precampanie de la sponsorii cu dare de mână. În precampanie nimeni nu întreabă de unde sunt banii.

  49
  5
  • Esti de belea cumetre-))))
   Sunt sigur ca ai dreptate. Ia da fuguta matale la DNA si fa o marturisire completa.
   Oricum uitandu-ma la poza aia, bag de seama ca lipsesc unii presedinti de CJ(unii pe la puscarie, unii pe goana, unii sub control judiciar)
   Presimt ca urmeaza si altii……
   Succes mai draga!

   25
   3
 • Stima și aprecierea pentru ”o samă de oameni” mi-a crescut, citindu-le postarea. Nasc și aici oameni care gândesc. Când sunt lăsați să o facă. Dar culmea, lumea începe să se teamă să vorbească ceea ce gândește. Oare Virtus Comunistus Redivivus ?

  23
  4
 • Faceti o poza si la intrarea in judet cu judetul Cluj in dealul Habadocului unde se intersecteaza drumurile judetene din Cluj cu cele din bistrita nasaud,172A;172I, daca vreti sa priviti realitatea si diferenta intre cele 2 judete.Dati dovada domnule radu moldovan de curaj daca nu va e rusine.

  31
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS