Actualitate

În sfârșit, se deschide Ștrandul Codrișor! Anunțul Primăriei Bistrița

(FOTO) După lucrări de modernizare în valoare totală de 4,7 milioane lei, care au durat aproape doi ani, și după mai multe amânări ale termenului de inaugurare, Ștrandul Municipal Codrișor va fi deschis.

”Începând de miercuri 2 august 2017, ora 9.00, bistriţenii pot alege să-şi petreacă în mod plăcut timpul liber la Ştrandul Municipal Codrişor. Lucrările de modernizare de care ştrandul a beneficiat oferă un plus de confort celor care aleg să îşi petreacă aici timpul liber. Preţul unui bilet de intrare este de 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, iar programul de funcţionare este zilnic între orele 9.00 – 20.00, cu excepţia zilei de luni, când ştrandul va fi închis pentru igienizare”, anunță Primăria Bistrița.

Toată săptămâna se anunță temperaturi caniculare, pentru miercuri 2 și joi 3 august fiind emis cod portocaliu.

Conform HCL de anul trecut privind aprobarea taxelor locale pe 2017, intrarea pe zi va fi 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari. 4 lei va costa închirierea unui șezlong sau a unei umbrele.

Din bugetul local pe 2017, Primăria Bistrița a alocat 120.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Ștrandului Municipal Codrișor, care au început în septembrie 2015 și se ridică la 4,7 milioane lei.

Suma aprobată inițial pentru modernizarea Ștrandului Municipal Codrișor era de 4.177.360 lei, constructor fiind SC Record SRL, însă la o rectificare bugetară pe 2016 municipalitatea a alocat 529.000 de lei în plus pentru lucrări. ”Pe parcurs s-a constatat necesitatea unor lucrări suplimentare care nu s-au putut determina în faza de proiectare și care se datorează viciilor ascunse ale structurii de rezistență de la bazinul mare, bazinele mici și tribune”, a explicat Primăria Bistrița.

De la bugetul local pe 2016 a fost alocată suma de 3.067.000 lei pentru aceste lucrări, care prevăd acoperirea bazinului cu folie şi utilizarea de panouri solare pentru prelungirea perioadei de utilizare a bazinului pentru adulţi, cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă, plus alte facilități. În 2015 s-au realizat lucrări în valoare de 1.266.000 lei. De asemenea, a fost achiziționat, cu 28.000 de lei, un robot pentru curățarea și întreținerea bazinelor Ștrandului Codrișor.

Pe lângă acoperirea bazinului cu folie şi utilizarea de panouri solare au fost prevăzute şi alte amenajări: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.

   

13 comentarii

  • Dacă o sa arate totul ca in fotografii la prețurile afișate, o sa fie nebune de fain!!!

  • Incet incet se rezolva toate lucrurile! Nu trebuie sa exageram si sa ne vorbim de rau primarul pentru ca intr-adevar a facut multe lucruri pentru orasul nostru si si-a dat interesul si se vede.

  • Domnule Victor, vremea lucrurilor încet-încet a trecut …. Asa ne este soarta de nație slaba: „lasa ca o sa fie cumva!” Sunt curios ce vârstă aveti de sunteti asa de „îngăduitor”

 • Speram ca măcar de data asta sa se utilizeze și substanțe potrivite pentru un astfel de bazin . Pana acum era crescatorie de viermi roșii și alge…

  • Va pricepeți mult.,la Așteptările tale era buna și o cada!daca ai habar de construcții uite atent și te prinzi de cap.,…..

  • Esti penibil ! Doi ani pentru nimica toată ? Cateva alei si revopsit gazonul. Extraordinar ce realizare !

  • Bravo Gogu !
   Asa gandesc toti romanii .
   De nu avem autostrăzi ; decât 1000 km în 27 ani , mai bine nimic si totusi sa existe posibilitatea ca în 100 ani sa facem 100 km .

 • Jale,investiție furată de cei de la putere,păcat de oameni care contribuie la orașul vostru,pozele arată excepțional,felicitări fotografului dar realitatea :noroi,mizerie,ca să mănănci ceva aștepți de îți piere foamea.Pe scurt e varză oameni buni.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS