Actualitate

Șeful CJ Radu Moldovan: Toate drumurile în lucru, gata anul acesta

Modernizarea DJ 162 Silivașu de Câmpie (DN 16) – Șopteriu, în lungime de 6 km, a ajuns la final, lucrările fiind recepționate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Valoarea investiției este de 19.676.413,19 lei (aproximativ 4 milioane euro), din creditul luat de Consiliul Județean în urmă cu doi ani.

Lucrările, începute în iulie 2021 și realizate de Far Foundation, au constat în: amenajarea terenului, execuția terasamentelor, lucrări de consolidare (fundație adâncită de parapet, șanț ranfort din beton, zid de sprijin), lucrări de colectare și evacuare ape de suprafață și de infiltrație (șanțuri din beton, drenuri, cămine vizitare dren, podețe), amenajarea acceselor la proprietăți, amenajarea drumurilor laterale, lucrări de siguranță rutieră (parapet metalic, marcaje, indicatoare rutiere, borne kilometrice), două poduri (un pod nou și un pod reabilitat).

”Este o investiție foarte importantă pentru zona de câmpie a județului. Înainte, pe alocuri, era un drum de căruțe, erau multe alunecări de teren, drum îngustat, de piatră. Acum este un drum modern, care oferă toate facilitățile. Îmi doresc ca această nouă conexiune, cu DN 16, pe lângă creșterea calității transportului elevilor din comunele Silivașu de Câmpie și Urmeniș, să contribuie și la dezvoltarea acestei zone”, a declarat președintele CJ Radu Moldovan.

Șeful CJ a precizat că licitația pentru modernizarea DJ 154 limită de județ Mureș – Sărata – DN 17 (34,7 km), investiție de 140 de milioane lei prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, este aproape finalizată.

În ceea ce privește modernizarea prin PNDL a DJ 172A Beclean – Nușeni – Chiochiș (26 km), DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Visuia (10,1 km) și DJ 154 Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței (7,5 km), șeful CJ speră ca într-un termen cât mai scurt situația să fie deblocată, să se semneze actul adițional cu Ministerul Dezvoltării și imediat să se dea ordinul de începere a lucrărilor.

Totodată, lucrările pe DJ 173, pe tronsoanele Șieu – Posmuș – Teaca și Teaca – Ocnița, peste 25 km în total, vor fi gata în această toamnă, iar cele pe DJ 172G Sărățel (1 km) și DJ 173 C Buduș – Șieu sunt și ele foarte avansate.

”Până la sfârșitul anului vor fi finalizate toate lucrările aflate în derulare, inclusiv Bistrița – Tărpiu, Budacu de Sus – Șoimuș și Cușma – Satu Nou. Toate lucrările sunt în grafic, nu sunt probleme în a finaliza întreaga rețea de conexiune TEN-T finanțată prin acel contract de 105 milioane euro semnat în 2018 cu Ministerul Dezvoltării”, a spus președintele CJ.

El speră ca și modernizarea DJ 151, aflată în procedură de licitație, să aibă finanțare în această toamnă, prin noul POR, și să înceapă astfel lucrările și pe cel mai lung drum județean (77 km).

Radu Moldovan spune că apar alunecări de teren și ruperi de drumuri aproape peste tot, ”pe Budac inclusiv în zona municipiului, pe Strâmba, pe Drumul Blajului, pe Milaș, acesta este terenul în județul nostru, intervenim peste tot să facem reparațiile de rigoare”.

16 comentarii

 • Toate drumurile facuta pana anul asta au fisuri si probleme grave la alunecarile de teren. Vedeti Valea Budacului, drumul judetean, Colibita (drum Muresnii Bargului spre lac), spre Nasaud drumul are nevoie mare de o refacere a stratului de usura, in zona Zagra e dezastru la fel cu alunecarile de teren.
  De laude suntem satui domnule presedinte. Dar de calitate ducem lipsa.

  44
  17
  • E lasă că drumurile „făcută” de Turc al tău arată mai bine! Și la laude Turc e numărul unu !

   10
   5
  • @ orban, Turc după atâția ani nici stația de asfalt nu a fost în stare să o pună în funcțiune 😂. Atunci ce drumuri ar putea sã asfalteze săracu ?

   20
   3
  • @ orban 🤣 Care drumuri ale lui Turc că eu nuştiu ca Turc să fi fost capabil să facă vrun drum ?

   5
   2
 • Adaug la lista de mai sus :
  -drumul Bistrita-Sintereag ,varianta Blajeni tot cu alunecari de teren ,care nu sunt de data recenta
  -Beclean – Braniste ciuruit la propriu in cea mai mare parte si cu denivelarile de rigoare in apropierea treceri de cale ferata din Beclean

  39
  3
 • Dacă se vede bine, având măinile împreunate, se pare că suntem la un priveghi sau la ceva religios, nu se văd popii, mă rog…Poate se roagă să țină lucrarea, cine știe?Doamne ajută…

  30
  20
 • Întreb fiindcă nu cunosc acest proiect :
  Pe unde este drumul acesta Bistrița – Tărpiul care va fi terminat anul acesta ?
  De unde începe şi unde se termină ?

  18
  2
 • Domnule presedinte: daca dumneavoastra va afisati cu aceste drumuri in scop electoral va puneti titulatura de „drumarul necalificat al judetului” garantand in calitatea acestor drumuri facute pana acum foarte prost asa cum se vad ?????

  19
  25
 • Dacă te uiți atent in timpul lucrărilor la un drum, chiar dacă nu ești în domeniul, îți dai seama cât de prost pot lucra unele firme, dar cum totul este politic se fac lucrări pe repede înainte fără a verifica cineva cum sunt derulate. Iar am și eu o întrebare, drumul de la Bistrita la Năsăud, pe porțiunea Bistrita Dumitra, când o să fie rezolvat, s-au îl țineți pt următoarele alegeri.

  11
  9
 • Fiindcă se modernizeaxă Drumul spre Dumitra este obligatoriu realizarea sensurilor giratori de la intersecțile cu străzile Matei Corvin şi Gorunului.

  12
 • „Fără o Centură prin afara intravilanului, fără o Autostradă, fără un Aeroport, Bistrița rămâne un cătun nenorocit uitat de timp și de lume”. Noua centură a Bistriței pe lângă Budac este prima prioritate a Bistriței.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.