Recomandări Social

Sistem de colectare a deșeurilor plutitoare pe râul Someș, la Beclean

În cadrul acțiunilor privind reducerea cantității de plutitori la ape mari, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a identificat posibilitatea amplasării unor sisteme de colectare a plutitorilor în 12 secțiuni.

Din cele 12 secțiuni studiate, prin studiul de fezabilitate realizat au fost alese patru secțiuni: pe râul Someș la Odoreu (județul Satu Mare), pe râul Lăpuș la Mocira (județul Maramureș), pe râul Someșul Mic la Mica (județul Cluj) și pe râul Someșul Mare la Beclean (județul Bistrița-Năsăud).

Cele patru secțiuni stabilite vor fi prioritizate în două etape, în prima fiind sistemele de colectare a plutitorilor din județele Satu Mare și Bistrița-Năsăud.

3 comentarii

 • Au iesit din adormire cei de la Apele Romane Somes-Tisa.
  Dupa ce de ani de zile Ungaria ne trimite noua si ucrainenilor nota de plata strangand cu dispozitivele lor de pe Tisa peturile si mizerile plutitoare aruncate de cele doua popoare, iata ca a incoltit mintea cea de pe urma la cei de la Apele Nimanui.
  Intrebare ? Credeti ca ati rezolvat cu asta totul ?
  Ce faceti cu mizeriile de tot felul agatate in rachitile malurilor ? Stiti ce se afla pe fundul raurilor numai pe 1 KM ? E jale si cred ca nici intr-o 1000 de ani nu goliti albiile de mizerii.
  Eu de unul singur m-am saturat sa mai intru in ape pe 1-2 km de rau la Sirioara pe Sieu zona care o intretin de zeci de ani unde vreau sa ma simt bine cand pescuiesc . Am incercat in tot acest timp sa nu stau intre gunoaie. Am strans de doua ori pe an si am transportat cu masinuta mea saci intregi la punctele de colectare tot felul de porcarii.
  Chiar nu mai am chef fiindca am o varsta si nu sunt platit cu nici un ban fata de voi cei din sedii elegante si birouri calde cu aer conditionat.
  Gata !

  7
  1
 • Salutare,

  De ce nu se vrea a se face și niște controale la balastierele care au intrat cu buldozerele in Someș,ba mai mult de atât au și făcut un dig dintr-un mal in celălalt și sapa direct in mijlocul râului,locația undeva langa Bene Sat se vede și din DN care leagă Jibou de Baia -Mare.
  Am și poză.

  1
  1
 • Acolo este Mafia BALASTULUI si nimeni din institutii APM, Garda de Mediu, CJ, Politie etc nu au chef de lucru.
  Incep sarbatorile si baietii fac hingheriala pe la gospodariile cetatenilor care cresc animale si sunt urmarite babele care stau la colt de strada sa vanda cate o legatura de petrinjai.
  Asa mere treaba in Romania bre !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.