Actualitate

Şeful Poliţiei Locale Bistriţa, Florin Frandeş, bugetar cu vilă şi maşină de serviciu la poartă (FOTO)

Deşi şeful Poliţiei Locale Bistriţa, Florin Frandeş, este un simplu bugetar cu un salariu de 3355 de lei lunar, el locuieşte într-o ditamai casă nouă, construită în urmă cu patru ani. Potrivit unor fotografii transmise de un cititor, nu o dată a putut fi văzută maşina Poliţiei Locale parcată chiar neregulamentar în faţa casei sale.

Potrivit declaraţiei de avere, şeful Poliţiei Locale Bistriţa, Florin Frandeş, deţine, împreună cu soţia (foto), un teren de 500 de metri pătraţi cumpărat în 2008 şi o casă de 124 de metri pătraţi edificată în 2010, undeva pe Dealul Budacului, după cum ne-a informat un cititor care ne-a transmis şi mai multe fotografii făcute iarna trecută.

„O situaţie care m-a enervat teribil la momentul respectiv. Pe Dealul Budacului, am aflat ulterior că acolo stă (Florin Frandeş -n.r.), parcase  bine-mersi în curbă, pe contrasens. Era super greu să opreşti pe ghetuşul acela când îţi venea maşina din sens invers. Dar na, unii îşi permit”, ne-a scris sursa noastră.

Frandes parcare 5 Frandes parcare 4 Frandes parcare 3 Frandes parcare 2

Nu este prima oară când Florin Frandeş e prins pe picior greşit. În 2010, publicaţia Citynews.ro îl surprindea pe şeful Poliţiei Locale în timp ce folosea maşina de serviciu tot în folos personal.

Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare, Poliţia Locală a municipiului Bistriţa se subordonează Primarului municipiului Bistriţa, care, în această calitate, îndeplineşte următoarele atribuţii:

a) îndrumă, supraveghează, controlează şi analizează activitatea Poliţiei Locale ca instituţie publică de interes local;
b) propune consiliului local spre aprobare, în condiţiile legii, organigrama, numărul de personal şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Instituţiei publice „Politia Locală a municipiului Bistriţa”;
c) numeşte, sancţionează şi dispune suspendarea, modificarea şi încetarea raporturilor de serviciu şefului politiei locale si ale adjunctului acesteia;
d) asigură repartizarea spaţiilor necesare funcţionării Politiei locale a municipiului Bistriţa;
e) propune spre aprobare consiliului local bugetul Politiei Locale a municipiului Bistriţa;
f) informează, trimestrial şi ori de câte ori se solicită, consiliul local în legătură cu activitatea Politiei locale a municipiului Bistriţa;
g) dispune de îndată măsuri, conform competenţei, cu privire la situaţiile de fapt cu care este sesizat de Politia Locală a municipiului Bistriţa şi urmăreşte realizarea în practică a acestora;
h) organizează consultări cu membrii comunităţii locale şi cu organizaţii nonguvernamentale cu privire la priorităţile activităţii Poliţiei Locale a municipiului Bistriţa;
i) propune consiliului local adoptarea unor hotărâri prin care să prevină faptele care afectează climatul social;
j) analizează modul de cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul ordinii publice (poliţia, jandarmeria şi a altor structuri de pază);
k) primeşte sesizări din partea membrilor comunităţii locale, cu privire la deficienţele constatate în activitatea Poliţiei locale a municipiului Bistriţa.
l) supune spre aprobare autorităţii deliberative procedurile şi criteriile pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcţiei de şef al poliţiei locale;
m) împuterniceşte, prin dispoziţie, poliţiştii locali ca agenţi constatatori, în oricare dintre situaţiile în care această calitate îi este stabilită, prin acte normative, primarului.

Totodată, reamintim că, potrivit aceluiaşi regulament, art 31. „poliţistului local îi este interzis să exercite activităţi de natură să lezeze onoarea şi demnitatea poliţistului local sau a instituţiei din care face parte”.

Întreaga responsabilitate pentru toate abaterile şefului Poliţiei Locale Bistriţa o poartă aşadar primarul căruia îi cerem, din nou, să-l demită pe Florin Frandeş din funcţie şi să numească o persoană responsabilă şi competentă care să-şi facă datoria, nu să joace cărţi în locuri publice.

ACTUALIZARE Familia Frandeş ne-a informat că nu locuieşte pe Valea Budacului.

51 comentarii

 • Vă rog verificati sursele, inainte de a face publice niste informatii care n-au nici o treaba cu realitatea…va aberati maxim ca nu aveti subiecte…nu prea cunoaşteti harta Bistriţei…mai documentaţi puţin!

  • Adevarata stirea….pfff si mai are si sustinatori la prostii, pai daca seful e halal cum sunt angajatii .?! Mint, fura, jegmanesc. O sa se manance intre ei ca viermii.

 • Ce mai contează unde locuieşte? Are vilă? DA! Se plimbă în scop personal cu maşina de serviciu? DA! Joacă poker pe-nserat în timp ce maşinile fac raliu pe centru şi cerşetorii năvălesc peste oameni? DA. Se poartă ca un şef al Poliţiei Locale, cu demnitate? NU.
  Că stă pe Budacului, pe Jelnei, prin te miri ce altă zonă „de vacanţă” inventată în mandatul lui Vasile Moldovan ne interesează foarte puţin înspre deloc.

  1
  2
  • Cruce nu poker!!! Iar faptul ca scrieti fara a verifica sursele denota o totala lipsa de profesionalism!

  • Slavă Domnului că aţi găsim neprofesioniştii. Noi suntem. Vă îndemnăm, cu mult respect, să bateţi la poarta Poliţiei Locale. Acolo găsiţi cei mai profesionişti oameni dintre toţi posibili, competenţi, bine pregătiţi, dedicaţi, pasionaţi de munca lor în folosul cetăţeanului. Ce-ar fi să plecaţi repede că nu-i găsiţi decât preţ de câteva secunde prin birouri. Altfel sunt toţi pe teren, muncesc, nu au timp de pierdut.

  • Da unii din cadrul politiei locale sint adevarate caricaturi.Au fost observati in trafic la dirijarea circulatiei cind s-a asfaltat centura si in alte locuri dar sint PENIBILI.Vorbesc minute in sir la telefon. Si alte si alte minuni….

  • Cristiana Sabau, nu se poate sa ne scutesti, despre acest personaj s-a mai scris de atatea ori, deja suntem plictisiti. Mereu aceiasi tema: casa si masina de serviciu. Nici macar nu-i cinestie ce casa impozanta, am vazut altele mai sofisticate la oameni mai de rand decat el, si …masina de serviciu…daca nu-si poate permite omul masina personala….si sta la tara, la Unirea . Nu mai gasim un personaj despre care sa dezbatem….de diversificare, zic si eu…

  • “Degeaba se gândesc să ne anihileze public pe noi ca represalii pentru Gala Bute.
   Întîi că au încercat-o şi alţii vreme de douăzeci de ani şi în al doilea rând, problema lui Udrea nu mai e acum la noi, ci la DNA.
   Ei cred că, dacă noi tăcem, procurorii fie vor putea face blatul cu ei, fie vor putea fi timoraţi.
   Subiectul e atît de atent urmărit, încît şi dacă ar dispărea toată presa, tot ar veni o fată care vopseşte graffiti prin oraş şi ar întreba: „Ce se mai întâmplă cu Gala Bute?“.
   Musiu, prinde asta si citeste-o pe de-a-ntregul:
   catavencii.ro/cătălin-tolontan-e-deprimant-ca-preşedintele-să-lucreze-cu-interpretări-de-colţul-mesei/

 • Doar fiindca altii au gresit, nu ne da noua dreptul sa gresim. Sau, altfel spus, daca numiti pe altii neprofesionisti, ar trebui intai sa va asigurati ca prestati un act jurnalistic profesionist. Ori, in cazul de fata, ati gresit grav!

 • ….ca si constribuabil platesc impozite locale, taxe si accize pe care ASTIA, BUGETARII ii cheltuiesc cum vor ei si se duc acasa cu masinile de servici… SI EU CA SI PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, DIN BANII MEI NU POT CHELTUI PE COMBUSTIBIL …. (acelasi paradox este si la AQUABIS….poi astia maresc pretul apei pentru ca au cheltuilei cu masinile de servici cum vor muschii lor….)

  • Aici aveţi perfectă dreptate. Şi Aquabis are ditamai 4×4. Am văzut diverşi directori care o folosesc pentru mers la cumpărături la hipermarket.

  • Nu este singurul exemplu de folosire a mașinii de serviciu pentru plimbare cu familia, în interese personale (vezi la Agenția de Mediu de lîngă Metropolis).

  • Pare că-l plagiaţi pe Ioan Oltean care mă certa pe mine că „i l-am demis pe Botiş când alţii au furat mai mult”. Să vă amintesc, oare, câţi amărâţi au înfundat închisorile pentru că au furat un ou sau o plasă cu mere? Codul penal sancţionează fapta cu prioritate, nu valoarea bunului furat.

  • Daca nu ai antecedente penale, pentru un ou sau o plasa cu mere nu infunzi inchisoare…primesti cu suspendare–aplicarea legii penale mai favorabile–…

 • Fragmente din codul deontologic al jurnalistului:

  1.3. Jurnalistul este dator să exprime opinii pe o bază factuală. În relatarea faptelor şi a opiniilor, jurnalistul va acţiona cu bună credinţă.

  2.2.2. Jurnalistul va verifica informaţiile în mod rezonabil înainte de a le publica, şi va exprima opinii pe o bază factuală. Informaţiile vădit neadevărate sau cele despre care jurnalistul are motive temeinice să creadă că sunt false, nu vor fi publicate.

  Articolul dumneavoastra pica din start, deoarece contine informatii false si, pe deasupra, actionati si cu rea credinta.

 • Art 31. “poliţistului local îi este interzis să exercite activităţi de natură să lezeze onoarea şi demnitatea poliţistului local sau a instituţiei din care face parte”.
  Chiar insistaţi să public nenorocitele alea de poze?

  0
  1
  • e bine sa vedeti padurea din jurul nostru si sa nu va impiedicati vderea printre frunze….sau litere de lege, bugetarii sunt printre noi …sunt lenesi…multi si ne papa bugetul!

  • Un cuvânt dat unui om care m-a rugat să nu o fac. Era în anturajul respectiv, nu e bugetar, nu e şef de Poliţie. Pentru mine, cuvântul dat e mai important decât toate Dianele din lume.

 • Informatii-va daca „doar intamplator” primaria a construit din banii contraibuabililor un drum de acces la casa familiei Frandes din Unirea (drum ce trece pe la statia de betoane Record din Unirea si se continua paralel cu DN17). „Doar intamplator” responsabil de partea de constructii era in acea perioada (2008) domnul Rus, tatal actualei doamne Frandes. Oare nu era suficiente strazi de reabilitat in oras? „Intamplator”, la acea data, pe strada respectiva erau doar vreo 3-4 case. Pe toata lungimea de vreo 1,5 km a drumului. S-au bagat gredere, piatra etc.doar pt ca cei care cosntruiau casa sa poata beneficia de o infrastructura de calitate (sa nu-si strice masinile). Asta in timp ce multe alte strazi din oras sunt sparte de ani de zile. Interesant, nu? Banuiesc ca nu se va nega aceasta evidenta (in actele primariei).
  Prietenii stiu de ce!

  • Daca era tata in Primarie nu numai ca imi facea strada, da o si asfalta…Si nu numai ca o asfalta da imi facea si trotuar si ducea utilitatile pana in casa…Asa fix pix, strada exista cu mult inainte de 2008 (informati-va)…si in ziua de azi e neasfaltata iar in zona utilitatile ( in afara de curent) lipsesc cu desavarsire…Urata treaba, domnule Rus!

 • puteti sa acoperiti chipul acelui om pecare il aparati sau mai bine spus il onorati. dar pina nu vedem pe dl. politist acolo cu cartile in mana ………..putem sa dam din gura pina la 3 dimineata. sau altfel spus , este cuvintu dvs. impotriva cuvintului nostru. cine castiga ?? eu spun ca nimeni. asa ca hai faceti ce trebuie si sa vedem si noi. daca se poate cu adevarat. ca daca nu ………………..ptr. mine e subiect inchis.

 • articolul e bine scris si arata exact ce se intampla STIM TOTI CA II PLATIM DEGEABA PE POLITISTII LOCALI,,,,este o certitudine ca sunt doar pagube pe bugetullocal NU CONTRIBUIE LA NIMIC LA MERSUL BUN AL ORASULUI NOSTRU MAI DEGRABA LA INRAUTATIREA SITUATIEI,,,,ii gasiti zilnic in barurile de pe pietonal CE NU E CLAR,,,

 • Ati mentionat mai sus in comentarii ca stiti si de situatia altor institutii.N-am citit…Implicarea d-voastra in aceasta situatie, una de altfel concreta, reala si cu suficiente date, ar fi trebuit sa va faca sa vedeti si sa redati obiectiv si corect ceea ce s-a intamplat.Sunt suficienti oameni care pun pret pe ceea ce scrieti.Insa, inversunarea cu care ati scris aceste articole legate de Frandes si faptul ca de la o situatie concreta ati generalizat…pe mine una ma face sa ma indoiesc de profesionalismul pe care considerati ca-l detineti.Dar..fiecare padure cu uscaturile ei….Cu speranta ca pe viitor o sa citesc si articole de calitate…Va salut!

  • Adică să-mi încalc doar un pic din cuvântul dat, nu? Ca să ce? Ei ştiu foarte bine că i-am fotografiat. Eu ştiu, am şi pozele. Până la urmă, e o decizie pe care am luat-o şi punct.

 • Prea multa energie consumata pt un functionar amarat. Casa e luata cu bani multi din banca si saracul e dator vandut. Si daca a ales sa joace carti pe Pietonal nu inseamna ca e infractor. Sunt oameni cu functii mult mai mari care joaca poker pe bani de care ati putea scrie. Politia Locala e aceeasi si daca-l schimba pe Frandes pt ca nu sunt oameni si nimeni nu merge pe salariu de 700 de lei sa-si faca dusmani.

  • Aţi putea să mă scutiţi de basmul acesta cu „amărâţii”? În ultima vreme am vorbit cu nu ştiu câţi oameni de afaceri care caută să angajeze cu salarii bune, dar nu au pe cine. De ce nu se duc toţi „amărâţii” aceştia care se plâng de cât câştigă la stat să lucreze în privat? Oare pentru că în privat munceşti, nu te prefaci, iar după ce ai terminat cazi lat şi nu-ţi mai arde de poker? Sau pentru că nu te duci acasă cu maşina de serviciu şi trebuie să alimentezi cu banii tăi?

  • Aveti dreptate, doamnă Cristiana Sabău. Nu este același lucru să muncești la stat și să te faci că muncești și să muncești la privat. De multe ori funcționarii publici se plâng că au salarii mai mici, dar și munca este pe măsură.
   În ceea ce privește folosirea maşinilor de serviciu în folos personal, am mai spus, exemplele pot continua cu șefi de deconcentrate care folosesc mașina unității pe cheltuiala statului, adică pe banii noștri (ex: șeful de la agenția de mediu, eu l-am văzut frecvent nu numai în timpul programului cu un daster).

 • Eu cred că schimbul ăsta de „amabilități” produce trafic …
  Se pare că șefu Poliției are gărzi de corp mai ceva ca Witney Huston …
  Acuma vreau să intreb si eu ceva:
  1. Ce fapte a făcut acest Frandes, fapte reprobabile care au adus atingere la demnitatea polițistului??
  2. Are el posibilitatea ca legal să concedieze un subaltern pentru comportament necorespunzător??

 • cu toata stima dna. Cristiana , dar atunci mai bine nu ne spuneati nimic si cu asta basta. cred ca aveti onoare , dar……….! asta e. nu mai spun nimic.

 • Cristiana ceea ce faci in ultimele doua zile se numeste linsaj mediatic, nicidecum presa. Sintetizezi ca Gadea, emiti judecatile, lansezi acuzele, apoi cand cineva te contesta, ori ii ceri dovezi, ori ii comunici transant ca nu conteaza, poate esti jurnalistul bunei guvernari, dar nu mai esti jurnalistul bunului simt.
  Daca Frandes avea atata spate/pile cate ii pui tu in carca, nu te apucai sa scrii despre el.

  • Dacă Frandeş nu avea pile, azi aveam alt şef al Poliţiei Locale, dar nu avem. La noi, unii, chiar dacă nu au nimic în comun cu profesia lor, cu atât mai puţin cu managementul instituţional, sunt tot şefi. Noi, din cauza bunului simţ generalizat, nu-i deranjăm în veci amin. Ba, mai mult, îi şi compătimim: „Săracii, au rate la bancă!” Dra cine i-a pus să-şi ridice vile?

  • Cu toata stima, doamna Cristiana, cred ca sunteti cel putin tendentioasa cand spuneti ca nu trebuia sa-si construiasca vila daca asta insemna ca trebuie sa ia bani din banca. Daca unii dintre noi nu risca si stau la apartament, nu inseamna ca trebuie sa-i privim cu ciuda pe cei care-si fac casa.
   Iar 124 mp suprafata utila la casa, scuzati, e o chicineta, apartamentul meu are aprox. 100 mp.
   Restul articolului nu-l comentez ca nu ma intereseaza, doar activitatea Politiei Locale ar merita comentata, dar nu in aceasta sectiune.

  • Furi curent! Ai macar un CV care sa merite atentie? Ca pile la ce frustrat esti ma indoiesc sa ai…De fapt la frustrarea ta nici CV-ul nu il vad bine…

 • Cu riscul de a ma repeta aduc tuturor celor care nu stiu urmatoarele: pentru functiile publice de conducere, cu exceptia functiilor publice de sef birou si sef serviciu, concursul este gestionat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici Bucuresti. Iar numirea in functie a celor ce au promovat astfel de concursuri se va face prin ordin administrativ emis de conducatorul autoritatii sau institutiei publice din administratia publica centrala si locala, la propunerea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Procedura e una complexa, un simplu sau complicat CV nu e suficient. Candidatul trebuie sa îndeplineasca conditiile generale (cetatenie,vârsta, cunoasterea limbii române, capacitatea deplina de exercitiu etc.) dar si unele specifice (vechimea necesara, conditiile de studii- facultate si master obligatoriu etc). Apoi sa sustina un examen scris si un interviu. Toate in fata, evident, a unei comisii de concurs. Iar rezultatele nu sunt confidentiale, sunt publice si se afiseaza pe pagina ANFP. Nu oricine, cu toate pilele din lumea asta, e in stare sa promoveze astfel de concursuri. Oare de ce in Primarie e tot gashca veche? Oare nu mai sunt pile si Frandes a fost ultimul care le-a avut? Unii oameni au invatat, au intrat la o faculta buna, au avut bursa, au promovat comcursurile pe bune si au ajuns unde au ajuns chiar daca au pornit de jos. Au o viata normala, se trezesc sa mearga la munca in fiecare zi, isi platesc ratele fara sa se planga. E drept sunt tot mai putini dintre acestia…Poate pentru ca le inoculati ca nu se mai poate nimic fara pile. Ba da, generatie in blugi…Se poate…Decat invatati, trageti din greu si nu va lasati….Deja se fura curent la greu si nu mai e asha funny…

 • POVESTI!!!!
  Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Procedura e una complexa, un simplu sau complicat CV nu e suficient. Candidatul trebuie sa îndeplineasca conditiile generale (cetatenie,vârsta, cunoasterea limbii române, capacitatea deplina de exercitiu etc.) dar si unele specifice (vechimea necesara, conditiile de studii- facultate si master obligatoriu etc). Apoi sa sustina un examen scris si un interviu. Toate in fata, evident, a unei comisii de concurs. Iar rezultatele nu sunt confidentiale, sunt publice si se afiseaza pe pagina ANFP.
  SUNT POVESTI OAMENI BUNI!!!!! E LA FEL, CA LA BISTRITA!!!! EGAL!!!!! SE TRIMIT PRIN FAX INTREBARILE, ADICA EXAMENUL!!!! SI TI SE MAI SPUNE SA PUI PE FOAIE-IN COLTUL DIN SUS-UN SEMN!!!!! SI IACA-TA DEVII DIRECTORAS!!!! DACA ASTEA SUNT CONDITII, PAI EU MA ARUNC DE UNDE VRETI VOI!!!!!!! TRAIM IN ROMANIA, NU UITATI! SI FELICITARI CRISTIANA PENTRU ARTICOL, FOARTE BINE CA CINEVA INCEARCA SA NE TREZEASCA…..DOAR CA SUNTEM INCA PUTINI. DAR SPERANTA MOARE ULTIMA……

  • Esti cu pluta rau! Pacat ca sunt ca si tine tot mai multi!!!Daca asa vrei sa se trezeasca copiii tai sau ai mei…vai de ea lume!Si da, ai putea sa te arunci…fix de unde vrei, banui ca in ultima vreme nu te-ai prea chinuit cu nimic, cu atat mai mult cu un examen pentru vreun post! Si daca vreunul din cei care am ramas de moda veche inca mai credem ca a trai in Romania inseamna si altceva decat noroi, atunci intr-adevar, speranta moare ultima!

 • Mai stim pe cineva cu vila, gard si masina de serviciu care presteaza la fel ca si domnul Frandes. Adica deloc. Doar ca e la alt nivel si a avut tupeul sa-si asfalteze drumul. De el de ce nu scrieti?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.