Actualitate

Șeful CJ către ministrul Sănătății: Vă provoc să mâncați zilnic de 10 lei

Într-o scrisoare deschisă adresată noului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, îi transmite că pacienții din spitale se hrănesc cu mâncare, nu cu vorbe:

”Stimată doamnă ministru al Sănătații, Ioana Mihăilă, știm că sunteți la început de drum, dar dați mâncare în spitale! Predecesorul dumneavoastră, Vlad Voiculescu, a promis majorarea alocației de hrană de la 10 la 16 lei, dar în drumul de la vorbă la faptă ne-am ales cu DOAR 1 leu în plus. O promisiune de 1 leu, într-o perioadă în care toți am realizat că cea mai scumpă e sănătatea.

Vi se pare normal, doamna ministru, ca acum când pacienții au nevoie de o nutriție și mai bogată, să fie alimentați cu minciuni și tratați cu nepăsare de însuși ministrul Sănătății? Vă cerem ca măcar dumneavoastră, ca om ce a lucrat într-un spital, ce știe ce este acolo în aceste momente, să nu vă mai bateți joc de pacienți. Majorarea normei de hrană în spitale, alături de sprijinirea celor internați și a cadrelor medicale nici nu trebuiau cerute, trebuiau să vină de la Ministerul Sănătății ca o normalitate.

Însă, dacă nu reveniți asupra deciziei și tot nu conștientizați importanța acestui lucru, cu toate că avem un buget vlăguit, incomparabil cu cel din 2019, împreună cu colegii mei de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, ne vedem nevoiți, ca la rectificarea bugetară din iulie, să facem noi acest lucru. Pentru că noi nu acceptăm ca pacienții de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița să fie ținta nepăsării voastre de 1 leu.

Totuși, până creșteți norma de hrană în spitale, vă provoc, doamna ministru, să mâncați zilnic de 10 lei. Toate mesele, nu doar micul dejun.

Dacă și majorarea normei de hrană pentru pacienți a ajuns să fie cerută, cum să ne așteptăm la gestionarea cu profesionalism a situației de criză în care este sistemul medical în această perioadă? Pacienții se hrănesc cu mâncare, nu cu vorbe! Fiți OM, doamna ministru al Sănătății”.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/314639253366140

16 comentarii

  • Când ați fost la guvernare de ce nu a-ți lansat provocarea ?
   Nu era criză și eram pe creștere economică. Pentru că v-a interesat doar #burghezia bugetară și pușcăriași !

  • Bai nelu de ce nu taci. Nu au facut ca a fost bacsisul prea mare al chelnerului. De aia. Daca dadeau prea mult de unde mai fura dragnea si acolitii? Nu te intrebi. Chelnerul cu alba neagra da din gura sa nu adoarma .

 • BRAVOOOOO, dle Presedinte RADU MOLDOVAN !!!
  Chiar va pasa de locuitorii judetului Bistrita Nasaud.
  FELICITARI!!! Puneti punctul pe I si nu-i lasati pe parlamentari doar sa promita!!!
  ASA DAAAAAAAAA!!!

  • DMB, aveti perfecta dreptate!
   PRESEDINTELE RADU MOLDOVAN este un bun gospodar dar si un OM preocupat de conjudeteni!
   BRAVOOO, dle PRESEDINTE

 • DMB, aveti perfecta dreptate!
  PRESEDINTELE RADU MOLDOVAN este un bun gospodar dar si un OM preocupat de conjudeteni!
  BRAVOOO, dle PRESEDINTE

 • Hotărârea de Guvern din 21 aprilie 2021 stabileste ca începând cu luna mai 2021, alocația de hrană pentru pacienții din unitățile sanitare se va actualiza cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%. De asemenea, spitalele care au și alte resurse bugetare în afară de fondurile CNAS și de la bugetul de stat pot crește alocația și mai mult. Este si cazul spitalelor judetene care fiind in administrarea consiliilor judetene pot aloca resurse suplimentare pentru îmbunătătirea alimentatiei pacientilor. In acest sens, Hotărârea de Guvern a reglementat ca în unitățile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce priveşte norma de hrană.

 • Parca esti Ceausescu,de treizeci de ani nu ati facut altceva decat sa dati o suta in plus la salarii si pensii,tradusa in inflatie si saracie.Amu aveti bani cacalau(ingropati) si va trebuie drumuri , conditii bune( concedii in strainatate,papa bun in separeul de VIP la spital,etc) , ca de,voi sunteti ciuma rosie !!

 • Păi sinistrul sănătații poate sa manânce la bufetul parlamentului cu 10 lei un meniu din care s-ar sătura un sat întreg din Africa !!! 10 lei e huzur săracilor!

 • Dar pana acuma ? Dna Ministru Pintea ? ce a facut? S_a solicitat o crestere ???
  Totul….mi se pare o manipulare……in fine…..

 • Cu siguranța șeful CJ putea să facă mai mult decât să trimită o scrisoare. În Vaslui, Hunedoara, Maramureș, Teleorman, Galați consilierii județeni au adoptat încă de anul trecut Hotărâri prin care alocația de hrană pentru pacienții din Spitalele Județene din subordinea lor a fost mărită cu 50% și chiar mai mult. E drept, spitalele lor nu au heliport și bugetele lor nu vor trebui să suporte plata salariilor angajaților unui serviciu inutil.
  Era limpede încă din 2019, de la vizita la Bistrița a ministrei Sorina Pintea că de 10 lei nu se mai putea mânca decât la cantina Parlamentului. Și la momentul respectiv i se putea cere doamnei ministru să fie OM, prin viu grai.
  https://timponline.ro/investitiile-continua-la-sju-bistrita-ce-promisiune-a-facut-ministrul-sorina-pintea/
  E doar o chestiune de stabilire a priorităților și e la îndemâna consilierilor județeni să rezolve problema pacienților. Chiar și consilierii liberali, din opoziție, ar putea să vină cu o propunere în acest sens pe modelul celei făcute tot anul trecut de colegii lor de la Neamț. E greu de crezut că după atâta retorică pe această temă s-ar mai putea opune cineva.

 • Solutia pe scurt: Admite acţiunea civilă formualtă de reclamantul M.B. împotriva pârâtului S.J.U.B-N. şi-n consecinţă: – constată nulitatea deciziei nr. 1262/09.11.2020 prin care s-a aplicat reclamantului sancţiunea disciplinară AVERTISMENT SCRIS. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 1500 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comuncare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Pronunţată în şedinţa publică din 26 aprilie 2021.
  Deci spitalul pierde un proces de sancționare a unui cadru medical pe motiv că nu a știut cum să- i întocmească decizia de sancționare și îi mai și plătește 1500 lei cheltuieli. Din banii aștia suplimentați o zi mâncarea la toți bolnavii, de Paște.

 • Mi se pare o nerușinare din partea lui Radu Moldovan să facă o astfel de propunere,
  dar eu propun să mănânce dumnealui de 10 lei împreuna cu familia, pe zi,
  așa cum procedează foarte mulți cetățeni, măcar un an.
  Apoi să vedem ce va mai propune.

 • 4. În Revista Kamikaze online apare următorul anunț: “România va expulza un diplomat rus acuzat de spionaj! Alegeți unul din această imagine!” Bistrițenii au de ales între Vasile Dâncu și Radu Moldovan.

 • Cocioaba aia pentru care ai trudit, dacă o vinzi, poți plăti norma de hrană la bolnavi pe câțiva ani! Și dacă mai adaugi și mărunțișul care l-ai dat ciumei roșii, se adună suficienți bani să aibă amărâții din spital vreo zece ani buni ce mânca!
  Nu te temi că te trăznește Dunmezău intr-o zi senină ?!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.