Actualitate

Senatorul Dobra despre regionalizare și salariile din BN

Senatorul PNL Dorin Dobra a declarat că discuțiile abandonate despre regionalizare trebuie reluate cât mai repede, deoarece aceasta a devenit mai actuală ca niciodată.

”Trebuie lucrat din nou la politicile de protecție socială și, mai mult ca oricând, discuția despre regionalizare devine mai actuală decât a fost vreodată în România. Discuția părăsită despre regionalizare trebuie reluată rapid, astfel încât autoritățile regionale să poată configura politici de protecție socială în paralel cu cele de încurajare a muncii specifice zonei pe care o administrează. Pare că la ora actuală diferența între veniturile optenabile din protecția socială și veniturile minime optenabile din muncă e prea mică. Un șomaj și o subvenție pentru nu știu ce teren ating valoarea salariului minim pe economie și atunci nu încurajăm munca”, a spus Dorin Dobra.

El a făcut o prognoză privind salariile din Bistrișa-Năsăud: ”Ne face cinste că e presiune pe cererea de muncă, adică pe oameni care vor să lucreze. Fac o prognoză personală: în urma realității echilibrului de astăzi dintre cerere și ofertă, în județul nostru salariile minime și medii vor crește în următoarele șase luni, pentru simplul motiv că astăzi firmele nu mai au suficientă mână de lucru. Soluția este creșterea salarială. Ca liberal, voi susține întotdeauna cauza antreprenorilor”.

Etichete

6 comentarii

  • …..regiunilor trebuie regionalizata ca regiunea este regionalizata de….politicieni politici ca tine!!!!….ca cam asa suna discursusl politic in mintea acestui politician!!!!

    • Intr-adevar, legatura dintre regionalizare si salariile bistritenilor poate fi contrara asteptarior. Este foarte posibil ca dupa regionalizare, mai multi bani sa ajunga la centrul de regiune asa cum se intampla inainte de 1968, cand Bistrita facea parte din regiunea Cluj. Referitor insa la trimiterea din „bistriteanul.ro”, nu-i vorba de nici o diversiune. Nu mai e nici un secret ca primarul Cretu are apucaturi si nostalgii comuniste. Cel mai cunoscut exempul este ca in urma cu cativa ani Cretu facea disperat propaganda pentru a fi dezvelita la Bistrita o statuie a fostului lider al comunist chinez Deng Xiaoping, cel mai bine cunoscut pentru represiunea impotriva miscarii pro-democratice din Piaţa Tiananmen in 1989. Un alt exemplu este legat de Zilele Orasului pe care in ultimii ani Cretu le schimba dupa bunul sau plac , astfel incat sa coincida cu 23 August, vrand parca sa-si arate nostalgia dupa perioada comunista.

  • Legătura este simplă – peste un an sunt alegeri, „senatorul melcilor” Dobra Dorin se vrea la Primărie, și iese și el cu declarații pentru a-și face imagine și pentru ca alegătorii să uite că a fost inexistent în Parlament, din 2012 încoace.

  • Deci cu un Guvern PSD, condus de Victor Ponta, un senator al opozitiei vine si spune ca lucrurile, din punct de vedere economic, vor merge din ce in ce mai bine?!!! A patit ceva domnul Dobra?

  • Domnul senator își înțelege greșit rolul. Creșterea salariilor nu este o soluție, ea trebuie să fie o consecință aplicări unor de soluții. O criză a forței de muncă nu poate aduce prosperitate nici celor cu loc de muncă și cu atât mai puțin celorlalți. Prețul obtenabil al forței de muncă nu are de-a face cu oferta de muncă, ci mai degrabă cu relațiile de muncă, forța organizaților profesionale, a sindicatelor, lucruri sublime, dar care lipsesc cu desăvârșire.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS