Actualitate Politică

Senatorul Cristian Florian: Cei care au promis reabilitarea DN 17 D o pot trece la capitolul minciuni

Senatorul PDL Cristian Florian i-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, pe ministrul Transporturilor şi pe şeful CNADNR că au minţit atunci când au promis că anul acesta va începe reabilitarea DN 17 D între Beclean- Năsăud şi Sîngeorz-Băi. Ce scuză are PDL că nu a reabilitat în timpul guvernării sale drumul din colegiul lui Ioan Oltean.

„Vreau să mă refer la DN  care leagă Beclean de Năsăud şi Sîngeorz-Băi, un drum de interes mai ales local. Se pare că a rămas doar interesul nostru, al bistriţenilor, fiindcă cei care promiteau reabilitarea acestui drum ori pot trece ori la capitolul neîmpliniri, ori, mai grav, la capitolul minciuni şi am să spun de ce. Anul trecut, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, alături de ministrul Dan Şova şi de directorul CNADNR promiteau că va începe reabilitarea în această primăvară a acestui tronson de drum naţional. Mai mult, au întărit promisiunea şi în anul 2014. Am adresat o întrebare domnului ministru Şova pentru a afla când va începe reabilitarea acestui drum şi câţi bani s-au alocat pentru realizarea acestei reabilitări. Din răspunsul primit rezultă că zero lei s-au alocat. Mai mult, nici măcar studiul de fezabilitate nu e finalizat. Vreau să mai adaug faptul că promisiunile erau făcute deşi se ştia că, pe bugetul anului 2014, nu s-a alocat niciun ban pentru reabilitarea acestui drum şi că studiul de fezabilitate nici măcar nu e finalizat”, a spus Cristian Florian.

Întrebat de ce nu a fost reabilitat drumul în perioada guvernării PDL fiindcă şi atunci arăta la fel, Florian a răspus: „Ştiţi cum e? S-a finalizat DN 17. A intrat în reabilitare DN 15 A spre Mureş. Au fost făcute eforturi de către fostul Guvern şi urma la rând acest tronson de drum naţional”.

În discuţie a intervenit atunci şi Ioan Oltean. „Şi noi am fost preocupaţi de reabilitarea acestui drum pentru că ştim care este importanţa lui, dar nu am făcut o promisiune publică în această privinţă pentru că eram conştienţi că, atât timp cât DN 15 A între Bistriţa şi Târgu Mureş nu putea să se finalizeze, era absurd să credem că se vor identifica resurse pentru realizarea acestui tronson”.

„Eu recunosc că m-aş fi bucurat dacă anul acesta ar fi fost în măsură Guvernul Ponta să înceapă asfaltarea pe DN 17 D. Îmi amintesc şi eu de cât tam-tam au făcut anul trecut – inclusiv parlamentarii PSD – pe faptul că acest drum pe care noi nu am fost în stare să-l asflatăm, o să-l asfalteze ei începând cu 2014. Iată că suntem la mijlocul anului 2014 şi nici vorbă de realizarea unui astfel de obiectiv. Ceea ce este trist este că demagogia actualei guvernări este absolut uriaşă şi ce e şi mai trist este că prinde şi că încă minciuna şi dezinformarea constituie modalităţi de a-şi creşte notorietatea, de a câştiga electorat, modalităţi prin care oamenii pot fi uşor atraşi spre această forţă politică. Poate că totuşi anul acesta, românii se vor trezi şi vor realiza ce înseamnă şi ce consecinţe dezastruoase produce guvernarea Ponta”, a adăugat Ioan Oltean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care a susţinut o conferinţă de presă alături de conducerea CNADNR, a prezentat soluţiile de finanţare pentru modernizarea DN 17 C şi DN 17 D: proiecte cu finanţare europeană, mai puţin un tronson din primul drum, care va fi reabilitat pe fonduri guvernamentale. În total, circa 80 de milioane de euro. ”La finalul lui 2015 vom avea o reţea de drumuri naţionale modernizate în întregime”, a spus atunci şeful CJ.

3 comentarii

  • nooooo domnule senator nooooo
    astept ca matale sa te tii de promisiuni noooooo
    si sa nu te abureasca consilierii dumitale artisti noooooooo
    elimina minciuna din pdl nooooooooo

    • ce ai vazut tu cum vezi si la Odorhei tu vezi multe,domn senator are dreptate>tirziu ii cu dereptoru care spuneai ca-i om onest.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.