Politică

Sighiartău: Dascălii au tot dreptul să se revolte. PSD face joc dublu

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, sare la gâtul liderilor PSD după ce Marcel Ciolacu a declarat că orice negociere privind viitorul Guvern trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi a restanţei majore privind reforma pensiilor speciale, pe care le consideră prioritare.

”Dascălii au tot dreptul să se revolte. Politicienii cu responsabilități executive nu au dreptul să se scuze. De un an și ceva erau obligați prin Ministerul Muncii să vină cu soluții privind tăierea pensiilor speciale și rezolvarea inechităților din sistemul salarial public. Modul PSD-ului și a dl. Ciolacu de a face politică rămâne același. Un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică”, spune parlamentarul Robert Sighiartău.

Deputatul Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților și al PSD Bistrița-Năsăud, îi dă replica: ”Dragul nostru conjudețean Sighiartău, noi te cunoaștem, e adevărat că mai puțin în ultimii trei ani de când faci tu acel joc dublu, ba că ești bistrițean, ba mutat la București, dar hai să ne amintim câte ceva despre realități. Ai fost secretarul general al PNL când ați avut toată guvernarea și nu ați mișcat un deget nici pentru cadrele didactice, nici pentru cei din sănătate. În schimb ai dreptate când spui că politica noastră este aceeași, prima dată agenda societății și apoi funcțiile. Da, renunțăm azi la orice negocieri pentru viitorul guvern pentru că sunt mai importante solicitările celor 300.000 de angajați din educație și a milioanelor de copii și părinți ce depind de ei. La fel cum sunt importante și discuțiile cu cei din sistemul sanitar, de care depindem cu toții. Stai liniștit, înțelegem că ți-e străin conceptul, din moment ce preocuparea ta a fost mereu, aceeași: funcțiile (ai vrut ministru la dezvoltare, lider de grup, vicepreședinte la Cameră, ministru la orice, președinte la diaspora, președinte la sectorul 3). Și nu ți-a ieșit nimic! PS – Erai lângă Rareș când promiteați că radeți pensiile speciale într-o lună. Același rezultat”.


17 comentarii

 • Dl sighiartau, Dvs faceti joc dublu? Va sade bine ca si pocait sa Jucați cu puterea politica si cu afacerile? Hristosul dvs nu le a prea agreat, a fugit de ele. Imi place de DVs ca i urmați exemplul!

  48
  5
 • Motto:

  „Dar ţara nu se face cu laşi, cu apatrizi

  Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi

  Să curăţăm tot răul din viaţa României

  Că noi suntem partidul şi ţara omeniei”

  (Adrian Păunescu- Trăiască România)

  După ce timp de un an si jumătate PSD a fost la guvernare alături de PNL si UDMR s-a trezit Ciolacu abia acum că orice negociere privind „rotativa guvernamentală” trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor din învătământ, precum şi a restanţei privind reforma pensiilor speciale. Dar până acum ce-aţi făcut ? V-aţi certat pe ciolan în loc să rezolvati la timp problemele prioritare ale guvernării. Problema subfinantării învătământului este veche, desi Legea educației naționale nr. 1/2011 prevede alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. De atunci legea a fost însă fentată in fiecare an de guverne, prin diferite tertipuri juridice. Astfel că in anul 2022, de exemplu, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost de 32 de miliarde de lei, adică aproximativ 3% din PIB, la jumătate faţă de cât ar fi trebuit să fie potrivit legii. De asemenea, incă de la sfârşitul anului 2022, se discuta de reforma pensiilor speciale insistând asupra riscului de neîndeplinire a jalonului din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cu consecinte in pierderea unei importante finanţri cu bani europeni pentru proiecte vitale din România.

  Asadar, rezolvarea prioritară a acestor restante chiar si acum in ceasul al 12-lea este mai importantă decât orice alt calcul politic. Mai bine mai târziu, decât niciodată. Si cu toate astea se mai găseste câte un neisprăvit care să afirme că „PSD-ul face un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică”.

  16
  4
 • Dar oare ăștia doi, nu-s la putere amândoi? nu-s deputați aleși de bistrițeni, tot amândoi? nu-și au numărul de telefon unu, la altu? Aaaaa! dă bine la electorat, vin alegerile, am înțeles, o țâră mai târziu, dar suficient de bine, încât să știu unde pun ștampila anul viitor…no, numa zâc, da vă țân minte, brișca voastă de politruci.

  55
  1
  • Ăștia ne cred proști pe toți, să poată conduce mereu.
   De aceea și-au pregătit analfabeții funcționali, 50% din populația țării.
   Numai că acești analfabeți au cam scăpat de sub controlul lor și au intrat sub influența HAUR.
   Vai de noi de-acum încolo!

   12
   5
 • Ionatan Sighiartău ar trebui să fie modest…Nu a mai avut vreo ieșire publică importantă de când susținea echipa câștigătoare, mai bine zis eșuată, a lui Câțu!Probabil că a lucrat intens, dar nu spunea la nimeni,la un proiect măreț de creștere a natalității la români, dar nu la toți, doar la cei cu altă credință…Ce dracu, ne crede iepuri?

  33
  4
 • Nu merita nimic nici unul dintre cei care CONDUC aceasta tara saraca……Dar bani pentru ei sunt cu Raba.
  Altii sa astepte……..decenii…..ca sor scarpina ei candva undeva, la c……

  14
  2
 • Măăă…blatiștilor, lăsați vrăjeala! Sunteți la ciolan împreună. Aveți cu ungurii 70% din parlament. Puteți schimba orice legi și lua orice fel de decizii. De ce nu faceți ce trebuie în țara asta? Numa’ dați vina unii pe alții și vă bateți joc de noi. Huuoo….huuoo!

  62
  2
 • Domnule Sigartau sau Suciu dacă va tine sa vedem cum eliminați pensiile speciale, cum desființați consilieri personali ai miniștrilor, demnitarilor de orice fel, care sunt cu miile, lipitorile de afișe și fotografi?
  N aveți bani pentru profesori ,pentru pensii, pentru salarile oamenilor de rând dar va țineți cate 6 consilieri personali mâncători de bani publici și care nu fac nimic.
  Vreți voturi, no la treabă .

  39
  1
 • Nu platiti profesorii care va educa copii,dar o tara plina de datorii mai cumpara armament de 2,6 miliarde euro,poi de ce mai suntem in NATO si cu cine avem razboi de ne inarmam cu asa ceva?

  21
  7
 • Cine la trimis în guvern pe Sigartau?
  .
  „Doamnele vreau sa vă atingă domnule presedinte”😂🤪😂😂😂
  Ghici gicitoare, cine e?

  16
  3
 • PSD si PNL fac joc dublu dintotdeauna. In loc sa guverneze, se cearta in public tot timpul si dupa aia se hlizesc in particular ca niste prostituate de pe centura. Acum au grija educatiei, ei care sunt 90% needucati. Au 70% in Parlament si sunt sedinte la care nu au cvorum, asta denota ca-i doare fix in fund de tara asta. Retorica si tiganiala Suciu-Sighiartau e omniprezeta la Bucuresti de la inceputul aliantei PSD PNL. Singurul om integru din toata guvernarea asta e generalul Ciuca, in rest toti sunt niste politruci de 2 bani. Cred ca intr-o zi o sa se retraga domnul general pentru ca s-a saturat de atata balci si n-are cu cine sa guverneze. Se consuma cu sacalii astia degeaba, si chiar nu merita.

  11
  6
  • Ovidiule! Împreună cu orban al tău sunteți doar niște cadavre politice! Acum cînd nu mai cânți în strună sistemul poare îți bate la ușă DNA-ul în legătură cu firma de pază.

 • „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Câtă nesimtire si fătărnicie din partea acestui neica-nimeni pe nume Daniel Suciu care face pe prostul si uită că in anul 2019 pe vremea când el făcea parte din guvernul Dăncilă ca vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, a fost emisă o Ordonanță de Urgență Guvernamentală (OUG) de adoptare a Codului Administrativ care prevedea intre altele acordarea de pensii speciale pentru aleșii locali. Ce credibilitate mai poate avea acest individ care nu a avut nici o obiectie la adoptarea Codului Administrativ de către guvernul din care făcea parte , desi există incă din 2016 decizii ale CCR prin care s-a stabilit că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt neconstituționale. Acum reprosează că PNL nu a rezolvat eliminarea pensiilor speciale „într-o lună” asa cum a promis gargaragiul Rareș Bogdan.
  Este adevărat că Rareș Bogdan era mai preocupat de a se autopropune vicepremier cu portofoliu la rotativă, decât de respectarea promisiunilor. Ulterior si-a mai nuantat dorinta de a face parte din guvernul Ciolacu după rotativă: „Eu nu vin în guvern să ascut creioane”, declarase recent acelasi Rareș Bogdan: (Vezi: https://gazetadebistrita.ro/pe-batistuta-europarlamentarului-rares-bogdan-s-au-gasit-urme-de-moloz-de-15-milioane-euro/)

  12
  3
 • Bine zis Radu.
  Pentru politicienii și acoliții lor sunt bani, posturi create sub diferite pretexte dar dam afara pensionarii cu experiență, unii care vreau sa muncească pentru că nu se angajează niciun tânăr cu coloana vertebrala sa fie conduși de politicieni cu interese , se angajează doar pe criterii politice care au baza și nu fac nimic decât lauda și pupa in kur.
  Rușine să vă fie
  Din păcate nu știu dacă vom avea ce alege

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS