Actualitate

Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Bistrița cere mărirea salariilor

Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Bistrița solitică Consiliului Local aprobarea sumelor necesare la buget pentru majorarea drepturilor salariale conform OUG 27/2015.

În adresa către municipalitate, SLS menționează că AJFP a repartizat Bistriței 387.000 de lei din totalul de 3.880.000 lei, reprezentând doar 10% din necesarul solicitat pentru acoperirea plafonului de cheltuieli cu personalul pentru anul 2015, în timp ce Consiliul Județean a primit 1.030.000 lei (100% din suma solicitată), suficientă pentru cheltuielile de personal, care este în număr mai mic decât la Primăria Bistrița, astfel încât salariile la CJ au fost mărite cu 12%.

Sindicatul Salariaților, președinte Sabina Mălaicu, a trimis și o plângere prealabilă Finanțelor Publice, cerând alocarea sumei de 3.500.000 de lei pentru asigurarea creșterilor salariale la personalul Primăriei.

Sindicaliștii spun că Primăria Bistrița dispune de resursele necesare pentru creșterile salariale cu până la 12%: ”Ne considerăm discriminați, mai multe Consilii Județene au adoptat acte normative locale pentru acordarea creșterilor salariale de 12%. Nedreptatea gravă pe care o semnalăm constă în faptul că deși dispunem de resursele necesare la nivel local suntem discriminați față de celelalte categorii de bugetari”.

În 27 august, CJ a aprobat o creștere salarială de 12% pentru personalul din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud și instituții subordonate: Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al județului Bistriţa-Năsăud, Bibliotecii Judeţene ”George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud, Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud şi a Camerei Agricole Judeţene Bistriţa-Năsăud, începând cu data de 1 septembrie 2015.

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS