Cultură

Serbările Bistriței Medievale, în premieră și în ediție de iarnă cu ”O poveste de Crăciun”

Primul târg medieval de Crăciun din România va avea loc la Bistrița sâmbătă 16 decembrie 2023. Evenimentul intitulat “O poveste străveche de Crăciun” este inspirat de spiritul Crăciunului de altădată și va diversifica programul Târgului de Crăciun din centrul orașului prin completarea activităților pe modelul târgurilor medievale de advent din Europa Centrală și de Vest.

În program: concert de colinde tradiționale, în orchestrație autentică, cu instrumente medievale (fluiere, cimpoaie, hurdy-gurdy, cittern, rauschpfeiffe, surle, tobe) așa cum erau interpretate în urmă cu secole, animație medievală, produse și ateliere meșteșugărești, standuri care vor încânta gurmanzii, decorațiuni și un spectacol de jonglerii cu foc.

Așadar, centrul istoric al orașului în care s-au păstrat elemente ale zidurilor medievale, Turnul Dogarilor, diverse clădiri din perioada renascentistă și vedeta locului, Biserica Evanghelică, proaspăt renovată, va oferi un cadru natural care va deveni parte a unui spectacol vizual, anunță Asociația Culturală Bistrița Medievală.

Program:

Pe tot parcursul zilei (între orele 10.00 – 21.00): Târgul medieval / renascentist organizat în parteneriat cu Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, animație medievală, concursuri cu premii.

15.00 – Moment muzical cu Cimpoierii din Transilvania

15.30 – Ateliere meșteșugăresti

16.30 – Moment muzical cu Cimpoierii din Transilvania

17.00 – Ateliere meșteșugărești

18.00 – Concert de colinde Cimpoierii din Transilvania – partea I

19.00 – Concert de colinde Cimpoierii din Transilvania – partea a II-a

20.00 – Spectacol de jonglerii cu foc SiriuS

21.00 – After Party Medieval

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS