Actualitate

Dorin Dobra: PNL, într-o situație curioasă

Senatorul Dorin Dobra s-a referit la poziția PNL vizavi de noul Cod fiscal.

”Noi, liberalii, ne aflăm într-o situație cel puțin curioasă dacă nu chiar inedită. Ar părea că nu susținem coduri fiscale relaxate, pe când partea centru-stânga ar marșa pentru așa ceva. Este o viziune greșită. Suntem cei care stau oricum la originea dezbaterii privind relaxarea fiscală, reducerea TVA, noul Cod fiscal, este oricum amendamentul nostru. Nu vom renunța niciodată însă la a discuta despre siguranța bugetară, predictibilitatea și cuantificarea măsurilor propuse și, neapărat, un mediu fiscal stabil. Ne-am permis să ne întrebăm în legătură cu influența bugetară și ne permitem să o facem în continuare. În urma dezbaterilor, ne permitem să suținem măcar o parte din măsurile fiscale, dar nu putem asista pasivi la marșul populist al lui Victor Ponta, ce ne bombardează brusc cu cifre doar pe plus, care ar arăta că acest Cod fiscal s-ar susține. O să întrebăm până la capăt: în dauna investițiilor?”, a menționat Dorin Dobra.

El a declarat că ”toate plusurile de la încasări pe care Victor Ponta la afirmă triumfalist sunt banii opriți din investiții și duși în consum”: ”În baza acestor cifre nu putem face predicții sustenabile. Menținem invitația la o discuție pe Codul fiscal și decizie asumată, dar obligatoriu temperată și rațională pe măsurile din viitorul Cod”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă analiză a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

Liberalii au propus partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum macrostabilitatea economică, în special Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE din anul 2019. PNL a anunţat că propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări.

Etichete

4 comentarii

  • Dar de ce l-ați votat dacă nu l-ați analizat suficient ? Realitatea este ca nu il vreți , dar nu aveți curajul sa o spuneti , pana va vedeți la ciolan ! Vreți sa ne țineți ca pe niște vaci bune de lucru si de muls in continuare ! Prima data nu ați zis nimic , era bun codul , iar acuma v-ați dat seama ca mai trebuie analizat ! Rușine , va comportați ca niște oameni debusolați , fără o viziune de ansamblu asupra lucrurilor !

  • Deci ne spune ca salariile vor creste, iar apoi se suceste si ne spune ca nu e bine ce face Guvernul Ponta. Hmmmm…. imi miroase a politician aici!

  • Sa ne fereasca D-zeu sa ajunga acest om …primar !
    Ar fi un fel de …. Cretu II, iar Primaria Bistrita ar capata o traditie de a avea un PRIMAR-POLITICIAN, care le stie pe toate !

  • Probabil așa se traduce ”… nu trebuie uitat sub nicio formă ”semnalul Iohannis”, ce spunea senatorul în legătură cu alegerile – una votam și alta facem.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS