Actualitate

Șeful CJ: O să-mi fac de lucru prin cluburi noaptea. Nu mai merge și așa

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat că nimeni nu mai poate risca viața oamenilor și că fiecare bar și club va fi verificat. Localurile care nu respectă 100% prevederile legale vor fi închise, a adăugat el.

O să-i solicit domnului primar Crețu ca el împreună cu Poliția Locală să ia toate măsurile. Cel mai important în autorizarea unor astfel de localuri este primarul, care dă un acord de funcționare care stă la baza autorizației de funcționare. Mie mi-a fost sesizat că sâmbătă seara în clubul AnyTime, care are probleme mai mari decât clubul acela din București, a fost full la o petrecere de Halloween. Nu ai voie să funcționezi decât dacă localul poate fi evacuat în timp util. Dacă nu se poate, faci în altă parte local, asta este. Domnul primar Crețu să trimită Poliția Locală, că ea are atribuții de verificare a autorizațiilor, dacă sunt îndeplinite condițiile. O să vorbesc și cu domnul prefect, care este președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Îmi doresc foarte mult să învățăm ceva din această tragedie. Trebuie să înțelegem că nu mai merge și așa. Din păcate, societatea asta a funcționat 25 de ani cu ”Lasă că e bine și așa”. Trebuie măsuri drastice. Îndeplinești condițiile? Nu? Încuie ușa. Un cetățean care se duce să se distreze nu are nicio vină că unul e nenorocit și nu respectă tot ce înseamnă prevedere legală și se întâmplă catastrofe. Bine că nu s-a întâmplat așa ceva aici. Așa cum am insistat la Colibița și mi-am făcut o groază de prieteni, cu ghilimele, care nu se mai dau cu bărci de sute de cai putere pe lac, voi insista cu toată antipatia pe care o să mi-o atrag de la acești oameni să se verifice tot. Respecți 100% regulile, funcționezi. Nu, deschidem atunci când le îndeplinești. Eu am o anumită vârstă și nu am mai fost prin cluburi, dar după ce își fac colegii treaba vă spun că o să-mi fac de lucru prin cluburi noaptea, să mă duc să mă plimb. Chiar nu e glumă. Nu mai putem să riscăm viața oamenilor. Cred că de la cutremurul din 1977 n-a mai fost o asemenea ”minune”. Dacă nu învățăm nimic din lucrurile astea, înseamnă că suntem niște nenorociți”Emil Radu Moldovan


32 de persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu izbucnit în clubul Colectiv din București. Alte 136 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 57 sunt în stare critică şi gravă. Zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie au fost declarate zile de doliu național pe teritoriul României.

Guvernul va discuta în şedinţa de marţi modificarea legislaţiei astfel încât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să poată dispune închiderea unor cluburi, baruri sau restaurante care nu respectă normele de siguranţă şi va putea dispune amenzi de la 50.000 la 100.000 lei. De asemenea, se caută formule pentru a elimina din legislaţia în vigoare posibilitatea acordării autorizaţiilor de funcţionare în baza unor declaraţii pe proprie răspundere.

13 comentarii

 • Pai din cauza voastra s-a ajuns aici, pentru ca in loc sa dati legi si cei abilitati sa verifice respectarea lor, ati furat tara… ati taiat panglici in campanii electorale chiar daca lucrarile nu erau finalizate si receptionate… iar poporul a invatat de la voi tot ce-i mai rău.
  Problema e ca n-ati invatat nimic in 25 de ani, deci sunteti niste …

 • Asta-i treaba prefectului, cu instituţiile deconcentrate pe care le „conduce”. Să nu confundăm marfa cu ambalajul, ca Buşui , (stiţi voi cine-o fost ala ?) Dar la război ca la razboi, după el multi viteji s-arata, daca iese ceva capital .
  Dar, dacă iese ceva bun, să vedem !

 • Chelnerul se crede si seful localurilor de noapte. Poate te trezesti chelnere cu niste bodyguarzi pe tine sa-ti traga si niste picioare in c… Tu te crezi Alba ca Zapada imaculata , corect , cinstit care respecti toate legile ? De aia ai pretenti si de la altii sa fie pe lege ? Esti un combinator … implicat in toate matrapazlacurile cu bani publici . Are DNA -ul ac pentru cojocul tau , nu-ti bate capul ala s.. .

 • OOoooOo, don Radu. Pai dupa ce s-a inchis bordelu de la Dumitra unde matale erai „cap de afis”, iti vine tie mareata idee sa mergi in barurile bistritene sa le verifici? Pot de pe acum sa iti dau vreo 3 nume de bodegi care nu o sa fie verificate de domnia voastra pentru simplu motiv ca sunt sponsori ai PSD?
  Chelnerul bacsis viseaza!

 • Buna decizie a luat domnul presedinte.
  Propun ca dupa aceea sa ia institutiile bugetare la rand si sa mai elibereze jumatate din aia care se calca in picioare si stau degeaba.
  sic!

 • Stimate d-le președinte,
  Va rog să-i cereti d-lui primar și o copie după autorizația ISU pentru cortul din Piața Centrală. Dar acolo mergeți dvs. personal, să nu meargă Poliția Locală pentru că nu vor cuteza să-și amendeze șeful!

 • Du-te in control si la Odorhei sa vezi cum au sifonat banii publici cu
  sarpanta si termopanele de la scoala,cum fac cumparaturi pt. scoala
  si primarie de la magazinul directorului scolii si lista mai poate continua.
  La primaria Lunca Ilvei a fost un caz similar si ai vazut bine cat tam-tam s-a
  facut pe aceasta tema. Cat timp te insotesti dragul meu Radu de astfel de
  oameni,nu ai cum sa ne vorbesti de corectitudine.
  Spune cu cine te insotesti,
  ca sa-ti spun cine esti!

 • Cum isi permite o administratie sa blocheze o intreaga PIATA CENTRALA cu doua tronsoane auto blocate de BINA de spectacole si IURTA de INCULTURA. Sa vedem au primit autorizatie de la POMPIERI ? Daca se declanseaza un incendiu la imobilele din zona cum trec masinile de aceste obstacole care stau acolo de ani de zile. Cred ca a venit timpul sa privim cu seriozitate toate aceste aspecte, si administratia sa fie tratata de institutiile de ordine si paza exact ca orice persoana fizica din acest oras. Gata cu pilele si plecaciunile in fata edililor.

 • Pai da , sunteti niste nenorociti !
  Nu din partidul dl-lui prefect a fost „la butoane” aproape majoritatea timpului din ce scursi de la revolutie ? (nu ca de la alte partide ar fii mai breji , toti sunt o apa si un pamant )
  De ce nu ati facut nimic tot acest timp ?
  Faceti putina valva o saptamana-doua si dupa aia faceti uitate aceste probleme ca doar buzunarele nu pot sa stea goale . . .

  Nici usturoi nu a mancat . . .

 • In spatele fiecarui club sunt oameni din politica si politie. Cine sa-i amendeze pe astia?
  In fiecare club gasesti tineri de 16 ani cu tigara si shotul in mana. In unele se consuma si chestii mai tari. Si politia ce face? Ar trebui inchise toate, apoi deschise numai cele care reespecta legea… Vise…
  Asa a fost si pe vremea PDL-ului, asa ca nu trebuie acuzati numai cei care conduc judetul acuma…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS