Actualitate

Lucian Cherecheş, șeful LDP: ”Dacă de la judeţ au spus că DJ 151 trebuie făcut aşa, aşa se face”

Lucian Cherecheş, directorul SC Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP) Bistrița, firma care aruncă pietre pe DJ 151 pretinzând că face „tratamente bituminoase”, a declarat pentru Timp Online că nu poate spune dacă drumul era „bolnav” şi avea nevoie de tonele de piatră aruncate pe el, aceasta fiind decizia CJ care a hotărât că „drumul aşa trebuie făcut”.

„Aţi făcut fotografii exact pe porţiunea unde am fost suprinşi de un cod galben imediat ce am pus piatră. E vorba de toată porţiunea de la coborâre din pădure până la ieşire din Blăjeni. Am început să lucrăm când erau 30 de grade. A venit vremea aceea cu 16 grade în iulie. Puteam să prevăd că se strică vremea? Nu am lucrat pe ploaie. Am lucrat la 30 de grade, dar a doua zi s-a schimbat drastic vremea. După ce facem tratamentele e nevoie de 48 de ore (ca să fie eficiente -n.r.). Am şi eu un termin să termin contractul acesta. Eu nu am pretenţii că ştiu, dar întrebaţi-mă şi pe mine ce s-a întâmplat. Avem deschis dosar de daună cu asiguratorul”, a spus Lucian Cherecheş.

Întrebat de ce se fac tratamente pe un drum care nu era „bolnav”, el a răspuns: „Eu nu-mi dau cu părerea dacă drumul era sau nu bolnav. Dacă cei de la judeţ au spus că drumul trebuie făcut aşa, aşa se face. Eu nu sunt drumar, sunt economist. Eu am un contract şi execut o lucrare”.

Cu toate că nu e specialist în drumuri, el s-a oferit să ne arate de ce e nevoie de tratamente bituminoase.

„Acum suntem la Lechinţa. Dacă veniţi, vă arăt de ce e nevoie de tratamente. Asfaltul e pus de patru ani. Pe DN 17 despre care mă întrebaţi de ce nu se procedează la fel este alt sistem rutier. Aşa se fac drumurile. Cele judeţene au un sistem rutier pentru un anumit trafic, iar DN-urile pentru un trafic mult mai mare. Acolo nu e cazul să se facă tratamente. Probabil că ei (constructorii DN 17 -n.r.)  când au întocmit Caietul de sarcini au avut trecute nişte lucrări de întreţinere periodică pe care trebuie să le facă”, a spus el.

În ce priveşte calitatea lucrărilor executate de LDP pe DJ 151, Lucian Cherecheş a spus că dungile actuale de pe şosea nu ar trebui luate în considerare fiindcă „la un moment dat iese bitumul şi se omogenizează”.

„Acum nu ai ce face. Chiar contează culoarea? Eu nu cred că stric drumul acesta, cum spuneţi dumneavoastră. Luaţi strict porţiunea unde am daună şi încerc să remediez. Şoferii ar trebui să respecte semnele de circulaţie amplasate pe porţiunile în care se lucrează, să circule cu 40 de km la oră, la distanţă de 40 de metri de maşina din faţă şi să nu stea unul în fundul altuia rulând cu 80 de km la oră”, a spus el.

Timp Online a scris joi că Drumul Judeţean 151 care face legătura între Bistriţa, prin Sigmir, şi judeţul Mureş, reabilitat cu bani europeni de firma Romstrade, e distrus văzând cu ochii de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud care a încredinţat aşa-zisa lucrare de întreţinere a drumului firmei sale de casă, LDP, care aruncă nişte pietre aiurea pe carosabil. Ca urmare, l-am contactat telefonic pe specialistul în drumuri de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, ing. Alexandru Orţan, ca să aflăm de ce s-a ajuns la această soluţie primitivă. Interviul l-aţi putut citi aici.

3 comentarii

    • Sariti, sariti, sariti!!! Sariti dracului intr-o prapastie, cu stiinta voastra cu tot!

  • Atâta timp cat o societate de lucrari drumuri si poduri este condusă de un economist numit de sus e foarte normal „sa nu si dea cu parerea daca drumul era bolnav sau nu””. Pentru ca e departe de subiect.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS