Social

Semne de primăvară încă din ianuarie. O pădure de lângă Bistrița, plină de ghiocei și alte flori

O pădure de lângă Bistrița s-a umplut de flori încă din luna ianuarie, cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice. În afară de ghiocei, unii înfloriți, alții în curs, mai sunt albăstrele și alte flori.

Este vorba de o pădure unde a fost în drumeție Albert Gavrilă (foto credit).


Potrivit Meteo.BN, este cea mai caldă lună ianuarie din istorie, până la această dată, la Bistrița: ”Nu neapărat prin prisma maximei absolute din primele 11 zile, +13,8°C (care reprezintă de fapt, a treia cea mai ridicată valoare din istorie pentru luna ianuarie – prima datează din anul 2001, +15,7 în ziua a 8-a a lunii), ci prin continuitatea înregistrării unor valori foarte ridicate pentru perioada din calendar. Avem, astfel, în primele 11 zile ale lunii, temperaturi maxime doar pozitive, cu nicio zi de îngheț diurn. Apoi, avem doar 3 zile cu valori minime sub 0°C, și din astea două sunt de -0,2 şi -0,3! Sunt 5 zile cu valori peste 10°C! Încă două peste 9°C! Toate aceste valori duc la o medie incredibilă, în primele 11 zile, de +5,1°C! Vă reamintesc că media lunii ianuarie, a perioadei 1991-2020, este de -2,2°C!”.

8 comentarii

 • Ați dat startul primăverii…cam timpurie! Mulțumim pentru postarea dvs. Timp online! Mulțumim deasemenea celui ce ne bucură cu atâtea și atâtea imagini deosebite din drumeții! Viață lungă și sănătate vă doresc amândurora!
  Cu deosebit respect , Manea Teodor

  15
  5
 • Ghioceii de regula in a doua jumatate din Februarie infloresc.
  Iti spune asta tata ghioceilor care are in gradina sapte varietati de GHIOCEI si 12 varietati de NARCISE.
  Ce este insa de notat este ca pe viitor sa nu se dea cu nume locatia exacta deoarece vin cei din specia PORCUS TURISTICUS care distrug totul de grija banilor .

  17
  28
  • Pacaliciule ,nu esti tu imparatul florilor !
   Am in gradina flori si pomi fructiferi
   Am soi de trandfiri care infloresc pana in decembrie daca nu vine inghetul !

   12
   15
  • Ba sunt! Dacă nu împărat, măcar prinț. Iar din pozele lui Albert pot distinge destul de ușor și popâlnicul-iepuresc, și spânzul-proștilor.

   5
   8
  • Nu mai sariti pe Balan.El a vrut sa spuna ca are pozitia ghiocel in fata sefilor.Are un complex de inferoritate care il face sa se indoaie de șale pana ajunge cu capul in zona dorsala a sefilor.De asta e regele ghioceilor,pe buna dreptate.

   9
   4
  • Oare tu din ce trăiești, când muncești, faci ceva util în viata ta, sau stai doar cu clopoțelul activat sa dai contre pe net, ca nu-i nimic să-ți scape ? :))

   1
   2
  • Trăiesc din fotosinteză. Cu ajutorul luminii absorb gazul carbonic din aer și moleculele de apă din sol. Le desfac și le recombin în glucoză. Furnizez oxigen ca să respirați. Dintr-o magherniță pot face o vilă.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS